REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Un muncitor a murit, iar un altul a fost rănit, după ce s-a prăbuşit un mal peste ei

Un muncitor a murit, iar un altul a fost rănit, după ce s-a prăbuşit un mal peste ei

Replica API 18 mai 2012 | 00:00 342

Tragedie la Constanţa:

Tragedie la Constanţa:

A doua tragedie pe săptămâna aceasta! Doi bărbaţi care lucrau la înlocuirea unei conducte de apă, joi, în zona Doi Cocoşi, au fost prinşi sub un mal de pământ, unul dintre ei decedând. La faţa locului au sosit atât ambulanţierii cât şi echipajele SMURD, făcând tot posibilul pentru a salva viaţa celor doi. "Unul dintre cei doi muncitori nu a mai avut nici o şansă. A stat aproximativ o oră sub pământ, practic nu mai existau speranţe. Celălalt este la spital, conştient şi cooperant", a declarat, pentru "Replica", dr. Ionuţ Cealera, directorul medical din cadrul SAJ Constanţa.

Din primele informaţii, cei doi muncitori, Constantin Costache de 46 de ani şi Mihai Costache în vârstă de 47 de ani, erau angajaţi ai societăţii Alciscor Serv Construct, subcontractată de firma Denmira Construct pentru a decoperta şi schimba o ţeavă RAJA. După ce stratul asfaltic a fost decopertat, s-a trecut la săparea şanţului, în vederea schimbării respectivei ţevi, moment în care malul de pământ s-a surpat, căzând peste cei doi. Inspectorii ITM au demarat o anchetă în acest sens pentru a stabili cauzele accidentului. "Malurile nu aveau protecţie împotriva plecării sau căderii. În momentul producerii accidentului, cei doi se aflau într-un şanţ de 1,50 m adâncime şi 1,20 lăţime. O parte din malul dinspre bordură s-a surpat, cei doi fiind prinşi sub pământ. Am demarat o anchetă în acest sens, am identificat deja martorii, în cel mai scurt timp îi vom audia", a declarat, pentru "Replica", Marian Becheanu, inspector şef adjunct din cadrul ITM Constanţa. Cele două victime erau fraţi, iar decedatul este cel mai mare dintre ei, Costache Mihai. În schimb, starea supravieţuitorului este bună. "Pacientul a intrat pe Camera de Resuscitare din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe Constanţa, este conştient şi cooperant. Rămâne de văzut unde va fi internat în urma investigaţiilor medicale", au declarat, pentru "Replica", cadrele medicale. Menţionăm că un accident asemănător a avut loc miercuri, în localitatea constănţeană Murfatlar. Atunci, o persoană a murit şi alta a fost rănită în aceleaşi condiţii

Ce spune RAJA

"În data de 17 mai 2012, pe şantierul Contractului de realizare a lucrărilor "Reabilitare reţele de apă în zona Centru - inclusiv magistrale - localitatea Constanţa" a avut loc un grav accident de muncă soldat cu pierderea unei vieţi omeneşti şi rănirea gravă a altei persoane, lucrători pe şantierul respectiv. Contractul de lucrări are ca antreprenor general "Grupo Sotoval de Construcciones y Protectos S.L.", fiind câştigat în urma desfăşurării unei licitaţii internaţionale. Întreaga responsabilitate pentru cele petrecute revine antreprenorului general, care este obligat conform legii să asigure respectarea întocmai a condiţiilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Exprimându-ne regretul faţă de cele întâmplate, precizăm încă o dată că SC RAJA SA, ca beneficiar final al lucrării, nu este în nici un fel implicată în producerea acestui tragic accident. La această oră, instituţiile abilitate ale statului cercetează împrejurările producerii accidentului", se arată într-un comunicat RAJA.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272