REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un MINOR a produs un ACCIDENT RUTIER… în schimbul unui TELEFON MOBIL

Un MINOR a produs un ACCIDENT RUTIER… în schimbul unui TELEFON MOBIL

Replica API 5 aprilie 2021 | 23:45 2255

Întâmplare fără precedent pentru o familie din comuna Poarta Albă. Fiul acesteia, un minor în vârstă de 15 ani, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a a unui vehicul fără permis de conducere. Acesta a provocat un accident rutier și s-a făcut mai apoi nevăzut. Evenimentul s-a petrecut în cursul zilei de 13 septembrie 2020, atunci când minorul a vrut să meargă la prietenul său domiciliat în Nazarcea, dar nu a mai ajuns deoarece a produs un accident rutier. Minorul s-a sustras de la locul accidentului, dar polițiștii rutieri au declanșat cercetările în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere a conducătorului auto, acesta fiind prins la scurt timp. Interesant este faptul că el conducea un vehicul pe care îl primise în schimbul unui telefon mobil.

Minorul și-a achiziționat autoturismul în schimbul unui telefon mobil

Audiat în calitate de suspect, minorul a declarat că și-a achiziționat autoturismul în cursul zilei de 12 septembrie 2020, de la un bărbat în vârstă de aproximativ 25-30 de ani pe care îl cunoștea din vedere. ,,După mai multe discuții purtate cu acesta ne-am înțeles ca eu să-i dau un telefon marca Huawei P40 Lite în schimbul unui autoturism marca Kia. După ce am făcut schimbul am parcat mașina pe un câmp în apropiere. A doua zi, la data de 13.09.2020 în jurul orei 15.45, am luat mașina din locul unde o parcasem, m-am urcat la volan și am condus din cartierul meu, de unde era parcată lângă un canal pe câmp până la drumul județean 228. La intersecția cu drumul județean am virat dreapta către localitatea Culmea. Intenționam să ajung la un prieten care locuiește în satul Nazarcea. Eram singur în mașină, vizibilitatea era bună, carosabilul uscat, nu aveam cuplată centura de siguranță. La un moment dat, când am ajuns la intrarea într-o curbă la stânga am intrat în depășirea unui autoturism care circula în fața mea. Am văzut că din sens opus se apropie un alt autoturism, am frânat însă degeaba pentru că partea din spate a început să derapeze, am pierdut controlul direcției și am ieșit în afara părții carosabile în dreapta, într-un șanț.” a declarat acesta.

În urma impactului, autoturismul marca Mercedes a părăsit partea carosabilă, către dreapta sensului său inițial, și a intrat în șanțul de colectare a apelor pluviale. După impactul cu autoturismul marca Mercedes, autoturismul Kia s-a deplasat către autoturismul marca DACIA, cu care a intrat în coliziune, lovindu-l în partea laterală stânga. Urmare a coliziunii, autoturismul marca Dacia a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în câmp, pe partea stângă a sensului său inițial de mers. Autoturismul condus de inculpat a părăsit la rândul său partea carosabilă și s-a răsturnat în partea dreaptă a sensului său inițial de mers. În urma accidentului produs au rezultat numai pagube materiale.

Astfel, din întreg materialul probatoriu administrat în cauză rezultă convingerea, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că inculpatul a săvârșit fapta reținută în sarcina sa.

Ce a decis instanța în cazul băiatului

Cu privire la inculpat, instanța a avut în vedere că a adoptat o atitudine sinceră pe tot parcursul procesului penal, recunoscând săvârșirea faptei și contribuind la aflarea adevărului. Din fișa de cazier judiciar a reieșit faptul că inculpatul era cunoscut cu antecedente penale.

Astfel, instanța a decis ca minorul să se supună mǎsurii educative neprivativǎ de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 (șase) luni, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. În temeiul art. 272 Codul de Procedură Penală și art. 274 alin. 1 Codul de Procedură Penală, obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica minorul a produs accidentul in schimbul telefonului. Ba, scriitorii lui peste, cititi si voi dracu ce scrieti inainte de a publica.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614