REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un nou schimb liberal între ALDE și PNL: Ion Popa revine la prima dragoste!

Un nou schimb liberal între ALDE și PNL: Ion Popa revine la prima dragoste!

Replica API 2 martie 2020 | 23:36 488

Tot mai bine este „acasă”. Senatorul Ion Popa revine în PNL, locul de unde a plecat în urmă cu doi ani după anumite neînțelegeri. Fostul președinte al filialei ALDE Constanța spune că este un liberal convins și că decizia de a pleca din partid este una personală și despărțirea de colegii săi s-a făcut pe cale amiabilă.

Ion Popa

De asemenea, consideră că proiectul ALDE a eșuat și că nu și-a putut atinge obiectivele în calitate de președinte al filialei ALDE Constanța. „Urmează să devin membru PNL cu drepturi depline. Este doar o formalitate. I-am informat pe cei de la ALDE în legătură cu decizia mea. Am fost alături de cei de la ALDE deoarece am considerat că este un proiect al liberalismului. Din păcate, proiectul ALDE a eșuat după părerea mea, iar eu în calitate de președinte al ALDE Constanța, nu mi-am atins obiectivele pe care mi le-am propus. Prin urmare, am decis să renunț”, a declarat liberalul.

Claudiu Ceti, fostul coleg al senatorului Ion Popa și totodată secretarul ALDE Constanța susține că respectă decizia luată de Ion Popa și că ceea ce s-a întamplat este o hotărâre firească și naturală din partea senatorului. „Ion Popa este un om liberal, care va rămâne liberal și este un adevărat profesionist. Este o plecare naturală. Cam toți parlamentarii ALDE au plecat la PNL”, a spus Claudiu Ceti. Secretarul ALDE Constanța a mai declarat că deja s-a luat decizia de a se desemna un președinte interimar al filialei după plecarea senatorului Ion Popa și că este conștient de emigrarea colegilor lui de partid spre PNL. „Alături de Ioan Popa, am decis să îl desemnăm pe Leonard Tănase ca președinte interimar al ALDE Constanța. Sunt foarte mulți parlamentari ALDE care spun că proiectul a eșuat. Este într-adevăr o perioadă grea pentru ALDE, o perioadă de tranziție, deoarece urmează și alegerile locale și parlamentare. Foarte mulți parlamentari ALDE se duc la PNL”, a spus Claudiu Ceti.

Claudiu Ceti

În urmă cu doi ani de zile, Ion Popa părăsea Partidul Național Liberal în favoarea Alianței Liberarilor și Democraților din cauza unor neînțelegeri din interiorul partidului. Senatorul declara atunci, într-un comunicat de presă, că atunci PNL este complet schimbat și a „deraiat” de la principiile liberale, mai mult decât atât, a acuzat că cei care ar fi trebuit să fie un exemplu în interiorul partidului, au dat dovadă de frustrare și lașitate. „Astăzi, partidul din care am făcut parte, pentru care m-am bătut atâţia ani, s-a transformat complet. PNL ar fi trebuit să garanteze drepturile şi libertăţile fundamentale, să condamne abuzurile şi să renunţe la ipocrizie. Liderii care trebuiau să unească, au dezbinat, abandonând principiile şi valorile liberale. Cei care ar fi trebuit să fie nişte exemple, sunt doar nişte munţi de frustrări şi laşitate... Nu ştiu câţi colegi mai tolerează aceste lucruri, dar eu nu! De aceea am luat cea mai grea hotărâre din toată cariera mea politică: să demisionez din Partidul Naţional Liberal. Nu am părăsit doctrina, ci am lăsat în urmă doar oameni care m-au dezamăgit. Vechilor mei camarazi le garantez că rămân acelaşi bun prieten dăruit principiilor comune", susținea senatorul într-un comunicat de presă din anul 2018.

Interesant este faptul că la conducerea Partidului Național Liberal se afla tot Ludovic Orban, la fel ca în prezent, ceea ce ar putea susține că Ion Popa se întoarce de unde a plecat și în aceleași condiții.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un om de nimic. Fata lui sintome de covid au ingrijit o acasa ca sa nu afle presa. Nevasta e pe campii rau cu depresie si delir de la atatea dati cand a fost inselata cu cuafeze si asistente
0
0
S-a intors la pnl ca si-a indeplinit misiunea: a distrus alde. La fel si ceti.Sa plece si el,ca tot il apreciaza.
1
0
Cred ca nu te mai voteaza nici draq.Oportunisti fripturisti haimanale
1
0
acolo e si doctrina, cand barca se scufunda soaricii fug primii cautand un vapor!
1
0
Sa vina inapoi Marian Ciciu, fara el suntem morti! Are tot ce va trebuie e si rau si prost.
2
0
Ce mizerii ordinare, ce jeguri, ce zdrente, unde e ciolanul acolo se duc. Cand auzi de doctrina partidelor , ba nesimtitilor voi aveti strict doctrina voastra personala. Sa va fie voua bine. Plus ca acum ti-e teama si de DNA , ca vezi ca a inceput prigoana asupra ciumei rosii. Ai vazut ca ciuma galbena e acoperita de DNA, ce-i spus , hop hai sa trec in barca ocrotita de institutiile de forta.
14
0
Ciolanul, ciolanul, unde-i ciolanul...
10
0
nu va esyte rusine jigodiilor perverse ,fugiti de colo colo dupa ciolan , o sa o luati in miina !!!!
16
1
Nici nu mai stii care e PNL sau PSD sau ALDE. Sunt acceasi doar ca se rotesc cam repede.
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272