5.4° Constanța Lun., 5 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6203
5.4° Constanța Luni, 5 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6203

Un poliţist constănţean şi mai mulţi reprezentanţi ai Direcției Politica Medicamentului, trimişi în judecată de DNA

Replica API 9 decembrie 2015 841

MITĂ sub formă de bijuterii

MITĂ sub formă de bijuterii

Încă un dosar marca DNAConstanţa, instrumentat de procurori şef Sorin Constantinescu! Este vorba despre un poliţist din cadrul IPJ Constanţa, Cosmin Tănase, dar şi a mai multor angajaţi din cadrul Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, care au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, pentru luare şi dare de mită dar şi complicitate la aceste infracţiuni. Totodată, precizăm că mita a constat în bijuterii în valoare de 1.500 de lei.

Este vorba despre un consilier cu grad profesional superior la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare și monitorizare unități farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății, la data săvârșirii faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, Ştefania Claudia Tănase, farmacist diriginte și reprezentant al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, Nicoleta Silvia Pascu Cota, administrator al unei societăți comerciale, Cosmin Tănase, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Zâna Dobre, consilier cu grad profesional superior cu atribuții de control la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare și monitorizare unități farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Traseul presupusei şpăgi: bijuterii în valoare de 1.500 de lei

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, la data de 27 august 2015, inculpata Ștefania Claudia Tănase ar fi remis, cu titlu de mită, inculpatei Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior cu atribuții de control la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, bijuterii în valoare de 1.500 lei, cu prilejul exercitării de către aceasta din urmă a atribuțiunilor de serviciu, ce constau în efectuarea inspecției unui punct de lucru al firmei, cu destinația „farmacie”, procedură prealabilă necesară avizării deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice. De asemenea, Ștefania Claudia Tănase a beneficiat de sprijinul inculpatei Zâna Dobrin și al inculpatului Cosmin Tănase care, împreună, au convenit asupra necesității remiterii mitei și a valorii aproximative a acesteia, precum și de sprijinul inculpatei Pascu Nicoleta Silvia Cota care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Anticorupție Constanța.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

UPDATE: Inculpații au fost achitați de două instanțe!

Procesul de judecată și-a văzut cursul firesc și, pe 4.04.2017, magistrații Tribunalului Constanța i-a achitat, pe motiv că nu există probe. ”Achită pe inculpata Tănase Ștefania Claudia- pentru comiterea infractiunii de dare de mită întrucat nu există probe că inculpata a săvârșit infracțiunea. Achită pe inculpata - pentru comiterea infractiunii de luare de mită întrucat nu există probe că inculpata a săvârșit infracțiunea. Achită pe inculpatul Tănase Cosmin- pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită întrucat nu există probe că inculpatul a săvârșit infracțiunea. Achită pe inculpata Dobrin Zâna- pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită întrucat nu există probe că inculpata a săvârșit infracțiunea. Achită pe inculpata Cota Pascu Nicoleta Silvia- pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită, întrucat nu există probe că inculpata a săvârșit infractiunea”, potrivit minutei judecătorești. Decizia nu a fost definitivă și DNA e depus apel, la fel și cei trimiși în judecată. Pe 29 noiembrie anul curent, Curtea de Apel Constanța a respins contestația depusă de Direcția Națională Anticorupție, S.T. Constanța. Decizia este definitivă.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
362723143843
5/49
32410352725
joker
8194117188