REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un militar a cerut ordin de protecție pentru familia sa pe toată perioada cât va fi plecat în misiune în Africa

Un militar a cerut ordin de protecție pentru familia sa pe toată perioada cât va fi plecat în misiune în Africa

Replica API 2 septembrie 2019 | 00:00 563

Solicitare respinsă!

Solicitare respinsă!

Un militar din județul Constanța, trimis de țară în teatrul de operațiuni Africa, se teme pentru siguranța familiei sale. Acesta a solicitat judecătorilor ordin de protecție pentru mama și soția sa, după ce ar fi fost amenințate de către un bărbat din Valu lui Traian, folosind, totodată, cuvinte cu conotație sexuale. Instanța nu i-a admis ordinul, întrucât potrivit Legii nr. 217/2003, pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, ordinul de protecție care se poate emite la solicitarea persoanei a cărei viață, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență doar din partea unui membru al familiei. Așa că, militarul a plecat în misiune cu gândul acasă și la faptul că cele două femei din viața lui sunt lipsite de apărare.

Militarul a arătat, în plângerea de la Judecătoria Constanța înregistrată pe 26 august, că a venit la instanță cu motivul de a rezolva urgent această problemă, în contextul în care urma să plece în Africa. A spus că se simte obligat să-și apere familia iar, în aceste condiții, ordinul de protecție a fost singura lui șansă, având în vedere că, în câteva zile, urma să plece în misiune în Africa, pentru 8 luni. El spune că M.F. i-a amenințat familia și a folosit cuvinte de conotație sexuală, considerând că i-a fost pusă în pericol atât viața sa, cât și a soției. Mai mult, pe numele pârâtului, dar și al soției sale ,au fost făcute plângeri penale de amenințare, hărțuire sexuală, loviri și alte violențe.

Militarul a solicitat ordinul pe toată perioada cât va fi trimis de țară în teatrul de operațiuni Africa M-Gao, ca militar, considerând că pârâții reprezintă o reală amenințare, exprimându-și verbal dorința de a comite abuzuri asupra sa și a familiei sale. Întrucât, față de militar și familia sa pârâții nu au calitatea de membri de familie, instanța a respins acțiunea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In primul rand cred ca voi frustratilor si analfabetilor care nu stiti sa scrieti corect si sa vb limba romana ar trebui sa mergeti sa va luati un aviz psihologic,judecati si jigniti niste oameni pe care nu ii cunoasteti.Omul ala a ales calea legala ptr a isi rezolva problemele si nu a ales sa isi faca singur dreptate.Voi astia care stati pe ajutor social si nu stiti ce e ala serviciu,natie ce kk ce sunteti stiti numai sa va dati cu parerea si sa favorizati infractorii,violatorii si criminalii.ar trebui sa le multumiti si sa respectati armata romana ptr ca va apara si isi face datoria
2
1
E bolnav psihic
2
3
unde semnez sa ma duc si eu mercenar dinasta sa trag si cu arma, am esperienta in ale securitatii statului, la city mall paznic bershka si dupa cateva luni am terminat liceul si sunt la politia locala constanta si sunt mandru ca ajut legea si dau amenzi de parcare, si uniforma miau dat , dar ma injura politistii de la rutiera cand ii strig - COLEGUU - de ce naiba?
0
3
Cine dracul i-a dat avizul de securitate acestui frustrat de viata ? Cine se crede de vrea paza la curve...? Sa srea acasa daca nu e in stare...Mai diceti-l o data la doctorita Petcu la Spitalul militar...
4
4
Hotarat lucru, Replica de Constanta se bate de la egal la egal cu Washington Post si Frankfurter allgemeine zeitung, bravo baieti, dati-i inainte, pe ei, pe mama lor de imperialisti in putrefactie!
1
4
Bai, unde dracu ati gadit bocancii aia rupti? Faceti armata de ras...multa minte va mai trebuie!!!!
2
4
Sunteti de coma cu pozele.Citeva zile in urma descria descriati un accident la Lumina cu o poza a cerului impreuna cu doua drapele.Acum cautati o fata disparuta cu jumatatea de sus a capului iar lui asta i-ati pozat bocancii.Mai bine ii pozati coaiele sau curu.Ucurucucu-cu curu.
6
3
Lasa si tu nr. de telefon
4
6
Da-ti numele, nu comenta anonim dak esti asa de cinstita. Ceva imi spune ca nu e chiar asa....
6
7
Pentru anonim: inca nu!
7
6
cine ia dat AVIZUL sa plece ?
10
8
Comentariile sunt pe langa subiect, fiecare spune ce considera ca i s-ar intampla lui daca ar fi plecat in diverse misiuni.Aici probabil este vorba de un conflict intre barbati, iar cel mai slab a trecut la amenintari.Si e grav cand o problema personala se rasfrange asupra membrilor familiei, care nu au nici o legatura cu incidentul.
16
2
E clar ca toti care au lasat comentarii mai jos sunt niste barbati frustati ....aveti impresia ca toate Sotiile de militari sunt niste cruve....Eu sunt sotie de militar de 5 ani si nu mi-am inselat sotul niciodata ! Asa ca nu mai generalizati !!!
14
4
Dar cum le stiti voi pe toate...Natie de kk.
19
2
Daca nevasta o ai rea de musca umbla si cu tine de mina si tu o crezi o sfinta ,nu trebuie sa fii plecat din tara !
10
7
Cati militari sunt in misiuni si altii le babardesc nevestele lasate cu copii acasa! Dar asa-s nevestele de militari. Dornice de pushca noua.
12
16
8 luni ,pleaca singura nevastuica dupa pulicica ,,cum sa o pazesti ,,se infunda 8 luni da-ca nu face sex nebun.
5
12
Care este motivul pentru care barbatul il ameninta? Asta trebuie scris
8
9
" Trimis de tara " ! Aiurea : se duce fraierica pt. bani , la cererea lui ! Nu il trimite nimeni cu forta ! Las' ca in timp ce sta si face laba prin jungla , are grija altul sa nu faca paianjeni ... shaura !
20
14

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108