REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un ofiţer al poliţiei londoneze a recunoscut 24 de violuri şi numeroase agresiuni sexuale

Un ofiţer al poliţiei londoneze a recunoscut 24 de violuri şi numeroase agresiuni sexuale

Valentina CAMARA 18 ianuarie 2023 | 00:00 261

Un agent al poliţiei londoneze a recunoscut luni că a comis în total 24 de violuri şi numeroase agresiuni sexuale în decurs de 17 ani, declanşând critici dure la adresa poliţiei din Regatul Unit. Potrivit Parchetului britanic, acesta este unul dintre cazurile "cele mai şocante" în care este implicat un poliţist, relatează AFP.

Un ofiter al politiei londoneze a recunoscut 24 de violuri si numeroase agresiuni sexuale

"În numele poliţiei londoneze, vreau să prezint scuze femeilor care au suferit de pe urma lui David Carrick", a declarat comisarul adjunct Barbara Gray. "Ar fi trebuit să reperăm comportamentul lui şi, pentru că nu am făcut acest lucru, am pierdut ocazia de a-l înlătura" din poliţie, a adăugat ea.

Luni dimineaţa, David Carrick, un poliţist de 48 de ani, a pledat vinovat pentru patru violuri în faţa unui tribunal londonez. Pe 13 decembrie, el recunoscuse deja alte 43 de infracţiuni, printre care 20 de violuri, precum şi agresiuni sexuale. Fapte comise între 2003 şi 2020, informează Agerpres.

Acest caz a reamintit de altul care a şocat Regatul Unit: moartea unei londoneze de 33 de ani, Sarah Everard, violată şi ucisă de un poliţist în martie 2021.

David Carrick făcea parte din unitatea poliţiei londoneze însărcinată cu protecţia Parlamentului şi a reprezentanţelor diplomatice, în cadrul Metropolitan Police (MET).

El a fost arestat în octombrie 2021 pentru un prim dosar de viol. "Cazul fiind intens mediatizat de presă, alte victime s-au manifestat. (...) Greutatea mărturiei lor a fost extrem de mare", a declarat inspectorul şef Iain Moor, care se aşteaptă că şi alte victime să se manifeste.

David Carrick le-a cunoscut pe unele femei pe site-uri de întâlniri online sau în timpul unor petreceri, folosindu-se de poziţia sa de ofiţer de poliţie pentru a le câştiga încrederea.

El a recunoscut că a violat nouă femei, pe unele de mai multe ori, în decurs de luni sau chiar ani de zile. El a închis victime într-un mic dulap sub scări acasă la el timp de mai multe ore, fără hrană. El a numit unele dintre victimele sale "sclavele" lui; le controla financiar şi le izola de rudele lor.

"Îi plăcea să-şi umilească victimele şi se folosea abil de poziţia sa profesională pentru a le face să înţeleagă că este inutil să caute ajutor, pentru că ele nu vor fi niciodată crezute", a detaliat Iain Moor. El a acţionat cu victimele sale "în modul cel mai distructiv cu putinţă", a subliniat Moor.

Potrivit şefei Parchetului, Jaswant Narwal, acesta este "unul dintre cazurile cele mai şocante pe care Parchetul a trebuit să le dezbată, în care a fost implicat un ofiţer de poliţie în serviciu".

Şeful MET, Mark Rowley, a prezentat scuze şi a recunoscut că David Carrick a putut acţiona astfel din cauza "unor probleme sistemice". "Am eşuat şi sunt dezolat. El nu ar fi trebuit să fie ofiţer de poliţie", a subliniat Rowley.

"Forţele de poliţie trebuie să-i eradicheze pe aceşti agenţi pentru a restabili încrederea publică, distrusă de cazuri precum cel" al lui David Carrick, a declarat un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic Rishi Sunak.

"Sunt absolut dezgustat de infracţiunile cu adevărat odioase pe care le-a comis David Carrick", a reacţionat la rândul său primarul Londrei, Sadiq Khan. "Trebuie să se răspundă la întrebări serioase cu privire la modul în care el a putut abuza de poziţia sa" de poliţist.

În noiembrie, un raport a scos la iveală lacunele din recrutarea şi controlul ofiţerilor de poliţie şi a dezvăluit anvergura comportamentelor misogine, sexiste şi de predator.

David Carrick a pledat vinovat şi nu va exista un proces. O audiere va avea loc începând cu 6 februarie pentru pronunţarea sentinţei, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367