REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un pakistanez stabilit în Constanţa, fost manager de hoteluri: ‘Femeile ca fosta mea soţie dau o reputaţie proastă acestei ţări’

Un pakistanez stabilit în Constanţa, fost manager de hoteluri: ‘Femeile ca fosta mea soţie dau o reputaţie proastă acestei ţări’

Replica API 28 februarie 2019 | 09:02 808

Ruinat de fosta soţie?! Sau violent cu familia?

Ruinat de fosta soţie?! Sau violent cu familia?

Fostul manager al hotelurilor Iaki și Rex a ajuns în stradă! Nu mai are nimic, nici soție, nici copil, dar nici banii pe care i-a strâns pentru a cumpăra un hotel în Constanța. Fostul manager de origine pakistaneză își acuză fosta soție, o tulceancă stabilită în Constanța, că l-a ruinat, că i-a furat sute de mii de euro.

Dar nu asta este durerea lui cea mai mare, ci faptul că nu și-a mai văzut copilul de patru luni. Deși are o hotărâre favorabilă, fosta nevastă nu-i dă voie să aibă legături cu propriul fiu. Aceasta a divorțat de el în 2017, invocând în fața judecătorilor că s-a săturat de agresiunile fizice și psihice la care era supusă. Pakistanezul dezmite acuzația potrivit căreia ar fi fost violent.

A.R.K. din Pakistan spune despre el că este un om educat, muncitor, lucrând în domeniul hotelier. A lucrat ca manager general în hoteluri de 4 și 5 stele din lume, inclusiv de pe litoral, precum Iaki și Rex, a cunoscut personalități din întreagă lume și România, a lucrat în America, Europa, Africa, Estul Mijlociu și Asia. Face parte dintr-o familie de birocrați și diplomați din Pakistan, tatăl său având în trecut o funcție înaltă în Ministerul Afacerilor Externe, iar fratele său, o funcție înaltă în Guvern. Dintr-un om bogat sufletește și financiar, realizat, a devenit un om singur, al nimănui, pe meleaguri românești, fără soție, copil și fără bani.

A.R.K. a venit în România în umă cu mulți ani și a cunoscut o femeie din Tulcea stabilită în Constanța. În 2005, s-au căsătorit și au făcut un copil. În timp ce omul muncea în străinătate, spune el, femeia stătea acasă și avea grijă de copil. Însă nu era o casnică oarecare, ducea o viață de lux, deoarece soțul ei avea grijă să-i trimită constant bani pentru a o întreține.

”Am fost căsătorit din 2005 cu o femeie din România, pe care am iubit-o foarte mult. Am iubit-o foarte mult și am avut toată încrederea în ea. A fost dragostea mea, prietena mea și este mama fiului meu drag. Am avut 13 ani de iubire în familia mea, călătoream afară din țară în fiecare an, călătoream prin România, mâncam la restaurant de trei ori pe săptămână. Nu ne lipsea nimic, haine scumpe, bijuterii de aur, electronice, multe cadouri din România, dar și din Arabia Saudită, Pakistan sau Africa”, a povestit, pentru Replica, A.R.K.

Bărbatul spune că avea în plan să-și deschidă un hotel în Constanța, ani la rândul i-a trimis soției bani, pentru a-i strânge în vederea achiziționării unității hoteliere, însă nu a mai văzut niciun leu. A venit în țară și a pierdut tot: bani, familie, casă, iar responsabilă pentru eșecul lui ar fi soția, susține bărbatul.

”Aveam așa de multă încredere în soția mea încât am început să îi trimit banii mei câștigați cu greu, direct în contul ei personal, de asemenea fratele meu a trimis bani în contul ei personal, 70.000 dolari. Soția mea nu a lucrat în perioada 2013-2017 și s-a bucurat de viață ca o regina, a reluat studiile universitare, s-a înscris la sala de aerobic, a organizat petreceri, conducea mășina mea, un Audi A4, purta haine și bijuterii scumpe, mânca la restaurant și folosea un telefon Apple și așa mai departe...Cine ar fi oferit așa lux unei femei comune din România?!

Am investit în România și aveam planuri să deschid un mic hotel. I-am trimis un total de 300.000 dolari, banii pentru hotel. Din cauza lăcomiei unei singure femei, fosta mea soție, mi-am pierdut toți banii, familia și viitorul. Niciodată nu m-am gândit că voi fi înșelat așa oribil”, a mărturisit pakistanezul, pentru Replica.

Nu și-a văzut fiul de patru luni”

Au trăit o poveste de dragoste frumoasă, mărturisește bărbatul, până-n 2017, când a revenit în țară și a aflat că soția a depus cerere de divorț. Atunci a început coșmarul. ”În mai 2017, soția mea a depus cerere de divorț fără să mă anunțe și în momentul în care eu nu eram în România, la timpul acela lucram în Africa. Deși comunicăm zilnic, fosta mea soție nu mi-a spus că a pus cerere de divorț. Comunicam, de asemenea, cu fiul meu pe whatsapp, messenger, până în momentul în care am revenit în țară, până am aflat că a depus cererea de divorț.

Din acel moment, nu am mai putut comunica direct cu fiul meu. Soția nu mi-a permis să întru în casă, nici măcar să îmi iau bunurile, haine, documente, cheile mășinii, cheile celor două apartamente pe care le deținem, care cumulate costă peste 100000 euro. Am locuit la hotel și apoi la moschee, pentru că nu mai aveam destui bani să plătesc chirie sau să îmi cumpăr mâncare. Mi-am contactat familia în Pakistan cerându-le ajutor financiar pentru a putea angaja un avocat.

Cu ajutorul acestuia și al unor proceduri de urgență, am câștigat cheile unuia din apartamente, hainele, documentele și alte lucruri personale, deși și din acestea multe lipseau, lucru pe care l-am declarat avocatului și judecătorului”, a dezvăluit tatăl îndurerat. În urma unei hotărâri judecătorești, ” am reușit să primesc și dreptul la vizitare al fiului meu, timp de o oră în weekend, dar soția mea nu s-a conformat niciodată, și nu mi-a permis să îmi văd fiul.

Următorul meu caz a fost divorțul în sine, custodia fiului meu, și diviziunea proprietăților, mășinilor și banilor din banca. Soția mea a vrut custodie unică, iar eu am vrut custodie comună. Din nou, am câștigat cazul și judecătorul mi-a permis să îmi văd copilul 6 ore în primele două săptămâni ale lunii fără prezența mamei. Soția mea din nou, nu a respectat decizia judecătorului și nu mi-a permis să îl văd pe fiul meu spunând că nu vrea să mă vădă”, s-a mai plâns...

Soluția pentru a-și vedea fiul este un executor judecătoresc, însă nu are bani pentru a-i plăti serviciile

”M-am plâns avocatului meu, care mi-a sugerat să merg la un executor judecătoresc care să pună în fapt decizia dată de judecător. Nici așa nu am avut succes, pentru că doi au spus că sunt foarte ocupați, iar unul mi-a cerut 300 de euro că să încerce, doar să încerce. Am făcut o plângere la Protecția Copilului, din nou în van, pentru că au spus că nu mă pot ajută cu nimic, doar că pot vorbi cu fosta mea soție să îmi permită să vorbesc cu fiul meu la telefon, folosind telefonul soției, nu cel personal.

După ce am făcut plângerea, soția mea mi-a permis să vorbesc cu fiul meu și chiar să ne vedem o oră, uneori doar 15 min, doar în prezența ei. Uneori a refuzat să ne vedem în weekend pretinzând că băiatul nu vrea să mă vădă, că e bolnav sau are teme.Ocazional ieșea dar doar câteva minute împreună cu mama să”, a completat pakistanezul menționând, totodată, că ”în timpul procesului, copilul meu a fost de două ori la Protecția Copilului, de două ori la psiholog și a fost la un interviu cu judecătorul care, în urma acestei discuții, a dat hotărârea de vizitare de 6 ore, primele două săptămâni ale lunii.

După toate eforturile depuse, am decis să iau contact cu ambasada Pakistanului în București pentru a căuta ajutor în punerea în fapt a deciziei judecătorești de vizitare a fiului meu, fără obstacole sau ceartă din partea fostei mele soții”. În concluzie, bărbatul spune că ”sunt un tată foarte îngrijorat, trist, în depresie , și am plâns de multe ori că vreau să îmi văd fiul, dar nimeni din România nu vrea să mă ajute, deși am o hotărâre judecătorească. Nu pot dormi noaptea, stresul îmi da dureri de stomac și pierd în greutate.

De un an de zile sunt fără serviciu, și în mare dificultate financiară. Nu îmi ajung banii să plătesc avocatul sau executorul judecătoresc. În tot acest timp am primit oferte de muncă din Arabia Saudită și Pakistan pe care le-am refuzat doar că să fiu aproape de fiul meu. Din cauza situației economice, e foarte greu să găsești un job, și nici faptul că-s străin nu ajută.

Sunt un bărbat singur, nu am nimic aici, nici măcar pe fiul meu, nici familia cu mine, nici părinții sau frații. Trăiesc într-o țară pacifică, dar fără dreptate pentru mine. Am apelat la președintele României, la primarul Constanței,la drepturile omului chiar fără nici un rezultat. Femeile ca fosta mea soție dau o reputație proastă acestei țări în lume. România e o țară așa frumoasă, pacifică și cu oameni prietenoși”, a conchis el.

Fosta soție îl acuză de violență fizică și psihică!

În fața judecătorilor, fosta soție a pakistanezului a susținut că respectivul a avut un comportament agresiv față de ea, fiind nervos și neliniștit, reproșându-i tot felul de lucruri. Pe când minorul avea 1 an și jumătate, a amenințat-o că o omoară, punându-i un cuțit la gât. Atunci a înțeles să plece împreună cu minorul din locuința sa, la locuința părinților săi, însă, ulterior, s-au împăcat. Femeia a mai spus că de câțiva ani, bărbatul a devenit din ce în ce mai distant față de ea și copil, manifesta violențe fizice și verbale asupra sa, scrie rolli.ro.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța nu este străină de subiect. ”Ori merge la executorul judecătoresc pentru a pune în aplicare decizia instanței ori ne trimite un mail cu toată povestea în vederea consilierii mamei cu privire la respectarea deciziei”, a declarat, pentru Replica, Oana Manoilă, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din cauza furtului de bani a facut toata drama.daca sotul ei este atat de periculos dece nu ia spus politiei si calatorit cu el singura in toate asia...ea a jucat un joc bun..cu pakistani saraci.
0
0
Asta da stire
0
0
Cum e legea la ei? Copilul e al tatalui? pai bine face femeia ca nu isi lasa copilul cu tatal - pentru ca daca o face, in secunda 2 isi va lua adio de la copil - poate sa-l mai vada doar daca se duce in Pakistan.
2
2
Bine ca s a terminat telenovela ca jur ca imi dadea o lacrima ...de ras.
6
1
NUMAI CURVE IN POLITICA LA TV CHIAR SI IN ADMINISTRATIE...Majoritatea niste panarame si chiar fac o imagine proasta ca si PSD ul
6
0
Mai dobitocule tu crezi ca futaiul este gratis,cu capra este mai eftin dar cel mai ieftin e pe bani nu cu nevast
8
3
casatoriile de genu' asta sunt numai din interes, de asta nici nu dureaza, si intodeauna el este urat si ea foarte frumoasa, si oricine isi da seama ca nu uratenia l-a atras la el ci banii, si cum se iveste o ocazie ea scapa de el.......... simplut.Asa ca, mai tovarasi insurati-va cu cineva care sa va potriviti la aspect
12
1
Daca acum 10-11 ani..a amenintat-o cu moartea...a fost asa violent..de ce a mai trait atat cu el? !?De ce nu a mers la politie? Ceva nu miroase a bine. Si-a asigurat bine contul..si s-a debarasat de el. Daca vroia o capra proasta, o ducea in pakistan si o tinea inchisa in casa cu sacul in cap.
15
1
S-a rasturnat carul cu prosti,nu in Caracal! Astia cand ajung in Constanta, spun ca au ajuns in capitala tarii. Oricum, feriti-va de ei in toate situatiile si in special cand sunteti in trafic, sunt pericol social!
11
2
Turkmenistan este o tara turcica in Asia Centrala. Numele tarii deriva din persana, insemnand tara poporului turkmen. Capitala este orasul Ashgabat, toponim persan, traducandu-se aproximativ ca orasul dragostei.
4
3
mai un italian, mai un pakistanez, asa sunt romancele... escroace...
15
2
Daca ieste asa ,numai una ca ia se putea casatori cu un asemenea specimen.Ieste bine sa te intorci la tine acasa. Tara respectiva are nevoie de reconstructie.Fii patriot.
11
1
Daca este adevarat, este foarte trist pentru pakistanez. Dar si daca femeia nu minte si a fost agresata si folosita pe post de capra, la propriu, ce facem acum? Il prindem pe pakistanez si-l facem pastrama..de capra.
13
2
Cele mai mari panarame in tulcea, braila, galati..
26
1
reminiscente ale perioadei adolescentine, cand singurele gagici pe care le atingea erau caprele din ograda. alea erau supuse...
15
9
Ghinion mai Salam Iskandarani
14
6
Esti un bou ! Pai tu in Romania te-ai gasit sa te insori ? De ce nu ai luat de nevasta o stramba din alea de la voi ! Ai vrut o tulceanca frumoasa ... si proasta ? Na ca nu ti-a mers ! Veniti toti arabitoii in tara noastra si vreti sa faceti pola mare ....
24
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108