REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un nou proiect Erasmus+ pentru elevii de la Colegiul Tehnic de Marină

Un nou proiect Erasmus+ pentru elevii de la Colegiul Tehnic de Marină

Replica API 19 octombrie 2015 | 00:00 256

Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” implementează proiectul Erasmus+ „Competențe tehnice pentru viitoarele locuri de muncă” finantat din fonduri ale UE, prin care își propune să sprijine formarea profesională a 24 de elevi ai școlii într-un alt stat membru al Uniunii Europene. Obiectivul general al proiectului, implemntat pe parcursul anului școlar 2015-2016, răspunde nevoii de îmbunătățire a formării de specialitate în domeniile întreținerii instalațiilor electrice și a circuitelor electronice, în vederea creșterii șanselor de angajare la finalizarea studiilor și a șanselor în carieră, prin oportunitatea cooperării internaționale și a mobilității în scop educațional. Instituto de Educación Secundaria Virgen de las Nieves Granada, Spania și M.E.P. Europrojects Granada sunt cei care susţin acest proiect. Grupul țintă va fi alcătuit din 12 elevi clasa a XII-a calificarea Tehnician în instalații electrice și12 elevi clasa a XI-a calificarea Tehnician electromecanic care vor desfașura stagii de formare profesională de 2 săptămani, respectiv de 3 săptămani, ȋn Granada-Spania. „Participanții vor fi selectați prin concurs în data de 21 octombrie 2015 la sediul Colegiului Tehnic de Marina Alexandru Ioan Cuza”, a declarat prof. Iuliana Negruţ, directorul colegiului. (A.V.) Articol complet: www.replicaonline.ro.

Selecția va respecta principiile transparenței și echidistanței și va include următoarele criterii: competenţe profesionale în domeniu, competenţe lingvistice în limba engleză, nivel educație, calităţi morale şi de comportament și motivaţia pentru participare la stagiul de formare European. “Candidații vor depune dosare de candidatură si vor susține probe scrise pentru evaluarea competențelor profesionale și a celor de comunicare în limba engleza. Proiectul consolidează drumul școlii spre cooperarea internațională în domeniul formării profesionale și permite o mai bună corelare între oferta educațională și cererea forței de muncă”, a precizat prof. Iolanda Mocanu, coordonatorul de proiect.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272