REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un poștaș a furat pensiile pentru un sat întreg

Un poștaș a furat pensiile pentru un sat întreg

Replica API 19 septembrie 2022 | 00:00 10730

Dragoș H. a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvîrșirea infracțiunii de delapidare. Sentința a fost dată de Judecătoria din Tulcea, pe 12 septembrie, și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că, fiind angajat al Oficiului Județean de Poștă Tulcea, a sustras 25.000 de lei din banii destinați pentru plata de pensii în județ, mai precis pentru localitatea Beștepe.

Potrivit anchetei, în timp ce pregătea transportul, care urma a fi efectuat în județ, inculpatul a luat un săculeț cu bani și l-a introdus în geacă. Ulterior a mers la toaletă, a desfăcut săculețul și a introdus fișicurile cu bancnote în căptușeala de la geacă, inclusiv câte un fișic în adidașii cu care era încălțat, întrucât era o sumă mare de bani și nu putea fi introdusă doar în haine fără să se observe acest lucru. În continuare inculpatul a raportat dirigintelui de la punctul de tranzit, că lipsește un săculeț cu bani, mai exact cel purtând mențiunea ''Beștepe". Au fost efectuate verificări în incinta punctului de lucru, care au rămas fără rezultat, context în care inculpatul a fost trimis în cursă pentru a nu fi perturbată activitatea instituției. Pe parcursul zilei au fost efectuate căutări amănunțite la sediul punctului de tranzit, în acest sens fiind vizualizate imaginile înregistrate de sistemul de supraveghere instalat atât în interiorul unității, cât și în exteriorul clădirii, fără a fi descoperit vreun indiciu, motiv pentru care dirigintele oficiului respectiv a dispus ca toți angajații să rămână în unitate la terminarea programului de lucru pentru verificări suplimentare.

Banii s-au găsit asupra inculpatului

În urma unei verificări sumare dirigintele poștei a simțit în geaca inculpatului, în căptușeală, mai multe obiecte similare unor fișicuri de bani în ceea ce privește forma și mărimea. Inculpatul a fost condus la sediul Poliției municipiului Tulcea, iar la controlul corporal al acestuia s-au găsit: în încălțăminte suma de 10.000 lei, câte 5000 lei în fiecare adidas în fișicuri de 100 bancnote a câte 50 lei iar în căptușeala hainei (geacă) au fost găsite 8 fișicuri de bancnote de 50 lei, 10 lei, 5 lei și 1 leu, totalizând suma de 15.000 lei, precum și un înscris ce conține raport monetar pentru suma de 25.000 lei, semnat de casier și doi asistenți.

Instanța a constatat că infracţiunea a fost săvârşită prin însuşirea unor bunuri constând în bani, în valoare de 25.000 lei. Faptul că prejudiciul cauzat persoanei vătămate a fost recuperat în totalitate nu imprimă faptei o gravitate mai redusă, întrucât acest aspect nu se datorează conduitei inculpatului, ci vigilenței şi diligenţelor depuse atât de angajaţii părţii vătămate, cât şi de organele de poliție. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
H de la Hot ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614