REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un om de afaceri care a dat mită unui primar din județ, trimis în judecată de DNA

Un om de afaceri care a dat mită unui primar din județ, trimis în judecată de DNA

Replica API 4 iulie 2022 | 22:51 2559

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției unui inculpat, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada august - octombrie 2016, inculpatul, în calitate de administrator/reprezentant al unor societăți comerciale, ar fi oferit, promis și remis în mai multe tranșe, sumele de 8.000 de lei și 3.600 euro, unui primar dintr-un oraș din județul Constanța reprezentând un procent de 5% respectiv 10% din sumele achitate de Primărie către firmele acestuia.

Banii respectivi ar fi fost remiși primarului pentru ca acesta, în virtutea funcției deținute să urgenteze efectuarea unor plăți către societățile deținute/controlate de inculpat pentru efectuarea unor lucrări executate în baza unor contracte încheiate cu primăria respectivă.

În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
am auzit ca primarul neacoita o sa fie inlocuit cu bosorogul de t***n FERARU PAUL care i-o suge bine.....
1
0
..draga tamba..eram sigur,ca este vorba de primarul Cernavodei...un jeg de om...nu stie pe ce lume este...este dobitoc..si infatuos..un kakat de om...la Capitania Cernavoda...nu stia sa scrie..acum se da tatre..cat o sa mai tina???se aude ca-l numeste pe ALECU MARIUS..in locul lui..este seful primariei.. el decide..care si cum???asa va trebuie dragi romani..
1
0
primarul e pampalaul curvar de neacoita de la cernavoda
1
0
sa stim si noi...sa-l votam mereu...de stfel de primari are tara nevoie...
0
0
Un om...un primar....articol de cacat
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102