REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Un MILITAR VITEZOMAN va face MUNCĂ NEPLĂTITĂ în FOLOSUL COMUNITĂȚII

Un MILITAR VITEZOMAN va face MUNCĂ NEPLĂTITĂ în FOLOSUL COMUNITĂȚII

Replica API 16 octombrie 2021 | 13:25 1874

Sebastian Olaru a fost condamnat la 2 ani cu suspendare, în urma unui acord de recunoaștere încheiat cu procurorii și admis de Curtea Militară de Apel Bucureşti. Acesta s-a urcat beat la volan, a pierdut controlul direcției de mers, a intrat în coliziune cu un stâlp și s-a răsturnat cu mașina. Accidentul rutier s-a produs la Buzău, însă, inculpatul, care este militar, probabil că a fost detașat cu serviciul la Constanța întrucât va presta aici o muncă neremunerată în folosul comunității.

foto cu rol ilustrativ, sursa antena3.ro

În acordul de recunoaștere a vinovăției s-a arătat, în esență, că la data de 01.06.2019, în jurul orei 2.20 lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău – Poliția Orașului Pătârlagele, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pe raza de competență, au observat autoturismul marca Audi A6 care se deplasa pe DN 10 din localitatea Pătârlagele către Buzău, iar în momentul în care a ajuns la km 53+500m a pierdut controlul asupra direcției de mers într-o curbă ușoară către dreapta și a intrat pe sensul opus intrând în coliziune laterală cu un stâlp de electricitate din beton după care s-a răsturnat pe partea dreaptă. Față de cele menționate, echipajul de poliție s-a deplasat la locul evenimentului rutier, din autoturismul marca Audi A6 a ieșit Olaru, militar, care a declarat că din cauza carosabilului umed a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar în urma impactului nu a suferit nici o leziune.

A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind astfel condus la Spitalul Nehoiu unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Concluziile instanței de fond, cu referire la gravitatea săvârșirii faptei, au vizat conduita anterioară săvârșirii infracțiunii, întrucât în decurs de 3 ani, inculpatul a fost sancționat contravențional de 4 ori pentru conducerea cu depășirea limitei de viteză permisă. Astfel, i-a fost respins acordul de recunoaștere a vinovăției, însă a fost formulat apel, ce a fost admis de către Curtea Militară de Apel Bucureşti, inculpatul fiind condamnat astfel la 2 ani cu suspendare.

Ulterior, la Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată o cerere privind desemnarea a altor două instituţii din comunitate pentru executarea muncii neremunerate în folosul comunităţii, pe 29 septembrie fiind stabilit ca inculpatul să execute muncă neremunerată în cadrul Primăriei municipiului Constanţa - Direcţia de Gospodărire Comunală, județul Constanţa.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din fericire acum nu a omorat pe nimeni si a scapat si el deci corect este pe langa condamnare si interzicerea dreptului pe viata de a conduce o masina.
3
2
Beat si produce accident, ia cu suspendare si asta dupa doi ani de gandire a judecatorilor lu peste. Si ne miram de ce suntem campioni la decese.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212