REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Un NOR TOXIC va acoperi ROMÂNIA

Un NOR TOXIC va acoperi ROMÂNIA

Replica API 27 septembrie 2021 | 23:20 5051

Un nor toxic, generat de erupția vulcanului din Insulele Canare, va acoperi România, anunță reprezentanții ANM. Astfel, acesta ajunge chiar astăzi în țara noastră, 26 septembrie, și va intra prin partea de Vest a României, respectiv Timișoara. Așadar, care vor fi cele mai afectate zone?

Reprezentanții ANM au precizat că erupția vulcanului din Insulele Canare va afecta și România, astfel că un nor toxic va acoperi țara noastră începând de astăzi, 26 septembrie. De asemenea, Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat care zone vor fi cele mai afectate de aces nor toxic, scrie spynews.ro

Elena Mateescu, director ANM, a anunțat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 că un nor toxic, generat de erupția vulcanului din Insulele Canare, va acoperi România începând de astăzi, 26 septembrie. Așadar, acesta va intra pe la Timișoara și va cuprinde în următoarele ore întreaga țară.

Așadar, la nivelul Uniunii Europene funcționează programul de observare a Pământului, respectiv Serviciul de monitorizare a atmosferei, iar prin acest program specialiștii pot monitoriza evoluția concentrației de dioxid de sulf.

Astfel, datele arată că în ultimele zile, în Sudul și în Estul Europei concentrațiile de dioxid de sulf s-au semnalat pe întreaga coloană de aer și s-au menținut la valori ridicate, lucru ce indică faptul că și România se va află sub incidența acestui nor.

Prin urmare, specialiștii au concretizat că acest nor toxic, generat de erupția vulcanului din Insulele Canare, va intra pe la Timișoara astăzi, 26 septembrie, urmând să acopere întreaga țară până pe 28 septembrie.

„Ceea ce s-a întâmplat în zona Insulelor Canare duce la idee că și țara noastră se va afla sub incidența acestui nor, dacă azi vorbim într-o primă etapă pentru zona de vest a țări, ulterior vom observa o extindere pentru că circulația aerului realizată din sectorul predominant sud-vestic va favoriza deplasarea către est a norului și va traversa astfel între teritoriul țării în intervalul 26 - 28 septembrie.”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
covidu',noru....plm....
1
0
Fuge covidul.hihihihihi
2
0
poate se sperie si covidu'
3
0
dudau, o s a fie si mai ...bine!
4
0
Am belit pwla
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212