REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un preot sfinţeşte cu agheasmă maşinile din trafic, dintr-o căruţă trasă de boi, cu Poliţia Locală Constanţa ca antemergător cu girofar

Un preot sfinţeşte cu agheasmă maşinile din trafic, dintr-o căruţă trasă de boi, cu Poliţia Locală Constanţa ca antemergător cu girofar

Replica API 12 ianuarie 2016 | 00:11 366

sursa foto: www.ct100.ro

Un preot a fost surprins sfinţind maşinile cu agheasmă în Constanţa, dintr-o căruţă aflată în trafic. În plus, căruţa avea antemergător cu girofar, scrie hotnews.ro, care preia ct100ro. "În seara de Bobotează, am observat în trafic un car tras de boi, escortat de o maşină a Poliţiei Locale Constanţa, cu girofarul pornit. Nimic neobişnuit până acum. În momentul când am depăşit atelajul, am observat că preotul care se afla în car arunca spre maşină cu ceva. Mi-am dat seama imediat că nu avea intenţii rele, dimpotrivă: aruncase cu Aghiazmă Mare, pe care o lua direct din butoi", povesteşte autorul materialului.

Contactat de reprezentantii ct100.ro pentru a oferi un punct de vedere, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a declarat că "Din filmare se înţelege că unii şoferi şi-au dorit şi binecuvântarea maşinii cu agheasmă, motiv pentru care au încetinit în dreptul preotului şi i-au solicitat aceasta. Această practică nu este ceva nou, întrucât stropirea cu agheasmă mare este des întâlnită în gospodăria creştinului, fiind o prelungire a procesiunii de la Bobotează. Astfel se stropesc casele, grădinile, fântânile, staulele animalelor, existând inclusiv obiceiul botezului cailor şi al mijloacelor de transport".

Purtatorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a mai spus că: "Aşadar şi caii-putere, fiind unelte ale activităţii umane, se pot binecuvânta şi există chiar o slujbă specială pentru sfinţirea autoturismului, de care s-a mai vorbit în presă în trecut. Ineditul situaţiei este faptul că totul se întâmplă spontan, în ritmul secolului vitezei. Graba cotidiană a mediului urban poate determina pentru omul contemporan lipsa timpului necesar pentru a primi în linişte binecuvântarea lui Dumnezeu sau a participa la slujbe, aşa cum şi Biserica recomandă a nu se lucra în zilele de Sărbători, însă acest lucru nu este întotdeauna posibil şi practic. Tocmai de aceea, conştienţi de această situaţie, Arhiepiscopia Tomisului a trimis aceste care cu agheasmă pe principalele bulevarde. Filmarea ne arată ca decizia a venit în întâmpinarea dorinţei unor şoferi".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272