REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Un mort și 3 răniți în urma accidentului feroviar din Galați. Se cere demisia ministrului Grindeanu! Video

Un mort și 3 răniți în urma accidentului feroviar din Galați. Se cere demisia ministrului Grindeanu! Video

Valentina CAMARA 26 martie 2023 | 00:00 4279

Un accident grav a avut loc în gara din oraÈ™ul GalaÈ›i. Din primele informaÈ›ii sunt patru victime, iar două dintre acestea se află în stare gravă. Se pare că printre victime sunt È™i angajaÈ›i ai CFR. Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență GalaÈ›i. Din păcate, conductorul trenului a decedat la spital, a anunÈ›at CFR Călători.

Un mort si 3 raniti in urma accidentului feroviar din Galati. Se cere demisia ministrului Grindeanu! Video

Accidentul s-a produs sâmbătă seara, 25 martie a.c. Acesta ar fi fost provocat de o manevră greÈ™ită realizată pe calea ferată. O locomotivă a lovit un vagon în care se aflau călători. Garnitura implicată în accident este trenul GalaÈ›i-MărășeÈ™ti. Echipele de intervenÈ›ie se află la faÈ›a locului. PoliÈ›iÈ™tii È™i reprezentanÈ›ii CFR vor face o anchetă.

La manevra de cuplare a vagonului în gară, în loc să meargă încet, locomotiva a accelerat. Deocamdată nu se È™tie exact cauza. Face AGIFER ancheta. Dar din primele informaÈ›ii este iar vorba despre eroare umană”, a transmis un funcÈ›ionar din cadrul Ministerului Transporturilor.

Ce spune IPJ Galați

"La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19.19, la Gara CFR GalaÅ£i a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare ÅŸi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaÅ£ia GalaÅ£i - Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator ÅŸi un bărbat care a rămas încarcerat, precum ÅŸi ÅŸeful de tren ÅŸi mecanicul locomotivei. Au intervenit cei de la ISU GalaÅ£i ÅŸi poliÅ£iÅŸtii din cadrul SecÅ£iei Regionale de PoliÅ£ie Transporturi GalaÅ£i", a transmis Inspectoratul de PoliÅ£ie JudeÅ£ean GalaÅ£i.

Ministrul Transporturilor È™i Infrastructurii, Sorin Grindeanu, solicită verificări È™i măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în cursul serii de serii de sâmbătă, 25 martie 2023, în Gara GalaÈ›i.

Un mort si 3 raniti in urma accidentului feroviar din Galati. Se cere demisia ministrului Grindeanu! Video

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin È™i acordă celor răniÈ›i. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informaÈ›iile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicaÈ›ii È™i să vină cu soluÈ›ii pentru ca astfel de situaÈ›ii să nu se mai repete”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Video:

Sursă video: Știrile TVR

CFR Călători informează că în staÈ›ia GalaÈ›i, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relaÈ›ia GalaÈ›i – MărășeÈ™ti a fost tamponat primul vagon.

„Din primele informaÈ›ii, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, È™eful de tren È™i un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniÈ›ii fiind preluaÈ›i de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul.

Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident”, a transmis CFR.

Un mort si 3 raniti in urma accidentului feroviar din Galati. Se cere demisia ministrului Grindeanu! Video
Cătălin Drulă: Sorin Grindeanu nu îÅŸi asumă funcÅ£ia de ministru ÅŸi trebuie demis urgent

Liderul USR Cătălin Drulă a reacÅ£ionat după accidentul feroviar din Gara GalaÅ£i, unde patru persoane au fost rănite, una aflându-se în stare gravă, ÅŸi a precizat că „lipsa de asumare ÅŸi preocupare a lui Sorin Grindeanu a adus sistemul feroviar într-o stare gravă, care pune în pericol vieÅ£i omeneÅŸti”.

„Catastrofă feroviară după catastrofă feroviară, iar Sorin Grindeanu nu e de găsit nicăieri. În seara aceasta a avut loc un accident la GalaÅ£i, soldat cu mai multe persoane rănite. Acum nici două săptămâni, autorităţile minÅ£eau în primă fază după accidentul feroviar din Teleorman. Nici atunci nu ÅŸtia nimeni unde e Grindeanu. Îi cer urgent să iasă public cu explicaÅ£ii ÅŸi să prezinte românilor ce măsuri ia pentru siguranÅ£a din transportul feroviar”, a afirmat Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Liderul USR a adăugat că „lipsa de asumare ÅŸi preocupare a lui Sorin Grindeanu a adus sistemul feroviar într-o stare gravă, care pune în pericol vieÅ£i omeneÅŸti”.

„Grindeanu nu e în stare să fie ministru, trebuie demis urgent ca să evităm alte catastrofe în viitor”, a conchis Drulă.

Conductorul trenului a decedat la spital, a anunțat CFR Călători

„Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în staÈ›ia GalaÈ›i, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. IniÈ›ial a fost stabilizată pe peron È™i în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la faÈ›a locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal.

CFR Călători prezintă condoleanÈ›e È™i va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis CFR, într-un comunicat de presă.

Conform Inspectoratului pentru SituaÅ£ii de Urgenţă GalaÅ£i, femeia în vârstă de 53 de ani a suferit stopuri cardio-respiratorii repetate, aceasta decedând la Spitalul JudeÅ£ean de Urgenţă.

Alte trei persoane rănite în acest accident au fost transportate la unitatea sanitară.

Video:

Sursă video: ProLiderFM

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Drula, zis si Levier, tu ce-ai facut cata vreme ai fost ministrul Transporturilor? Stiu doar ca ai pus mana pe levier si, cu mare truda si multa transpiratie, ai spart cateva chioscuri pe la metroul bucurestean. Cu asta ai ramas in istorie. Asa ca, sictir!
1
0
Se pare ca imbecilii, idiotii, borfasii, hotii si curvele au pus mana pe tara asta! Nimeni nu-si mai face treaba, nimeni nu are habar ce face sau de ce!
0
0
Spui drula si tragi apa...... fmm de securist imputit. Te ai gasit tu marele drula sa ceri demisia. Nu ca as fi vreun fan psd dar ce treaba are vaca cu vacanta?ce treaba aee grindeanu cu idiotii care au gresit. Aaaa, ca trebuie o reforma la cfr asta e altceva dar de unde sa iei competenta cand tu, DRULA, ai fost la butoane si n ai facut nimic
1
3
Bai, Drula, cap de ... mort, s-a urcat Grindeanu pe locomotiva?! Eu n-am avut si nici n-am asteptari de la tine, dar credeam ca macar doi neuroni iti mai functioneaza. Eu zic ca te cauti, esti baiat tanar, e pacat s-o iei razna de la varsta asta...
1
4
Pana la Grindeanu,chiar nu stiu sa fi fost cineva mai de soi. Nici sa-si dea demisiile ministri pentru greselile personale ale unor lucratori nu e in regula. Pana la coada,intreg sistemul care conduce Romania este stricat de la inceputurile lui. Dai afara un incompetent si aduci alt incompetent in loc. Asa e la noi. La alegeri la fel,votezi pe cine crezi ca ar fi mai putin rau.
4
1
In 89 oamenii s au revoltat acum ar trebui revolta dar nu mai are cine
4
0
Asta e nivelul de pregatire al alora ramasi in tara, nu mai avem medici capabili, ingineri, arhitecti, piloti (vezi Timisoara) instalatori, electricieni, mecanici, nu mai avem nimic. Plus avizele psihologice, medicale data pe spaga, COPRUPTIA si INCOMPETENTA UCID.
15
0
Voi sunteți serioși când îi cereți demisia lui Grindeanu ? Ăsta e un BORFAȘ de prima clasă. Visează să-i ia locul lui Ciolacu și din 2024 să ajungă din nou premier. Lăsați-o jos cu demisia că măcăne. Politica e un fel de magnet care atrage toate scursurile societății, proști, hoți, borfași, șmecheri, impostori. Singura soluție să scăpăm de ei, este BOICOTAREA alegerilor. Dacă prezența la vot ar fi de maxim 5% ar fi o lovitură dură pentru acești nenorociți din politică care au distrus o țară timp de 33 de ani.
9
4
Cata prostie sa mori din incompetenta proprie. Va platim salariile din buget din taxe si impozite si doar trebuia sa fiti putin atenti. Si tot de p****i ce sunteti muriti singuri. Cum sa va dam trenuri cu sute de pasageri pe mana… Doamne Maica Domnului
12
7
Pt Gogu: si totusi se varsa miliarde de la buget care nu se vad nicaieri. Cat draq mai pot fura astia si de ce nu vad oamenii in ce hal a ajuns tara asta?
18
2
Fier vechi pe calea ferată. Locomotive și vagoane vechi la CFR din anii 80 Toate ciurucurile se cheamă siguranță națională La pușcărie cu toți frânării care nu cumpără trenuri noi din bani de la UE Poduri și cai ferate in paragină Gari infecte mizerabile nevaruite și reparate de pe vremea comuniștilor Asta e tara hoților de dupâ 90
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212