REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un plutonier de la ISU Dobrogea, prins în timp ce fura motorină, la Mihail Kogălniceanu

Un plutonier de la ISU Dobrogea, prins în timp ce fura motorină, la Mihail Kogălniceanu

Replica API 12 august 2013 | 00:00 176

Arestat pentru 29 de zile

Arestat pentru 29 de zile

O altă grupare de hoţi de motorină a fost destructurată. Aceasta era compusă din aproximativ 14 persoane, care se ocupa cu sustragerea de motorină din trenul cu ruta Medgidia - Tulcea. În plus, şeful reţelei este un angajat al Ministerului de Interne, cazul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. În flagrant, în dimineaţa zilei de 9 august, au fost prinşi plutonierul din cadrul ISU Dobrogea, Nicolae, dar şi complicele acestuia, la Mihail Kogălniceanu, când luau 400 litri de combustibl de la mecanicul trenului.

"La data de 10.08.2013, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii T.D, N.I, N.M, D.S, S.M şi D.V.V, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată şi faţă de inculpaţii P.B.N, P.B.M,S.T, M.I, M.V,C.I şi S.M,cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la delapidare. În sarcina autorilor s-a reţinut că în cursul anului 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, şi-au însuşit importante cantităţi de motorină din rezervoarele locomotivelor CFR Marfă, rezervoare pe care le aveau în gestiune. În sarcina complicilor, s-a reţinut că în cursul anului 2013, i-au sprijinit pe inculpaţii T.D, N.I, N.M, D.S, S.M şi D.V.V să îşi însuşească importante cantităţi de motorină, prin cumpărarea de la aceştia a motorinei sustrase şi vânzarea ulterioară a acesteia către diverşi clienţi. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.", se arată în comunicatul emis de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, plutonierul Nicolae Parte - Bună a fost suspendat din funcţie până la clarificarea situaţiei juridice. "Lucrează în cadrul ISU Dobrogea de 6 ani de zile, la staţia de pompieri din Hârşova. Acum doi ani a fost trecut în rezervă, însă a contestat în instanţă şi am fost obligaţi să-l reintegrăm. Acum a fost suspendat din funcţie până la clarificarea situaţiei juridice.", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţii ISU Dobrogea.

Implicaţi în acţiune au fost: Trăilă Dumitru, Neamţu Ion, Neagu Mirică, Dănciuc Sorin, Spătaru Marian, Damian Vasile Valentin, Parte - Bună Nicolae, Parte - Bună Marin, Sava Teodor, Mîndruţă Ionel, Moldoveanu Marcel, Moldoveanu Violeta, Consferenţ Iuliana şi Surlucianu Marian. Angajatul ISU Dobrogea, Nicolae Parte Bună, angajatul CFR Ionel Mândruţă, dar şi alţi trei suspecţi s-au ales cu mandat de arestare pe 29 zile, pe când ceilalţi au primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Vom reveni

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272