REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un profesor din Vaslui a sunat la 112 să anunțe că îl bat colegii

Un profesor din Vaslui a sunat la 112 să anunțe că îl bat colegii

Bianca NEDELCU 4 aprilie 2024 | 09:40 337

Un profesor de matematică de la o școală din Vaslui a sunat la 112 să reclame că îl bat colegii, iar când polițiștii au ajuns la fața locului le-a spus că nu îi face nimeni nimic, dar a sunat pentru că avea o plângere făcută la ei și nesoluționată.

Un profesor din Vaslui a sunat la 112 sa anunte ca il bat colegii

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, cadru didactic la Şcoala Gimnazială "Elena Cuza" din municipiul Vaslui, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment de poliţişti pentru apel abuziv la numărul de urgenţă 112, după ce a reclamat că a fost agresat de un coleg, fapta nefiind confirmată.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, când bărbatul le-a spus poliţiştilor care s-au deplasat la unitatea de învăţământ pentru efectuarea de verificări că de fapt nu a fost agresat şi le-a explicat acestora că are o plângere anterioară tot pentru agresiune care nu a fost soluţionată de organele abilitate.

"Având în vedere că fapta sesizată nu s-a confirmat, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu avertisment pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Oana Şopu.

Cadrul didactic este cunoscut cu abateri anterioare pentru care a mai fost sancţionat. Profesorul face, de altfel, obiectul unei cercetări disciplinare în curs pentru că ar fi avut un comportament neadecvat în cadrul unei şedinţe a consiliului profesoral.

Cadrul didactic ar fi fost sancționat pentru că jignește elevii, iar conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui a spus pentru Vremea Nouă că profesorul este o fire conflictuală, motiv pentru care toată situația sa este una complicată.

“Școala Gimnazială „Elena Cuza” este o unitate de învățământ cu rezultate bune, însă acolo e o situație complicată. Domnul profesor despre care vorbim relaționează conflictual cu mai toată lumea. A mai fost cercetat diciplinar la începutul acestui an școlar, a fost și sancționat pentru comportament nepedagogic la o anumită clasă. De atunci, animozitățile s-au menținut.

Nu am fost înștiințați de faptul că ar fi fost agresat în școală, nu știm să fi existat un astfel de incident, însă la începutul acestei săptămâni ne-a trimis o sesizare la inspectorat. Nu pot să vă dau informații pentru că sesizarea se află în lucru. Sunt niște acuzații pe care le aduce la adresa conducerii, iar în această perioadă efectuăm verificări”, a declarat inspectorul școlar adjunct, prof. Andrei Huiban, potrivit stirileprotv.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272