REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un PONTON de pe malul Lacului SIUTGHIOL a fost AMENAJAT ILEGAL

Un PONTON de pe malul Lacului SIUTGHIOL a fost AMENAJAT ILEGAL

Replica API 29 iulie 2020 | 00:00 5377

Pe malul lacului Siutghiol, în ultimii ani, s-a construit nebunește. Pe spațiu verde sau nu, Mamaia s-a umplut de clădiri care mai de care mai impunătoare. Tot pe malul lacului s-au realizat și pontoane pentru acostarea ambarcațiunilor. Numai că, nu toate au fost amenajate conform legii. Polițiștii locali au constatat că lucrările la pontonul de pe malul lacului, pe bulevardul Mamaia 465, între sensul giratoriu de la Rex și cel de la Butoaie, au fost executate ilegal. Investitor ar fi SC Sun Mamaia Invest SA, firmă ce a edificat în zonă și un imobil, cu destinația apartamente de vacanță.

Concret, organele de control au constatat executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație, constând în construirea unui ponton realizat pe structură metalică acoperită cu lemn, în suprafață de aproximativ 78 mp, amplasat pe piloni metalici dotat cu 2 instalații pentru ridicarea ambarcațiunilor, pe lacul Siutghiol, adiacent malului, pe teren aparținând domeniului public al statului. Data săvârșirii faptei a fost menționată ca fiind data constatării, respectiv 31 mai 2018.

S-a invocat prescripția dreptului la acțiune

Motiv pentru care au amendat investitorul, procesul de contravenție fiind contestat în instanță. Contestatorul a arătat dreptul de a constata contravențiile și de a aplica amenzile fiind prescris în termen de 3 ani de la data săvârșirii faptei. Lucrările de construire a pontonului au fost finalizate la începutul anului 2014, spune investitorul, „în mod eronat în cuprinsul procesului-verbal s-a consemnat data de 31.05.2018 ca fiind data săvârșirii contravenției”. Însă, potrivit legii, nu a intervenit prescripția dreptului de a aplica sancțiunea, fapta contravențională în materie de urbanism/construcții nu se consumă instantaneu, ci are o desfășurare în timp, pe etape de lucrări. De altfel, martorii au spus organelor de control că până în anul 2015 a durat construcția pontonului.

Magistrații au constatat că SUN Mamaia Invest a amenajat ilegal pontonul

Magistrații au reținut că pontonul a fost executat de SC Sun Mamaia Invest, împrejurarea invocată de reprezentanții societății în sensul că în contul de investiții nu se regăsesc astfel de cheltuieli ulterior anului, nefiind de natură a duce la concluzia că nu a efectuat lucrarea. SC SUN Mamaia Invest a pierdut în instanță, însă a formulat recurs.

Societatea Sun Mamaia Invest SRL are sediul în Buzău și este administrată de Gabriel Stanciu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E a lui Boja!
0
0
...si al lui Racu este ilegal...de necrezut...!
2
0
Normal ca ilegal, asta e cta in epoca psd
10
2
Am o intrebare:de ce nu se pot construi legal? Nu exista pe planeta luciu de apa fara pontoane! Chiar suntem absurzi! Sa se plateasca taxe, sa se faca dupa proiect, dar sa fie legal! Sunt unele construite de 60-70 de ani.
6
4
Japca totala. Au blocat caile de acces pe malul lacului, unde normal era sa se poata plimba oricine. Au distrus spatiu verde si au umplut cu betoane toata zona respectiva. Pacat, chiar nu credeam ca se va ajunge atat de rahat....cel mai cocalaresc oras, din pacate...
17
1
Daca sunt atat de multe pontoane construite ilegal asta inseamna ca cei care aveau atributii de control si-au luat dreptul sau spaga spunetii cum vreti si au inchis ochi,altfel cum sa stie o gramada de postaci despre contructiile astea ilegale si tu care esti angajat in domeniu sa nu stii nimic despre ilegalitatile astea care dureaza de ani de zile.
16
1
barja cu excavator demolator si daramant tot . dupa judecata cu cei care au dat sau nu aprobare . ce atatea articole in ziar si frica de niste scamatori . preluam primaria , demolam tot ce este ilegal . singura actiune care va fi facuta de primaria noastra pe timpul mandatului . fara avize si constructii in zonele verzi si luciuri de apa ale statului
8
3
toti dezvoltatorii de carton se caca pe ei daca ii prind cu o amenda minuscula pt un ponton de cacat. dovada ca nu au bani si se pisa pe ei de frica la un cent. HAHA! BINE LE FACETI! PUBLICATI TOTI PARVENITII HOTI sa isi arate fata adevarata, pentru ca se dau domnii pwlii pe lac cu barci luate la mana a 2a sau furate de pe afara, si cand vine vorba de impozit de 100 euro pe an in plus se caca pe ei. MUIE PARVENITILOR. DACA NU ITI PERMITI NU FACI ! ! ! Hoti care deformeaza societatea ! Hoti dresati!
13
1
La Palazu si-au facut ,, smecherii ,, pontoane ilegale pe lac si au ingradit si malul sa nu mai poata trece nimeni. Primaria si Politia Locala doarme ?
9
2
Ar trebui trimis la parchet,este haos ca nu se dau exemple cu astfel de nebuni care construiesc pe unde vor
7
1
Dar la palazu.elvila.nu .ca uitati?
7
1
Da Horatiu, de 5-6 ani zac constructiile acolo. La fel biserica de pe Tomis, blocul cu 8 etaje din Tomis Plus si cate si mai cate. Politia locala sta si ridica masini, se face ca lucreaza. Ati vazut ce salarii au, mai ales sefii? Cat un manager de multinationala
13
0
Numai unul?mai cautati,majoritatea sint ilegale.
10
1
De 5-6 ani zace acea constructie acolo iar ai nostrii abia acum s-au trezit.
10
1
Dar pontoanele de la Ovidiu de pe lac sunt legale?
21
2
dar faptul ca blocheaza promenada lacului cu ghivecele cu flori de atata timp nu este ilegal?....caci e domeniu public nu privat...langa e un hotel care a asfaltat promenada dar nu a ingradit o fata de baietii din Buzau...
16
0
Tot ce sa facut pe malullacului nu are temei legal dar cine sa pazeasca hoti de hoti...????
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272