REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un nou episod din seria drogaţilor care dorm pe stradă. Caz semnalat în centrul urbei

Un nou episod din seria drogaţilor care dorm pe stradă. Caz semnalat în centrul urbei

Replica API 15 septembrie 2017 | 00:00 615

Societatea, încotro?

Societatea, încotro?

Tinerii constănţeni nu mai au nici o reţinere, nici o frică, în a se droga pe stradă? În mai puţin de o lună, cititorii au semnalat cotidianului „Replica” de Constanţa trei cazuri în care tinerii au fost surprinşi drogându-se pe bancă în parc sau au căzut „răpuşi” de efectul stupefiantelor. Ultimul caz ne-a fost semnalat de o mămică alarmată, care a încercat să-l ajute pe tânărul găsit în centrul Constanţei, pe stradă, în spate la Casa Modei.

O mămică din Constanţa ne-a transmis un mesaj îngrijorător. Femeia a povestit că era împreună cu copilul ei, când a dat peste un tânăr care părea că doarme, pe stradă, în spatele Casei Modei, de pe strada Ştefan cel Mare. „Era puţin peste ora 19.00, când am trecut prin zonă. Era foarte multă lume, dar toţi treceau nepăsători. Eram cu copilul de mână, l-am văzut pe tânărul care stătea pe jos. M-am îngrijorat că poate i s-a făcut rău. Nu era boschetar, părea bine îmbrăcat. M-am oprit să-l ajut, m-am apropiat şi l-am întrebat dacă este bine, dacă are nevoie de ajutor. Voiam să chem ambulanţa sau poate pe cineva, să-l ajute să plece de acolo. A deschis ochii, mi-a spus că este bine, că nu are nevoie de ajutor. Avea nişte ochi injectaţi, vorbea ameţit, sunt sigură că era drogat. Lângă mine s-a mai oprit o mămică, cu o fetiţă de vreo 7 ani, şi ea a încercat să-l ajute pe băiat. Acesta s-a ridicat puţin, s-a aşezat pe treapa de la clădir, şi-a sprijinit capul de perete şi a adormit înapoi. În ce hal s-a ajuns, să doarmă aşa pe stradă! Se vedea că era drogat”, ne-a transmis cititoarea noastră. Nu este prima dată când astfel de situaţii sunt semnalate de constănţeni. O mămică din cartierul Poarta 6 ne sesiza, duminică, 3 septembrie, că doi tineri se drogau în parcul din cartierul menţionat, pentru ca apoi să cadă „răpuşi” pe o bancă. Mai înainte, pe 17 august, locuitori din cartierul Tomis Nord au filmat doi tineri, o fată şi un băiat, care fumau în faţa unui bloc de pe strada Suceava, apoi au căzut într-un somn adânc. După ce cotidianul „Replica” de Constanţa a publicat imaginile, specialiştii antidrog au derulat acţiuni în zonă, cei doi tineri au fost identificaţi şi introduşi într-un program de asistenţă integrată, în vederea tratării dependenţei de droguri.

Totodată, specialiștii antidrog amintesc pe această cale faptul că ANA, prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) din fiecare municipiu reşedinţă de judeţ din România, acordă servicii de asistenţă integrată (medicale, psihologice şi sociale) persoanelor consumatoare de droguri şi aparţinătorilor acestora. Serviciile sunt de tip ambulatoriu, gratuite şi confidenţiale. Sediul CPECA Constanţa este situat în mun. Constanţa, Aleea Mimozelor, nr.4, tel./fax. 0241.555.105, email: cpeca.constanta@ana.gov.ro. Mai multe informaţii se regăsesc şi pe site-ul infodrog.ro.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vedeti pe str Siretului si str Decebal cum consuma si cum cand.. gasit pe jos nu mai pliculete..de droguri!!! Nimeni nu ia masuri!!! Pe str Siretului vin si aduc clienti taximetristii si noaptea si ziua..se vand doguri in zazul tuturor fara frica!!!!
1
0
la mine in km5 eu am prafuri iarba pastile ce vreti voi imi trimit sagetile sa le vanda si eu iau banii
1
0
Traficantii de droguri o duc bine,pentru ca legile romanesti apara drepturile omului care traieste din furt,jaf,omor,talharie si altele, mult mai putin drepturile fraierului care este obligat sa plateasca taxe si impozite inclusiv pentru intretinerea infractorilor tinuti un pic la bulau,cu trei mese pe zi,cu adapost. Pentru masa si cazare se munceste din greu,unii mor de foame la propriu,fiind prea demni sa cerseasca,infractorii fac sport la bulau si ies mai tari si mai eficienti in ,,munca ''lor.Moarte traficantilor! Legile sunt moi ca mucii ,mai degraba impotriva celor cinstiti.
4
1
Trebuie luati pe sus cat timp sunt adormiti din cauza drogurilor si pusi cu gatul pe calea ferata!!! Scapam garantat de toti tampitii!!
6
1
acesti indivizi drogati sunt foarte periculosi,devin agresivi asa ca aveti mare grija cand incercati sa va apropiati de ei,mai bine sunati la cei abilitati sa se ocupe de ei.
5
0
Si in orasul Mangalia este la fel!DIICOT SI BCCO va invitam in Mangalia!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102