REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.2° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

UN RECIDIVIST a AGRESAT TREI ANGAJAȚI ai PENITENCIARULUI TULCEA

UN RECIDIVIST a AGRESAT TREI ANGAJAȚI ai PENITENCIARULUI TULCEA

Replica API 27 iulie 2021 | 21:37 1908

Constantin Perju a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de ultraj. Aflat în penitenciarul Tulcea pentru o condamnare anterioară, bărbatul este acuzat că a lovit trei persoane dintre angajaţii penitenciarului, printre ele fiind şi o femeie, cadru medical. Totul s-a întâmplat în timp ce deţinutul era la un control psihologic, unul dintre agenții agresați încercând să protejeze medicul psiholog de inculpatul dezlănţuit. Celelalte două persoane au fost lovite de către inculpat în timp ce era dus către cabinetul medical. Condamnat iniţial la 5 ani de închisoare, prin decizia din data de 5 martie 2021 a Tribunalului Tulcea, Constantin Perju a atacat această sentinţă la Curtea de Apel Constanţa.

Cum s-a petrecut agresiunea

Potrivit rechizitoriului, din cauza unei stări de agitaţie excesivă, Constantin Perju, a fost dus la psihologul penitenciarului. Deoarece a început să îi adreseze injurii psihologului, unul dintre agenţii supraveghetori s-a interpus între cei doi, alegându-se cu doi pumni în plină figură. Deținutul a fost imobilizat și condus la cabinetul medical. În drum spre cabinetul medical, acesta a mai lovit două cadre care urcau pe scări, respectiv comisarul șef și un asistent medical, aplicându-le acestora câte o lovitură de picior în zona abdomenului, respectiv în zona coapsei drepte. Fiind audiat în calitate de suspect și apoi în calitate de inculpat, Constantin Perju a declarat că nu își aduce aminte ce s-a întâmplat și nu reține să fi lovit pe cineva în Penitenciarul Tulcea.

Inculpatul a avut multiple condamnări pentru fapte de lovire sau alte violențe

Magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța au avut în vedere faptul că inculpatul a suferit multiple condamnări pentru fapte de lovire sau alte violențe, furt calificat, lipsire de libertate în mod nelegal, în raport de condamnarea pronunțată prin SP 395/2014 aflându-se în stare de recidivă post-condamnatorie. având în vedere circumstanțele reale privind săvârșirea infracțiunilor, dar și persoana inculpatului, instanța consideră că se impune stabilirea și aplicarea unor pedepse cu închisoarea, care ține seama și de circumstanțele personale ale inculpatului, pentru a reflecta toate criteriile ce caracterizează individualizarea judiciară a pedepselor, dându-se relevanță și principiului proporționalității între gravitatea faptelor comise și profilul socio-moral și de personalitate al inculpatului.

Ca urmare a contopirii celor 3 pedepse pentru ultraj, inculpatul va fi condamnat la pedeapsa principală rezultantă de 2 ani și 8 luni închisoare. La aceasta se va adăuga restul de pedeapsă rămas neexecutat, urmând ca inculpatul să fie condamnat la pedeapsa rezultantă finală de 5 ani închisoare. Sentința a fost comunicată pe 23 iulie 2021 și este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cativa ani, fo doozeci, de izolare totala, singur cuc si-i trece.
0
0
recidiva e in floare si puscaria moarte nare
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272