REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un preot ardea pomelnicele şi îi înşela pe enoriaşi cu mir cumpărat de la supermarket

Un preot ardea pomelnicele şi îi înşela pe enoriaşi cu mir cumpărat de la supermarket

A.F. 26 martie 2024 | 18:06 3481

Un preot sibian ardea pomelnicele și înșela credincioșii cu mir luat de la supermarket. Enoriașii credeau că mirul este adus de la Muntele Athos. Cazul a ieșit la iveală după ce un apropiat al părintelui din „Biserica Sfântul Ioan Iacob Românul” a hotărât să anunțe oamenii legii cu privire la înșelăciunile comise.

Un preot ardea pomelnicele si ii insela pe enoriasi cu mir cumparat de la supermarketPreotul din Sibiu care ardea pomelnicele și înșela credincioșii, foto: Turnul Sfatului

Un preot din Sibiu a fost exclus din Biserică, după ce s-a descoperit că ardea pomelnicele și înșela credincioșii cu mir cumpărat de la supermarket. Cazul a ieșit la iveală după ce un apropiat al părintelui din „Biserica Sfântul Ioan Iacob Românul” a hotărât să anunțe oamenii legii cu privire la înșelăciunile comise.

Preotul susținea că mirul este adus de la Muntele Athos

Cătălin Dumitrean este acuzat că a păcălit enoriașii printr-o metodă care l-ar fi ajutat să strângă zeci de mii de euro. Mai exact, oamenii erau înșelați să vină la pelerinaje de icoane sfinte și moaște, aduse din vânzarea obiectelor de cult fabricate în China.

Mai mult, preotul îi mințea pe credincioși că în biserica unde el slujește pot găsi mir adus de la Muntele Athos. De fapt, situația era cu totul diferită. Părintele cumpăra ulei de floarea soarelui din supermarket, apoi producea mirul în biserică.

Enoriașii erau păcăliți să cumpere mirul, despre care credeau că este de la Muntele Athos. Punea uleiul, în care adăuga esență, în sticluțe, iar apoi erau vândute credincioșilor, spunând că îi vor vindeca de afecțiuni.

„Tot mirul se făcea la subsol, cu ulei de floarea soarelui de la Penny. Venea de la București autobuzul cu mii de sticluțe, că se găsesc peste tot. Punea un pic de esență și se umpleau cu siringa de zor.

Și se vindea ca mir sfințit care te vindeca de toate bolile. Nu era adevărat. A reușit un coleg să facă niște fotografii atunci la fabrica de mir de la subsolul bisericii. Uleiul de la Sfântul Penny”, a transmis bărbatul care a făcut publică întreaga poveste pentru Turnul Sfatului.

„Erau atâția bani în urne, că era nevoie de doi oameni să le ridicăm”

Fărădelegile preotului nu s-au oprit aici. El cerea câte 50 de lei de la fiecare credincios pentru pomelnice, susținând că vor fi trimise la Muntele Athos. Așa cum era de așteptat, părintele nu elibera chitanțe.

Sumele de bani ajungeau în propriul buzunar. Mai mult, pomelnicele erau arse, potrivit bărbatului care a dezvăluit întreaga activitate ilegală. „Erau atâția bani în urnele de pomelnice, că era nevoie de doi oameni să le ridicăm”, a adăugat acesta, conform sursei citate.

„Era o pungă de pomelnice care trebuiau trimise la ars. Au omis să le trimită și punga aia am reușit să fac cumva să ajungă la mine. Sunt la mine pomelnicele cu plicuri rupte, cu nume și așa mai departe. Oamenii credeau că vor ajunge într-un loc mai bun. N-au ajuns niciodată, au ajuns în foc”, mai spune bărbatul.

Acum, preotul Cătălin Dumitrean a fost exclus din Biserică de Mitropolia Ardealului, citează fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PENTRU POPESCU POPICA....ASA ESTE...TOTUL ESTE ADEVARAT .....POPICII CERNAVODENI SUNT PE CAI MARI.. CHITANTIERELE LE-AU PIERDUT... CE VA TREBUIE CHITANTE.???
4
0
Alo alo pai tată vorba aia,, crede și nu cerceta,, cum rămâne
2
0
Tu esti numarul 1 dintre jigodiile din Cernavoda, ca doar esti de acolo!
1
4
Pai dai un pomelnik dar nu cu atatea nume....are dreptate preotul raceste gura degeaba
4
7
Nimic nou sub soare. Asta face biserica de secole. Inseala naivii dispusi sa creada in fiinte supranaturale. Vorba aia..Ignorance is bliss. De ce sa fi curios si sa-ti pui intrebari despre tot cand poti pune toata existenta universului pe seama unui barbos magic..
20
6
A fost exclus din biserica? Eu vreau să știu de ce nu s-au autosesizat organele statului și să fie arestat ptr. înșelăciune.
13
2
Ce CEAFA nesimtita are.
14
0
O escrocherie ordinara. Trebuie sa plateasca taxe si popii ca doar canta atata fac toata ziua
14
4
SI CRED CVA NU ESTE SINGURUL PREOT...VENITI LA CERNAVODA,SI VETI VEDEA CE PRETURI SOLICITA TOVARASII POPI..ADICA...PREOTI...DACA LE CERI CHITANTA PENTRU SUMELE SOLICITATE,TE ASIGURA CA PIXUL NU POATE SCRIE ASEMENEA SUME....ADICA 45-55 MILIOANE LEI..DEOARECE PREOTUL A FACUT EFORTURI MARI..MAI JIGODIILOR...MERGETI LA MUNCA SA VEDETI CUM SE CASTIGA BANUL...NU VREAU SA DAU NUME DE PREOTI ...CERNAVODENI CARE OCUPA LOCUL 1 IN TOPUL...JIGODIILOR..
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108