REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un PREOT a fost prins BĂUT la volan și a dat vina pe vinul de ÎMPĂRTĂȘANIE

Un PREOT a fost prins BĂUT la volan și a dat vina pe vinul de ÎMPĂRTĂȘANIE

Replica API 23 august 2021 | 00:34 3683

Radu Dragoș, din Medgidia, a formulat plângere contravențională împotriva amenzii primite pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost amendat cu 1305 lei, 9 puncte de penalizare și reținerea permisului de conducere, după ce a fost prins în trafic de Poliția Rutieră, având o alcoolemie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul, de meserie preot, motivează starea de ebrietate prin faptul că a consumat vin de împărtășanie, dar în cantitate foarte mică, și de aceea solicită înlocuirea amenzii aplicate cu sancțiunea avertismentului.

Cum s-au petrecut faptele

Radu Dragoș arată că la data de 21.04.2021 a fost oprit de organele de poliție în loc Valea Dacilor, conducând autoturismul personal și i-a fost comunicat că în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat 0,10 m1/l alcool în aerul expirat, fiind astfel suspect de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Petentul menționează că se deplasa în loc. Valea Dacilor, la o procesiune religioasă privată, iar după terminarea slujbei pe care a ținut-o la biserica din parohia unde slujește, a consumat vin de împărtășanie în cantitate mică și în drum spre locație a fost oprit de organul de poliție. Precizează că nu a avut intenția să conducă beat, considerând că alcoolul ingerat, fiind în cantitate mică, nu poate influența deprinderile de a conduce pe drumurile publice.

Magistrații au respins plângerea contravențională

Instanța a reținut că prin plângerea formulată petentul nu a contestat decât formal situația de fapt reținută în procesul-verbal contestat, și că nu a dovedit netemeinicia observațiilor personale ale agentului constatator sau inexactitatea acestora, nu a prezentat o explicație rațională motivului pentru care s-ar fi întocmit procesul-verbal cu consemnarea unei situații nereale, pentru a se ridica un dubiu cu privire la obiectivitatea acestuia și nici nu a făcut dovada existenței unei cauze exoneratoare de răspundere. De asemenea, amenda a fost aplicată într-un cuantum minim, instanța apreciind că în cauză nu sunt incidente circumstanțe de natură a duce la înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului. Judecătoria Medgidia a respins plângerea contravențională ca neîntemeiată. Sentința a fost dată pe 18 august 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta este vrajeala de popa de tara
14
7
Vrednic este ? Vrednic. Iata omul ! In toata micimea.
14
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218