REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un profesor din Medgidia a fost dat afară din învățământ. Vezi de ce!

Un profesor din Medgidia a fost dat afară din învățământ. Vezi de ce!

Victor ROTARU 21 octombrie 2023 | 00:00 3404

Expresiile jignitoare față de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă, iar amenințarea ori lovirea sau alte violente se sancționează, de asemenea. Aceste aspecte nu sunt cunoscute, se pare, și de către Valeriu T., profesor la o școală din Medgidia, care a lovit și jignit un elev de 11 ani, după ce acesta din urmă ar fi aruncat penarele colegilor prin clasă. Pentru atitudinea sa, cadrul didactic nu mai are voie doi ani să profeseze... a decis instanța. 

Un profesor din Medgidia a fost dat afara din invatamant. Vezi de ce! Foto cu rol ilustrativ

La data de 10 martie 2023, în jurul orei 15:05, Valeriu T. a intrat în sala clasei a V-a B (la care era diriginte) alături de profesorul de religie și, observând mai multe caiete aruncate în faţa tablei, i-a solicitat lui Alin C. și unui alt elev să vină cu părinţii la şcoală. De aici, până la loviri și alte violențe a mai fost doar un pas.

Dirigintele l-a apucat pe minor de păr şi l-a tras, vorbindu-i pe un ton răstit, și lovindu-l cu palmele de trei ori în zona capului. Cadrul didactic l-a îmbrâncit apoi pe elev înapoi spre banca sa, apucându-l de braţul drept. În acest timp i-a adresat, pe un ton răstit, cuvinte jignitoare şi ameninţătoare, de tipul: „Tu, un c***t cu ochi, un mucos?!”, „Animalule, care eşti, aşa îmi răspunzi tu mie?!”, „Să răspunzi lu' m*** şi lu' t**** aşa!”, „Te calc în picioare, măi băiatule!”, „Te bag la mine în sală şi te calc în picioare!”, „Îţi trag una, de te lipsesc de peretele ăsta!”. După alte câteva reproșuri pe care i le-a făcut minorului, dirigintele i-a cerut scuze profesorului de Religie şi a părăsit sala de clasă. Acestea sunt acuzațiile făcute de elev, care au ajuns și pe masa procurorilor, fiind trimis în judecată.

A fost prima dată când a cedat psihic

În fața magistraților, Valeriu T. a relatat că este cadru didactic din anul 1996, iar la data de 10 martie 2023 a fost singura dată în cariera sa profesională când a cedat psihic şi a reacţionat atât de violent împotriva elevului său-problemă din clasă. A explicat că în ziua critică îi ceruse elevului să vină la şcoală cu mama sa, pentru că fusese acuzat de colegi că le-ar fi aruncat penarele prin clasă şi chiar i-ar fi sustras ochelarii unei colege, după ce în luna februarie, în calitate de diriginte, îi trimisese înştiinţare mamei că este posibil să i se scadă fiului ei nota la purtare. 

Un profesor din Medgidia a fost dat afara din invatamant. Vezi de ce! Foto cu rol ilustrativ

Şi-a explicat manifestările de violenţă verbală şi fizică ridicată prin starea emoţională precară prin care trecea, generată de faptul că fiul său, în vârstă de 13 ani, este internat la Spitalul Techirghiol, cu ruptură de ligamente încrucişate la piciorul stâng, deşi practică fotbal ca sport de performanţă, iar tatăl său a fost operat tot la piciorul stâng şi i-a fost montată o proteză, aşa că totul a culminat cu atitudinea sfidătoare a elevului, care a răspuns în faţa întregii clase de elevi că refuză să vină la şcoală cu mama sa. 

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis să îl condamne pe Valeriu T. la 1 an și două luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de purtare abuzivă și tulburarea ordinii și liniștii publice. Pe lângă pedeapsă, profesorul nu mai are dreptul de a-și mai exercita profesia timp de 2 ani. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din această cauză , profesorul cedează psihic , nu mai poți cu aceste, elemente , te jignesc te amenință,dragi judecători, anchetatori, polițiștii, și inspectori generali , apărați profesorul ,că nu mai putem in fata acestor elemente needucate mai ales în liceele tehnologice,la tara. Suntem umiliți de stat de elevi ,de părinți de legiuitor de voi, de anchetatori ,de poliție de judecători de inspectori ,de minister.Regeret că nu am plecat când eram mai tânăr Să va fie rușine dragi judecători și anchetatori,sa stați voi macar o ora la astfel de clase, și după aia sa luați decizii privind viața unui om
1
0
Apropo ce am observat în comentarii,fiecare comentariu este scris cu o ora distanta sau cu câteva minute,unu este scris la 3 dimineața în p**a mea, e clar o singura persoana care da mesajele,acela fiind profesorul
2
2
sper ca toți ăștia din comentarii sa aveți copii batuti de se caca pe ei,sa vedem dacă mai pupați în c*r jeguri de genu
2
2
Sunt foarte sigur ca chiar acest jeg a lăsat câteva comentarii (și unele jeguri de părinți) nu era de loc bun,în primul rând , cum am mai zis nu este prima data Pe lângă asta,alți elevi l-au și prins pe domnu țigară cum fumeaza și bea la lucru Și plus ,mai apară și o satanista de la noi din clasa
2
2
Nu știu dacă este despre mine,pentru ca aceea poza nu e de la noi din clasa,totuși Niște jeguri ordinare în comentari (uni chiar sunt comuniști) in primul rand,totul a început din cauza unor caiete,pe care nu le am aruncat (eu elevul) ochelari nu aveau nici o treaba Cei care îl pupați în c*r nici măcar nu știu sa scrie corect gramatical, pe lângă asta,nu este prima data când profesorul face asta,a mai făcut și cu alți colegi în orele de sport (cum ar fi o fata cu probleme mintale) pe lângă asta a amenințat și alți colegi S-au pus alte legi bai jeguri marxiste, asa ca acceptatile Vorbesc urat,doar ca ma enervează cum niște jeguri semi analfabete comentează fără sa știe despre cine e vorba
2
2
ptr. JUGANARU ION..de la scoala gen, din Cernavoda...asa este ...si eu am fost elev la sc. gen nr 1 Cernavoda,unde invatator era..Dumnezeu sa il ierte..ANDREESCU GHEORGHE.. pe timpul celor 4 ani de elev la domnia sa, am mancat bataie..LA GREU.. unii colegi se K ..cau pe ei de frica,dar...TOTI AM AJUNS OAMENI IN VIATA...TOTI ELEVII INV. ANDREESCU SUNT ABSOVENTI DE STUDII SUPERUIOARE...asta se intampla in anii 1956...dar acum este...JALE..
6
2
In urma acestui caz? Probabil că a primit felicitări de la ministresa. Unde e sindicatul sa îl apere pe profesor? Unde e gaița șefa peste elevi să ne spună părerea ei? Vă dați la fund cu toții. Croșeu, uppercut, knockout....asta merita pușlamaua. Plus exmatriculare!
8
2
Domnilor profesori să vă luați de acasă perna și casca de protecție! Domnilor polițiști măriți efectivele să faceți de pază în fiecare clasă în care există un elev ca cel abuzat de domnul profesor! Domnilor profesori chemați poliția la orice incident cu elevii! Astfel părinții vor plăti amenzi și nu dumneavoastră părinților daune! Toată stima pentru profesorul care a fost mult mai indulgent decât profesorii mei care m-au făcu om!
7
2
Desfintati invatamantul de stat si lasati doar cel privat. Sa vedem daca gunoaiele astea mici mai au tupeul sa faca ceva contra profesorilor ca sunt zburati instant.
12
3
Profesorul a fost neinspirat. Trebuia sa faca raport complet la superiori inclusiv la cele mai inalte foruri din domeniu,toate in acelasi timp. Pe langa asta,raport de informare a politiei dar si instiintare scrisa catre parinti,privind comportamentul progeniturii lor. Ca profesor,nu esti obligat sa fii si psihiatru sau politist. Parintii tembeli sunt responsabili de comportamentul copiilor lor. Daca un copil are probleme care perturba procesul de invatare si predare,treaba se rezolva nu numai de catre cadrele didactice,ci in primul rand de cei responsabili de edcatia de acasa.
17
1
Foarte rau atzi facut domilor judecatori,defapt cazul asta nici nu trebuia sa ajunga la tribunal,caci parinti cand ishi trimit copiii la shcoala ar trebui sa ishi puna intrebarea :"ce ashteptam de la shcoala sa faca pentru copiii nostri care sunt elevi daca vorbim de comportamentul copilului,sa invetze disciplina si respectul sau sa incurajeze pornirile proaste pe care le au uni elevi nu doar fatza de colegi lor ci si fatza de cei maturi ?".
14
3
l-au pedepsit si pe asta ca pe primarul Vrabie. la noi justitia face dreptate pe hartie nu pe adevar
11
4
De aceea se duce învățământul romanesc de râpă!!! Profesorul nu mai are nici o autoritate in fața elevului, (care bineînțeles ca nu are cunoștințe despre expresia "cei șapte ani de-acasă"), nu are respect, nu mai vorbim de bunul simț. Astfel societatea r*mânească dezvolta si încurajează alienați, viitori infractori. Unde este respectul față de profesor, bunul simț? Noroc ca se mai găsesc părinți intregi la minte(exclus cazul de față), care stiu sa isi incurajeze copiii, sa ii educe frumos si sa le cultive principii sănătoase de viață. Mi-e groaza când ma gândesc ce generații vor veni!
18
3
fraer elevul ,cu tupeu profesorul , trebuia sa lase capul plecat sa incaseze un penar in el si acum era felicitat, rusine ,romaniei educate !
8
10
Cum sa te comporți altfel cu un kkt cu ochi care umilește o clasa întreaga? Am ajuns sa protejam un imbecil de copil în detrimentul celor care înțeleg ce este aia o SCOALA! FELICITARI DOMNULUI PROFESOR! JEGURILOR DE PARINTI ...SA LE FIE RUSINE DE BOARFA PE CARE O CRESC!
23
3
Când eram director la școala generală nr.2 din Cernavoda nu mișcă un elev.Ati auzit de bec, tavan,dușumea.Bataie că la balamuc și mulți elevi și părinți îmi mulțumesc acum.Asa sau făcut oameni foștii mei elevi.Generatia de azi o să ajungă niste DISTRUSI
20
3
Pe vremea lui Ceausescu daca povesteai asa ceva acasa, mai luai un bonus de la parinti!
32
3
Asa s-a facut scoala praf. Elevii au voie sa aiba orice comportament. Parintii nu considera ca este necesar sa ia masuri cand un astfel de specimen perturba activitatile clasei si agreseaza constant colegii. Normal ca o fi cedat nervos omul ala.
31
2
E un profesor extraordinar , un om de nota 10
36
2
Justiție. Acum și needucați valorează mai mult ca educații. Mai Justiție,semeni vânt de mult,mult timp.
31
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468