REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un nou BLOC va fi construit în Palazu Mare. Vecinii sunt decişi să meargă în INSTANŢĂ!

Un nou BLOC va fi construit în Palazu Mare. Vecinii sunt decişi să meargă în INSTANŢĂ!

Replica API 27 octombrie 2018 | 00:00 950

Constanța este în plină dezvoltare imobiliară, dar, spre disperarea constănțenilor, se construiește haotic; răsar blocuri pe puținele spații verzi rămase în municipiu sau în cartierele cu case. De câțiva ani, interesul dezvoltatorilor imobiliari s-a îndreptat și către cartierul Palazu Mare, unde după decenii în care au fost construite doar locuințe cu cel mult un un nivel, au început să apară și blocuri. „În orașul nostru nu mai este o noutate, aici fiecare construiește cum i se năzare! Dar cum să fie normal așa ceva, cum acceptă autoritățile să fie ridicate blocuri într-o zonă de case, și acelea realizate relativ recent?”, a semnalat o locatară din Palazu Mare, referitor la faptul că, săptămâna aceasta, au fost demarate lucrările pentru un nou imobil P+3, cu destinația de locuințe colective.

Sătui de aglomerația din municipiu, în ultimele două decenii, mai mulți constănțeni și-au îndreptat atenția spre cartierele mărginașe ale Constanței unde și-au achiziționat terenuri pentru a-și construi case. Constată, însă, cu stupoare, că și aici încep să răsară blocuri și, mai ales, imobilele să fie construite fără cap!

Strada Eugen Lovinescu din cartierul Palazu Mare a fost, până acum câțiva ani, o arteră liniștită. În urmă cu doi – trei ani a apărut însă primul bloc, vecinii s-au uitat indignați, și-au spus oful pe unde au putut, dar...lucrările au fost duse la bun sfârșit. În prezent, încep lucrările la un al doilea imobil cu regim de locuințe colective, cu trei etaje. Este vorba despre imobilul situat la numărul 5A, pe un teren de 1.400 mp, pentru care SC Norisan Activ Construct SRL a obținut, pe 17 octombrie a.c., autorizație de construcție nr. 1375 de la Primăria Constanța, pentru construire imobil S+P+3 – locuințe colective, pentru amenajare și împrejmuire teren. Autorizația este valabilă pentru 12 luni.

„Toți suntem supărați. Am înțeles că există un Plan Urbanistic Zonal care permite construirea de blocuri în cartier, dar cum să fie normal să fie ridicate imobile cu trei, patru, cinci și chiar mai multe etaje într-o zonă de case? Pentru orașul nostru nu mai este o noutate, fiecare face cum i se năzare, dar este o bătaie de joc la adresa noastră, a celorlalți locatari din zonă. În plus, cum se poate să primească autorizație pentru locuințe colective în condițiile în care este vorba despre o stradă îngustă, de patru metri, nu sunt locuri de parcări, abia dacă ar avea loc mașina de pompieri să intre! Am încercat să aflăm de la autorități care este situația respectivului teren, dar am primit un răspuns evaziv. Astfel se întâmplă în orașul nostru, pe noi nu ne întreabă nimeni nimic, dacă suntem de acord sau nu, nouă ni se cere doar să plătim taxe și impozite!”, a semnalat familia Angela și Petrișor Matără.

Joi, 26 octombrie a.c., angajații firmei constructoare au ajuns la terenul respectiv și au început lucrările: au pus la pământ doi nuci bătrâni, au defrișat terenul și l-au pregătit pentru începerea săpăturilor. În încercarea de a stopa lucrările, vecinii sunt deciși să se adreseze autorităților centrale, dar și instanței de judecată.

„Singura soluție pe care o avem este să ne adresăm instanței de judecată, să solicităm anularea PUZ-ului aprobat de autoritățile locale, prin care s-a aprobat creșterea regimului de înălțime al imobilelor din zonă”, au concluzionat vecinii sătui de construcțiile haotice, care le dau existența peste cap!

Menționăm că SC Norisan Activ Construct are ca asociat unic pe Rodica Georgeta Fantaziu, iar administrator este Anca Alexandra Gheocanu.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doru nume de cocalar , bai hotzu de fagabou e al vostru. Ti ai dreaq de specie de hotzi si koorve
1
0
Sunt un bozgor sifonar. O sa ma omoare lumea pentru ce am facut si pentru cat am sifonat la viata mea. Oricum viata mea e de cacat si mai bine mor decat sa traiesc ca un sifon nenorocit
0
1
Makidonii nu se satura niciodata. In primarie 90 la suta din angajati sunt makidoni
3
5
Mai omeni buni mergeti in instanta ok nimic de zis cunosc cazuri care sau incalcat norme grave in constructi limita de propietate limita de inaltime constuctie pe terenul vecinului etc.sunt foarte multe nereguli in justitie se merge pe principiul care da mai mult ala castiga urmariti unele cazuri din judetul constanta unde justitia doarme si veti vedea ca asa este sunt toti manan mana cu primari si judecatori este cea mai corupta tara prin care am umblat imi pare rau ca sunt roman romania trezestete
5
0
Sa il opreasca a facut bani din cioarda din fier vechi un tigan libidinos si nevasta curva Face blocuri si el ce sa faca Nu mai are ce fura de la mani si carol
5
0
o jungla de beton ieftin cu sobolani caini pisici tigani machidoni si neamuri-proaste cu ecroci smenari bisnitari curve.Un oras fara conditiile minime necesare unui trai sanatos sabotat de monstrul comunistoid fsn-pdsr-psd din anii 1989 incoace.Votati psd ca sa traiti intr-o suburbie de nivel indian.
8
8
Ai 10 fire de iarba plus un pom , in fata blocului sau casei ? Bucura-te azi de ce ai , maine poate fi un mall sau un bloc , peste tot verdele .Cam asa este in Constanta .
19
1
PSD,PSD,PSD,sa manance si gura lor ceva.ti-ai draku !
10
1
Stii ceva? Il face Dinu?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218