REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un preot ortodox din Ucraina, arestat pentru complicitate cu inamicul

Un preot ortodox din Ucraina, arestat pentru complicitate cu inamicul

Valentina CAMARA 12 decembrie 2022 | 00:00 849

Un preot ortodox din Ucraina a fost arestat pentru complicitate cu inamicul, după ce ar fi militat pentru aderarea Zaporojie la Federația Rusă.

Serviciul de securitate al Ucrainei (SSU) l-a demascat pe complicele rușilor în urma unor măsuri luate în zonele de front din sudul Ucrainei.

Un preot ucrainean, arestat pentru că a colaborat cu rușii

În acest caz diaconul care aparține de Episopia Zaporojie a aprobat public organizarea unui referendum ilegal privind aderarea acestei regiuni la Rusia. Bărbatul și-a activat un profil pe rețeaua de socializare Vkontakte și a repostat apeluri de la bloggeri pro-Kremlin care susțineau falsul referendum.

Potrivit presei din Ucraina, bărbatul îndemna oamenii să se prezinte la secțiile de votare și să voteze pentru alipirea de Rusia. Mai mult, preotul a negat prin postările sale existența poporului ucrainean, limba și cultura acestuia.

Totodată, clericul a pus sub semnul întrebării suveranitatea Ucrainei și integritatea sa teritorială. Majoritatea materialelor au fost preluate de la publicul rețelei sociale Primăvara Rusă.

În timpul perchezițiilor efectuate la domiciliul acestui individ au fost găsite nenumărate echipamente informatice care conțin dovezi ale infracțiunilor de care e acuzat.

Bărbatul a fost înștiințat oficial că e acuzat de infracțiunile următoare, conform Art. 436-2 și art. 161, mai exact justificare, recunoaștere ca legitimă, negarea agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, glorificarea participanților săi, precum și acțiuni intenționate care vizează incitarea la dușmănie națională și religioasă.

Deși nu se știe momentan ce pedeapsă riscă bărbatul, o anchetă preliminară va stabili toate circumstanțele acțiunilor penale împotriva securității statului ucrainean. ”Cercetările au fost efectuate de angajații SBU sub îndrumarea procedurală a Parchetului Regional Zaporizhia”, mai meționează sursa citată.

De asemenea, un colaborator al rușilor destul de faimos și-a găsit sfârșitul pe front. Forțele de securitate ucrainene anunță că tânărul, care probabil nu avea mai mult de 20 de ani, a fost ”lichidat” în luptele de la Bakhmut.

Băiatul se făcuse cunoscut după ce s-a filmat cum dă jos steagul Ucrainei și mai multe simboluri ucrainene de pe o clădire a administrației locale, după ce orașul fusese cucerit de ruși. Ulterior a fugit în Belgorod, însă a fost trimis pe front unde și-a găsit sfârșitul, potrivit fanatik.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272