REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Un muncitor NEATENT s-a ales cu DOSAR PENAL: Instanța de fond l-a 'ARS' la buzunare!

Un muncitor NEATENT s-a ales cu DOSAR PENAL: Instanța de fond l-a 'ARS' la buzunare!

Replica API 22 august 2019 | 00:00 269

Un bărbat care efectua lucrări de sudură în cadrul unei firme s-a ales cu dosar penal, după ce, în timp ce muncea, a dat foc unei dependințe de pe proprietatea alăturată. În fața organelor de urmărire penală, dar și în fața instanței, acesta a declarat că nu a fost intenționat, însă, și așa, instanța de fond a decis să-i fie aplicată o amendă penală în valoare de 1.200 de lei. Decizia încă nu este definitivă și urmează a se judeca apelul la finele lunii octombrie.

Analizând materialul probator administrat în cursul urmăririi penale și al cercetării judecătorești, instanța a reținut că, la data de 16.09.2014, în jurul orelor 10.00, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Hârșova au fost sesizați, prin 112, cu privire la producerea unui incendiu asupra adăpostului de animale aparținând persoanei vătămate. Ca urmare a sesizării, lucrătorii de poliție s-au deplasat la fața locului, stabilindu-se că adăpostul de animale se învecinează în partea de nord cu o firmă administrată de numitul B.S. La data și ora producerii incendiului, în curtea societății menționate lucrau mai mulți muncitori zilieri la descărcarea unor baloți de lucernă, potrivit rolii.ro, fiind efectuate, totodată, activități de sudură și activități de dulgherie/zidărie. În imediata vecinătate a adăpostului de animale, în partea de Nord – Vest, se afla amplasat un șopron, iar sub acest șopron muncitorii depozitau, la data evenimentului, baloți de lucernă. În acest sens, la data de 16.09.2014, în curtea societății se aflau mai mulți muncitori. Astfel, unul dintre martori a declarat că l-a văzut pe inculpatul C.N. în timp ce pregătea un aparat de sudură. Ulterior, inculpatul a venit la martor și i-a solicitat să pună o țeavă în picioare, pentru a o suda. Martorul l-a ajutat pe inculpat să pună țeava în picioare, după care i-a spus martorului că poate să plece, dar, înainte, să-i aducă o căldare cu apă. Martorul s-a conformat și a plecat înainte ca inculpatul să se apuce în mod efectiv să sudeze. Țeava se afla la gardul dintre proprietățile lui B.V. și B.N.. La momentul la care inculpatul i-a solicitat să îi aducă apă, incendiul nu izbucnise . Martorul nu a participat la oprirea incendiului, întrucât a plecat acasă înainte ca inculpatul să sudeze. Când martorul a ieșit pe poarta proprietății a observat un fum negru ieșind de la garajul vecinului, însă martorul nu a revenit la locul incendiului, ci și-a continuat drumul spre casă. La un moment dat, inculpatul a strigat la ceilalți să aducă repede apă, afirmând că ceva a luat foc. Incendiul a fost stins de către pompierii sosiți la fața locului și care au încheiat procesul verbal de intervenție.

Astfel, pe baza materialului probator indicat mai sus, cu precădere declarațiile martorilor, coroborate cu concluziile raportului de expertiză tehnică, instanța a decis că se justifică susținerea din rechizitoriu în sensul că inculpatul C.N., la data de 16.09.2014 a distrus, din culpă, prin incendiere, prin brocuri de sudură de la lucrările de sudură pe care le efectua, adăpostul de animale aparținând persoanei vătămate B.N., faptă care a fost de natură a pune în pericol alte bunuri aflate în apropiere. Judecătoria Hârșova a dispus, față de inculpat, aplicarea unei pedeapse cu amendă penală în cuantum de 1.200 lei (se individualizează un număr de 120 de zile – amendă şi suma de 10 lei corespunzătoare unei zile amendă), pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă. Decizia nu a fost definitivă, apelul urmând a se judeca pe 24.10.2019.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deja e legenda urbana cu fetele lui tata. Apropo...3 capre si un grajd din chirpici cu pereti de juma de metru si acoperis din stuf. Si nici nu era al lui macar, doar avea impresia ca e al lui.
0
0
SI LUI BOZDOACA CINE II PLATESTE PAGUBELE GRAJDUL SI ANIMALELE
0
0
Procurorii ticalosi care au adus oamenii in starea de a muri de inima si alte afectiuni sunt premiati si laudati de alti ticalosi. Indivizii care produc pagube de miliarde de Euro nu au probleme,ba dau si sfaturi de cum sa tii populatia in lipsuri,ca asa sa o poti controla si mai ales cum aceasi populatie sa devina natanga si sa aplaude chiar ticalosii. Da,un muncitor este pedepsit rapid,de ce nu si cei mari,care chiar fac prejudicii imense,care distrug destine? Simplu,nu exista dreptate in tara si nici nu va exista.
3
1
Pai normal amendat si dosar !Ca daca muncesti gresesti .Trebuie stat ca javrele parlamentare si furat ca ei si nu se intampla nimic.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920