REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Un RECIDIVIST care a lovit cu mașina un PIETON și-a pus NEVASTA să mintă că ea era la volan

Un RECIDIVIST care a lovit cu mașina un PIETON și-a pus NEVASTA să mintă că ea era la volan

Replica API 4 decembrie 2019 | 00:00 322

Un bărbat care a mai fost condamnat pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice a ajuns, din nou, în atenția oamenilor legii. Acesta s-a urcat la volan chiar dacă era sub influența alcoolului și a accidentat un pieton aflat în traversarea carosabilului prin loc permis, după care a mutat mașina și a spus că la volan se afla, de fapt, soția sa. În cele din urmă și-a recunoscut fapta, precizând că mai fusese condamnat, dar și că are probleme în familie.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și vătămare corporală din culpă. Instanța de fond l-a condamnat la 2 ani și 7 luni închisoare în regim de detenție, cu mențiunea că el mai avea o condamnare, dar cu suspendare, pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Instanța a reținut că, la data de 7.12. 2018, în jurul orei 6.19, polițiștii rutieri aflați in exercitarea atribuțiilor de serviciu au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.

În urma sesizării şi a celor declarate de persoanele implicate in accident, dar si a relatărilor martorilor, au fost vizualizate camerele amplasate in zona producerii evenimentului, a fost efectuata cercetarea la fața locului. Pe baza datelor și informațiilor obținute, dar și a probatoriului administrat în cauză instanța a reținut că, inculpatul P. I. a condus autoturism ul marca Skoda, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică de 0,74 mg alcool pur în aerul expirat. Cu această ocazie a accidentat o persoană care se angajase regulamentar în traversarea străzii prin loc marcat și semnalizat corespunzător. După impact, inculpatul P. I. a oprit mașina, apoi a modificat locul accidentului, prin aceea că a plecat la volanul autoturismului implicat în accident, pe care l-a condus și apoi parcat la aproximativ10 m distanță. Acesta a spus că la volan se afla soția sa, ceea ce a declarat și ea. Însă martorii și imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arătat o altă situație, ceea ce i-a făcut pe cei doi să recunoască faptul că nu au spus adevărul. Ambii au declarat că nu au o situație financiară prea bună, au un copil minor în întreținere și că nu au vrut ca inculpatul să ajungă la închisoare. Decizia instanței de fond nu este definitivă, urmând a se judeca apelul, termenul fiind stabilit pe 9.01.2020.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce lipsa de caracter. Sa scoti castanele din foc cu mana altuia.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272