REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un nou model de carte de identitate pentru autovehicule

Un nou model de carte de identitate pentru autovehicule

Replica API 5 august 2016 | 00:00 282

George Dincă, foto capital.ro

Autovehiculele noi şi maşinile la mâna a doua, care sunt aduse în ţară pentru înmatriculare, vor primi cărţi de identitate auto de tip nou. Noul model al cărţii de identitate va fi eliberat începând din acest an. Anunțul a fost făcut, într-un interviu acordat revistei Capital, de directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă. „Vom emite un nou model de carte de identitate pentru autovehicule (CIV). Acesta este cel mai important document pe care îl emite RAR. El cuprinde principalele caracteristici constructive şi datele de identificare ale unui vehicul rutier, care reprezintă în acelaşi timp şi datele oficiale ale vehiculului, utilizate ulterior de toate celelalte instituţii din România ce efectuează activităţi legate de domeniul vehiculelor rutiere (impozite, taxe, autorizări, verificări tehnice).

La rândul ei, autoritatea de înmatriculare completează în CIV deţinătorii succesivi ai autovehiculului. Cărţile de identitate vor fi schimbate după epuizarea stocurilor existente pentru modelul actual. Pentru ca informaţiile din CIV să fie mai uşor de găsit/interpretat, RAR a considerat că este momentul unor modificări ale formularului CIV utilizat în prezent. Modificările vizează în principal structurarea unor date deja existente în CIV (rubrici dedicate pentru numărul de omologare CE de tip, normă de poluare CE, cod naţional de emisii, valoare CO2) şi introducerea unor informaţii noi cum ar fi masa maximă tehnic admisibilă a ansamblului de vehicule, masa reală, distanţa dintre axe, sistem de propulsie, suspensie).

În subsidiar, s-a avut în vedere renumerotarea rubricilor în concordanţă cu cele din certificatul de înmatriculare (Directiva 1999/37/CE) şi creşterea lizibilităţii înscrisurilor. Noua carte de identitate a vehiculului va cuprinde mai multe elemente de identificare şi va putea fi citită cu mai multă uşurinţă.“, spune directorul, potrivit capital.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272