REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un nou container cu deşeuri, trecute în acte ca produse second hand, a sosit în Portul Constanţa

Un nou container cu deşeuri, trecute în acte ca produse second hand, a sosit în Portul Constanţa

Replica API 7 aprilie 2020 | 18:31 3572

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța s-au sesizat din oficiu, în cursul zilei de astăzi, cu privire la săvârșirea infracțiunii de export sau import de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

În fapt, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității au solicitat efectuarea controlului fizic, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Constanța și Comisariatului Județean pentru protecția Consumatorului Constanța, asupra conținutului unui container ce făcea obiectul unui transfer intracomunitar din Germania, între un cetățean turc și societatea comercială pe care acesta o administrează.

Potrivit documentelor prezentate, containerul trebuia să conțină diverse produse electrocasnice și saltele de pat second-hand, însă, în urma inspectării produselor, s-a constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile pentru a fi descărcate sau comercializate pe teritoriul României, reprezentând, în fapt, deșeuri pentru care nu au fost notificate autoritățile competente potrivit Regulamentului CE 1013/2006.

Autoritățile vamale vor dispune returnarea mărfurilor din containerul în cauză în țara de origine, respectiv Germania.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu e Constanta haznaua Romanistanuluii?
7
0
Vreau si eu o saltea d aia p i s a t a de un mos neamt cu c a c a t intarit la c u r
3
1
Nu se mai poate face nimic. Cata vreme am fost acceptati in acest cacat numit UE, granitele nu mai exista, suntem stat comunitar. Numai ca noi de fapt nu avem drepturi, conform reclamei aceleia tampite: sunt cetatean european si am drepturi... NU avem voie sa producem absolut nimic, importam totul. Au avut nevoie de noi pt aducerea eseurilor, de rice fel, aici, in tara bananiera, Romania. Pt ca asta este statutul nostru, tara de lumea a III-a !
16
1
Saltelele poate aveau si virusi luati de pe la bolnavi sau cine stie.
12
2
Dar de ce nu se da o lege pentru interxicerea importului gunoiului. Nu avem noi destul?
12
1
Sa vedem ce ne iese
5
0
se descopera un container,dar intra alte 400 ilegal
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614