REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un prinț român, desemnat să conducă funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Un prinț român, desemnat să conducă funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Replica API 18 septembrie 2022 | 21:36 3180

Cel care a fost desemnat responsabil cu organizarea ceremonialului funerar al Reginei Elisabeta a II-a este generalul maior Christopher John Ghika, comandantul Household Division din Irish Guards. Christopher Ghika este descendent al familiei Ghika-Comănești și a condus Batalionul de garda în cadrul ceremonialului funerar al Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a.

Martha Bibescu este una dintre cele mai distinse personalități ale aristocrației românești, dar și europene în secolul XX. Unul dintre strănepoții ei a fost desemnat responsabil cu organizarea ceremonialului funerar al Reginei Elisabeta a II-a.

Cine este strănepotul Marthei Bibescu

Jurnalista Paula Rusu a postat pe rețelele de socializare un mesaj și a spus că acesta a făcut garda la moartea Reginei Mamă și a condus anul trecut și cortegiul funerar al prințului Philip, scrie kfetele.ro

„A făcut de gardă la moartea Reginei Mamă și a condus anul trecut cortegiul funerar al prințului Philip. Declarația lui despre evenimentele de acum: Asta e ultima mea misiune pentru Regină, dar prima misiune pentru Rege", a scris jurnalista Paula Rusu pe pagina sa de Facebook.

De-a lungul carierei sale, ofițerul cu origini princiare românești a participat și la misiuni internaționale, în Macedonia de Nord, Kosovo, Sierra Leone, Afganistan și Irak.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici Carol I n-a fost ales de popor. Si totusi, cu el a inceput modernizarea tarii... Asta nu e neaparat un criteriu de judecata...
1
0
Alde' Ghica s-au pripasit in Tarile Romane pe la 1700 ! Nu au origini valahe ! Si tocmai ca arnautzi au fost adusi prima data ! Nu contesta nimeni ca au fost domnitori printre ei si mari boieri dar toata lumea stie cum se cumparau domniile si dregatoriile in perioada fanariota : prin bani si haraci smuls cu biciul de la taranii romani si dus plocon la Istambul la Sultani ! Nu erau alesi de popor nici unul pt. meritele lor , sugeau sangele poporului ! Un fel de Johannisi al zilelor de azi ! Mai Teo , mai studiaza izvoarele istorice ! De ce s-au impus doar in Moldova si in Tara Romaneasca ?
1
0
Familia Ghica are stramosi albanezi, dar nu are legatura cu mercenarii arnauti. A dat 16 domnitori, 10 in Moldova, 6 in Tara Romaneasca, 2 primministri si multi ministri, ambasadori, generali si oameni de stiinta.
1
1
Sunt descendenti albanezi , fostii arnauti , mercenari angajati de domnitorii fanarioti sa stranga birurile de la populatia romana ! Mai terminati cu slugoii astia , nu sunt romani , cum nici noi nu suntem englezoi !
0
0
il stie numai ilici iliescu. Ia intrebati ucigasul.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102