REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un POLIȚIST din MURFATLAR, la un pas să-i fie TĂIAT GÂTUL cu BRICEAGUL

Un POLIȚIST din MURFATLAR, la un pas să-i fie TĂIAT GÂTUL cu BRICEAGUL

Replica API 20 august 2020 | 14:08 12406

Un bărbat din Murfatlar și-a umflat mușchii la un polițist, amenințându-l cu faptul că îi va ”da trei bricege în gât”. Totul s-a întâmplat în timpul controalelor din Starea de Urgență, Iulian Babașa refuzând să prezinte actele de identitate și declarația conform căreia a părăsit domiciliul. A fost trimis în judecată, iar prima instanță l-a condamnat la 1 an şi 2 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în forma continuată (două acte materiale din 10.04.2020). Decizia nu este definitivă și deja a fost înregistrat apelul, care urmează a se judeca pe 15.10.2020, la ora 9.00.

Totul s-a petrecut la data de10.04.2020, în jurul orei 14.00, când un ofițer de poliție în cadrul Poliției Orașului Murfatlar, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a acționat pe raza de competență, respectiv orașul Murfatlar, în baza Planului de acțiune pe linia prevenirii răspândirii infecției cu Coronavirusul Covid19 în județul Constanța, prin care s-a dispus ca, în perioada 10-23.04.2020, zilnic între orele 10.00-11.00, 14.00-15.00 și 17.00-18.00, toate subunitățile de poliție să desfășoare activități în zonele unde sunt date că cetățenii nu respectă prevederile ordonanțelor militare. Astfel, în jurul orei 14.45, la intersecția unor străzi din orașul Murfatlar, omul legii a observat un grup de persoane care se afla în jurul unui autoturism marca Volvo, motiv pentru care le-a solicitat să prezinte documente de identitate și declarațiile pe proprie răspundere ori adeverința de serviciu, în baza cărora au părăsit domiciliul. Printre persoanele identificate se aflau inculpatul Iulian Babașa.

Inculpatul a refuzat să prezinte documentele și a plecat acasă

Cu această ocazie, inculpatul, deși i-au fost comunicate temeiul legal în baza căruia se acționează, obligațiile pe care le are precum și sancțiunile prevăzute de lege, a refuzat să se legitimeze și să prezinte documentele solicitate, după care a plecat spre domiciliu.

Organele de ordine publică s-au deplasat la sediul Poliției Orașului Murfatlar, pentru a centraliza rezultatele acțiunii și pentru a verificat datele contravenienților în bazele de date, după care s-au deplasat la adresa de domiciliu a inculpatului. L-au găsit și i-a adus la cunoștință că a fost sancționat contravențional cu suma de 20.000 lei, conform OUG 1/1991, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, întrucât a refuzat să prezinte cartea de identitate și declarația pe proprie răspundere. Persoana vătămată i-a adus la cunoștință inculpatului faptul că sancțiunea poate fi contestată la instanța civilă și i-a solicitat să semneze procesul-verbal, însă Iulian Babașa a refuzat și, pe un ton ridicat și agresiv, a criticat cuantumul amenzii și modalitatea în care organele de ordine publică acționează.

”Băi, nu scapi tu de mine! Îți spun eu! Să-mi moară mie ce am mai scump dacă ai să scapi! Dacă nu o să-ți dau trei bricege în gât, ție!”

Apoi s-a apropiat de ofițerul de poliție, la o distanță foarte mică, fiind agresiv în vorbire și atitudine, strigând și adresându-i acestuia din urmă injurii, ameninându-l, țipând: “Băi, nu scapi tu de mine! Îți spun eu! Să-mi moară mie ce am mai scump dacă ai să scapi! Dacă nu o să-ți dau trei bricege în gât, ție!”.

La scurt timp, la sediul Poliției Orașului Murfatlar s-a prezentat inculpatul, care a manifestat în continuare comportament și vocabular agresive. Inculpatul a solicitat audiență la comandant și și-a manifestat nemulțumirea cu privire la cuantumul amenzii contravenționale. În acest context, inculpatul i-a spus persoanei ofițerului de poliție că amenda este exagerat de mare, a ridicat tonul și a amenințat-o, spunându-i “O să-ți arăt eu ție că nu o să rămână lucrul ăsta așa! Eu îți garantez! Tu ai legea, eu…, mă țin de capul tău și vedem!”.

Pe 30.04.2020 a fost trimis în judecată pentru ultraj, iar în iulie condamnat. Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa se ajunge cand educatiea nu mai este nicaieri. ce pretentii sa ai de la niste manelisti spargatori de seminte pe tortuar?
2
0
Fara pensionari la stat
0
0
stiu eu un tratament pt cacati ca asta,batut la talpi cu bastonul dupa care luat asa incat catre coaie si rinichi iar dupa doua luni de carucior nu mai ameninta pe nimeni. Asta este democratia pe care o vrea romanul,incalcarea legilor?
3
0
Bun, intra la puscarie si iese mai infractor decat a intrat...pe cand si la noi inchisori dupa modelul german, unde detinutii nu sunt umiliti, ci au o viata demna si chiar isi indreapta comportamentul? Cu atata rasism si ura, probabil niciodata!
4
0
Nu mai vorbita ba latrailor de aia din usa ca acolo ciorile chiar fac legea gang-urile au arme aia inghesuie puscariile si politistii cimitirele , nu ca la noi , suntem blanzi daca ai un briceag , box pe tine deja iti sar gaborii in cap
3
1
A murit Bidii !!!
1
2
aplicati legea la maxim si mai lasati cumetriile cu acesti mici infractori de periferie
14
0
Asta se intampla cand infractorii sunt prieteni cu foarte multi indivizi din justitie si politie,nu mai zicem de politicieni. Va mai amintiti de Bercea Mondialul ,pretenarul familiei Basescu? Tupeul infractorilor va duce in final la acapararea totala a tarii,chiar nu ar fi mare lucru.
11
0
Ia mai uitati-va voi ce se intampla prin America -Detroit Michigan Portland, Chicago, Atlanta etc. Ciorile fac legea ! Valabil si la noi! Ca nu e normal asa ceva si cum s-a ajuns aici e alta discutie.
3
1
Nu este singurul politist agresat dupa 1990, nu stiu cand o sa le vina mintea la cap!
8
2
borfasi ,escrocii interlopi prin comportament, sustinuti de legi simple si neintelese, interpretabile, de bani castigati usor au un avant si un tupeu fantastic, sfideaza totul !
15
0
Ziar de cacat!
10
7
Cu drujba da-l dreak!
4
14
BABASA , SUNT BORATI DE TIGANI . CAND SPUI TIGAN , SPUI TOT . VOMIT DACA SPUN MAI MULT .
25
2
asa-i cand tinganii au ajuns sa dea ordine
21
6
Bine or fi si multe minciuni, dar si mi-ar fi rusine sa fiu politian sa fiu victima.... Bai oameni buni astia au batut pe toti si au protejat interlopii... 100 euro.. plm
9
6
In America, graurii nu sufla in fata pilitiei, la noi cioroii fax legea !
23
2
Trebuia ca politaiul sa scoata putin Beretta si sa-l invirta pe deget, sa vedem, magraonul tot asa o tinea?
24
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614