REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un ORGANIZATOR de EVENIMENTE a fost CONDAMNAT după ce a ÎNŞELAT mai multe persoane

Un ORGANIZATOR de EVENIMENTE a fost CONDAMNAT după ce a ÎNŞELAT mai multe persoane

Replica API 13 martie 2021 | 23:11 7741

Narcis Lupaşcu a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta este acuzat că, în calitate de administrator al firmei Ego Event Media Group, a păcălit mai multe persoane, încasând bani pentru organizarea unor evenimente festive care nu au mai avut loc.

Cum s-au petrecut înşelătoriile

Prima lovitură dată de Narcis Lupaşcu a fost organizarea unei petreceri de absolvire a ciclului gimnazial al unei şcoli din Tulcea. Inculpatul a primit suma de 25.109 pentru a organiza petrecerea în incinta restaurantului Esplanada Parc. În această sumă intra şi filmarea cu drona, efectuarea unor albume de fotografii, întâmpinarea invitaților cu un cvartet de viole, și deși aceste facilități fuseseră achitate în integralitate, inculpatul nu a înțeles să-și execute aceste din urmă obligații. Al doilea eveniment pe care Narcis Lupaşcu trebuia să îl organizeze a fost un banchet pentru care a încasat suma de 14.300 de lei. La o nuntă a fost ultima “ţeapă” pe care a dat-o inculpatul, în incinta restaurantului Steaua Apelor din loc. Nufăru, jud. Tulcea, contra sumei totale de 60.675 lei. De fiecare dată, Narcis Lupaşcu a încasat banii pe nişte servicii pe care nu le-a făcut niciodată.

Ce a spus instanţa

Instanţa a avut în vedere relațiile sociale cărora li s-a adus atingere ce vizează încălcarea unor relații financiare care aduc atingere bugetului de stat și creează un decalaj fiscal, ducând la condiții de concurență inechitabile și inechitate fiscală în rândul tuturor contribuabililor și între aceștia, fiind necesară o reacție fermă din partea organelor judiciare ale statului prin garantarea faptului că autorii fraudelor nu au un avantaj fiscal competitiv față de contribuabilii onești. Instanța a avut în vedere și circumstanțele personale: inculpatul are 31 ani, cetățenie română, fără antecedente penale; a manifestat o atitudine sinceră și cooperantă și a acoperit prejudiciul. Inculpatul Narcis Lupaşcu a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscal.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mda, doar cu suspendare, nu e chiar corect. Macar 6 sau 8 luni de racoare. Bine ca a manifestat o atitudine sincera si cooperanta si a acoperit prejudiciul.
2
0
Iar cu suspendare??? O sa ne mai facem bine din pooola.... Adica ala face fapte, inseala cu buna stiinta si ia cu suspendare si nici banii nu ii mai da inapoi .. Pai sa tot fi infractor...
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468