REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un poliţist din Constanţa a returnat 1 miliard familiei unui tânăr mort în accident rutier

Un poliţist din Constanţa a returnat 1 miliard familiei unui tânăr mort în accident rutier

Replica API 14 ianuarie 2012 | 00:00 1408

Oameni care ne fac cinste

Oameni care ne fac cinste

Deşi în ultima perioadă s-a tot scris despre poliţişti prinşi luând şpagă, sau despre alţii care nu îşi fac treaba şi dau din umeri atunci când ar trebui să se implice în soluţionarea unor cazuri, mai sunt şi poliţişti care ne fac cinste nouă şi uniformei statului, datorită corectitudinii de care dau dovadă în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Un exemplu demn de urmat în rândul oamenilor legii este agentul principal Virgil Stan, de la Poliţia Medgidia. Nu se ştie câte fapte bune a făcut până acum, dar una lăudabilă, pe care nu oricine ar fi făcut-o, a "comis-o" anul trecut, în urma unui accident rutier tragic.

Ce s-a întâmplat

Poliţia Medgidia a fost sesizată anul trecut, pe data de 9 august, seara, că pe Drumul Judeţean 381, la km 32, între Medgidia şi Valea Dacilor, a avut loc un accident rutier. Poliţiştii au stabilit, la acea vreme, că un autoturism Alfa Romeo, înmatriculat cu numerele B 2197 PK, condus de Ionuţ Alexandru Drăgan, de 24 de ani, s-a izbit de un copac, după ce şoferul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei. În urma impactului, bărbatul a fost proiectat mai mulţi metri prin parbriz, fiind găsit în stare de inconştienţă de agentul principal Stan. Bărbatul a fost transportat la spital, însă medicii nu i-au mai putut salva viaţa. Aici începe partea interesantă. Cu ocazia cercetării de la faţa locului, poliţistul Virgil Stan a găsit în autoturismul avariat o mapă cu documente financiar-contabile şi un rucsac în care se afla suma de 108.860 lei. O "pradă" pe care alţii şi-ar fi însuşit-o, dar nu s-a întâmplat aşa, poliţistul făcându-şi datoria: suma a fost numărată şi fixată la faţa locului, prin proces-verbal şi fotografiere judiciară. A doua zi, poliţistul s-a deplasat la CEC unde a depus banii în contul IPJ Constanţa, urmând ca pe parcursul anchetei să se stabilească provenienţa şi deţinătorul de drept. De remarcat că din suma de bani nu a dispărut nici măcar un leu, deşi o astfel de sumă ar face cu ochiul oricui. Tot în maşina respectivă a fost găsit şi un pistol neletal, marca Walther, model PPT, de calibru 10-22 T şi 6 cartuşe, pe care bărbatul implicat în accident le deţinea legal (după cum au arătat verificările) şi care au fost predate serviciului AEST Constanţa.

Lăudat de superiori

Gestul poliţistului a fost lăudat de conducerea Poliţiei Medgidia, dar şi de comanda Inspectoratului Judeţean. "A dat dovadă de corectitudine acolo unde alţii ar fi profitat. Familia decedatului va intra în posesia sumei de bani, peste un miliard de lei vechi, exact aşa cum a fost găsită în maşină. Este un exemplu demn de urmat şi sperăm ca, pe viitor, dacă vor mai fi cazuri similare, şi alţi colegi să dea dovadă că onorează uniforma de poliţist şi să procedeze în acelaşi mod", ne-au declarat superiorii poliţistului. La rândul său, poliţistul ne-a declarat că a făcut aşa cum i-a dictat legea. "Mi s-a părut corect să procedez aşa, chiar şi pentru siguranţa mea, să fac aşa cum scrie în carte. I-am luat şi i-am depus în contul IPJ-ului, nu puteam să-i dau oricui, pe baza unor vorbe. Eu eram în timpul serviciului, iar etica şi deontologia m-au obligat să procedez aşa. Din câte am înţeles, banii nu au fost revendicaţi nici până în momentul de faţă şi se află în continuare în cont", ne-a declarat agentul principal Virgil Stan. Privind accidentul respectiv, dosarul cauzei se află spre soluţionare la Biroul Rutier Medgidia.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A oprit si el din bani,de unde sa aibe bani de apartament lesinatu asta. A vrut si reclama
0
0
Este o mizerie de om.O vinde si pe maicasa la cat de idiot este.
0
0
A FACUT ASTA DOAR PENTRU RECLAMA ESTE UN BETIV
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108