REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Un minor din Henri Coandă a ajuns spaima restaurantelor din Constanța

Un minor din Henri Coandă a ajuns spaima restaurantelor din Constanța

Virgil STOIAN 12 octombrie 2022 | 00:00 11915

Rahman I. a fost condamnat la măsura educativă a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de 2 ani, pentru săvârșirea a 5 infracțiuni de furt calificat și o infracțiune de evadare. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 30 septembrie 2022 și nu este definitivă. Rahman I., minor la data producerii faptelor, cu domiciliul în cartierul social Henri Coandă, a devenit spaima restaurantelor din Constanța, fiind acuzat că a dat 5 spargeri în interval de o lună, sustrăgând bani dar și diverse bunuri din respectivele locații.


Potrivit rechizitoriului, prima lovitură a fost dată la restaurantul Reyna, pe 18 octombrie 2021, în jurul orelor 12, prin forțarea ușii de acces, de unde a sustras 120 de pachete cu țigarete și 6 tablete marca Huawei, prejudiciul cauzat fiind de 6.520 lei. În aceeași noapte, însoțit de alte două persoane, s-a deplasat la restaurantul Byblos, unde a pătruns prin demontarea unui geam în interiorul restaurantului și a sustras două telefoane mobile marca Huawei, un telefon mobil marca iPhone 11 Pro și suma de 550 de lei, de data aceasta prejudiciul fiind de 10.000 de lei. O noapte mai târziu, inculpatul s-a ales cu o bicicletă după ce a pătruns pe terasa amplasată la etajul 2 al restaurantului Salis. După doar o săptămână, minorul s-a întors la restaurantul Byblos de unde a sustras un telefon mobil marca Nokia, un telefon mobil marca Huawei și suma de 2000 de lei, prejudiciul cauzat fiind de 4.000 lei. La data de 31.10.2021, în jurul orei 07:40, a pătruns prin escaladarea unui perete și prin forțarea unei plăci din plastic de la acoperiș într-un imobil, de unde a sustras un dispenser automat cu bile de jucărie și monezi de 50 de bani, fiind depistat de agenții de pază ai ZIP Escort în dreptul imobilului respectiv, în timp ce aduna monezile de 50 de bani provenite din automat. Ultima lovitură a fost la restaurantul Nikos de unde a sustras 600 de lei din casa de marcat. Pe lângă aceste infracțiuni, Rahman I. a încălcat și măsura arestului la domiciliu, nefiind găsit acasă, la ora 23:00.

 


Instanţa a reținut că fapta inculpatului a avut drept urmare imediată prejudicierea patrimoniului persoanelor vătămate. Legătura de cauzalitate dintre fapta săvârșită de inculpat şi urmarea periculoasă produsă este evidentă, aceasta rezultând din materialitatea faptei. În ceea ce priveşte latura subiectivă a infracţiunii, aceasta a fost săvârşită sub forma intenţiei directe, deoarece, din modul concret de realizare a faptei reţinute, rezultă că inculpatul a prevăzut rezultatul socialmente periculos al faptei sale şi a urmărit producerea lui prin săvârşirea acesteia. Caracterul calificat al infracţiunii de este dat de împrejurarea că fapta a fost săvârșită pe timp de noapte, prin efracție, și prin violare de sediu profesional. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Rahman I. la măsura educativă a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de 2 ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aduna monedele, nu monezile de 50 de bani. nu verifica nimeni articolele inainte de publicare?
0
0
Asix, sa iti dam la m**e la inmormantare la c****a aia j*****a de ma-ta. Muriti toti in chinuri arsi de vii, t****i imputiti
0
1
c***i care nu au capabilitatea mintală sa evolueze
3
0
Moarte ciorilor?
13
2
m**e tuturor rasistilor infecti de aici. Jeguri umane ...
3
14
Macar sa aduca si iei un mic beneficiu ca de altceva nu sunt buni .
9
0
Trebuie data lege in consiliul local , toti cei care comit infractiuni trebuiesc evacuati din Henri Coanda , el si familia lui !!! Decat RELOCARE , asa cum spunea Primarul , mai bine EVACUARE !!! Printr-o astfel de masura in circa doi ani dispar mai bine de 70% din locatarii asistati , vor ramane doar cei care sunt linistiti si care merita ajutorul social. Este mult mai ieftin si mai eficient asa , in comparatie cu relocarea complexului !
25
0
DOAR 2 ani? E inadmisibil!
8
3
Ce faceti ma atata galceva , ce vreti mai romanurilor , vreti ca noi sa muncim ? Pai de ce ma , ca noi toata viata am stat la umbra si v-am lasat pe voi romanurile sa munctici . Noi odata la patru ani votam cum ni se spune si o ducem bine . MUCLES ROMANURILOR CA VA TRIMIT LA MUNCA
3
17
Asta sta pe banii nostri in H Coanda.
19
3
Pai sa nu ii rupi mainile la nenorocit ?? Luat si dat cu ciocanul peste degetele alea pana se fac clatite ! Toata viata lui va fura zburatoru
28
0
Pai sa le mai dam ajutoare sociale.. baii , bagatii la munca fortata, nu sa stea ziua in amiaza mare la table si carti , ca boierii in timp ce noi romanii muncim, ne ducem copiii la scoala, avem treburi cat e ziua de lunga si platim taxe la stat. HCoanda un focar si pepiniera de hoti.
27
4
sa stea tiganul t**c in areste la domiciliul judecatorului care i.a dat drumul.sa.l educe el!
24
0
Bagat la sapun si scapam de probleme !
32
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272