REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un RECIDIVIST a încercat să FENTEZE polițiștii din Eforie

Un RECIDIVIST a încercat să FENTEZE polițiștii din Eforie

Replica API 17 iunie 2021 | 23:47 7880

Pandele Ștefănescu Betega este cunoscut cu antecedente penale, în 2012 fiind condamnat la 3 ani pentru furt calificat și dat în urmărire națională și internațională. A fost depistat, iar după ce a ieșit din închisoare nu a putut sta în banca lui. Astfel se face că, după ce a venit pe litoral și a consumat băuturi alcoolice, s-a urcat la volan. A dat nas în nas cu oamenii legii, moment în care a încercat să întoarcă și să fugă. A fost prins, însă, la spital, a refuzat să-i fie recoltate probe biologice.

Pandele Ștefănescu Betega a fost condamnat de Judecătoria Constanța la 1 an și 1 lună de închisoare cu executare pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Cum decizia nu a fost definitivă, s-a judecat recursul, judecătorii Curții de Apel majorându-i pedeapsa la 1 an și 6 luni de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul Pandele Ștefănescu Betega a condus autoturismul marca Renault Laguna, cu numere de înmatriculare de Bulgaria în Eforie Nord și a refuzat prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, la solicitarea organelor de poliție, fapta care întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice prev. de art. 337 Cod penal cu aplicarea art. 41 al. 1 Cod penal.

Mai exact, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Stațiunii Eforie, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au observat un autoturism marca Renault Laguna, cu nr. de înmatriculare de Bulgaria, care la vederea acestora a încercat să îi evite, schimbând brusc direcția de mers și încercând chiar să efectueze o manevră de întoarcere, motiv pentru care au procedat la oprirea regulamentară a acestuia.

La volanul autoturismului a fost identificat inculpatul Betega, care circula împreună cu alți trei bărbați, cu toții aflați într-o vădită stare de ebrietate. Conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional, întrucât s-a constatat că polița obligatorie RCA era expirată, acesta refuzând să semneze documentele întocmite în acest sens, însă a semnat procesul-verbal de depistare. În continuare, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență Constanța, unde a refuzat să i se recolteze probe de sânge, fiind întocmit în acest sens procesul-verbal de consemnare a refuzului, pe care inculpatul l-a semnat în prezența medicului.

Precizăm că Pandele Ștefănescu – Betega, din comuna Dumbrava, în 2012, era urmărit național și internațional, condamnat fiind la 3 ani pentru furt calificat.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce berbant frumos mama . ce m am udat toata la fofoloanca
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614