REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
13.9° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Un recidivist din Topraisar, căutat de autorităţile din Germania: a bătut o femeie, a legat-o şi i-a furat 700 de euro

Un recidivist din Topraisar, căutat de autorităţile din Germania: a bătut o femeie, a legat-o şi i-a furat 700 de euro

Replica API 7 martie 2015 | 00:11 176

În 2009 a nenorocit un tânăr

În 2009 a nenorocit un tânăr

Un bărbat din Topraisar, Florin Cristian Uţupanu, era căutat de autorităţile din Germania, pentru complicitate la tentativă de omor şi tâlhărie, pe numele său fiind eliberat un mandat european de arestare. Acesta, împreună cu un alt individ, a intrat peste o femeie în casă, a bătut-o, i-a furat banii, după care a legat-o şi a fugit. Pe data de 5 martie a fost prins de poliţiştii din Constanţa. Însă, individul nu este la prima abatere. În 2009 a nenorocit un tânăr în Constanţa.

“La data de 05.03.2015, ora 15.00, poliţiştii S.I.C. au identificat şi reţinut pe U. Florin Cristian de 30 ani, din Topraisar, care avea Mandat European de Arestare, emis de Judecătoria Erfurt - Germania, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor şi tâlhărie. Cel în cauză a fost reţinut pe ordonanţă pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. – I.P.J. Constanţa”, au specificat reprezentanţi IPJ Constanţa.

Mai exact, în luna iunie 2014, Florin Cristuan Uţupanu, împreună cu altă persoană, s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate, cetăţean german, de sex feminin, a lovit-o cu un obiect contondent în zona capului, femeia căzând, în stare de inconştienţă, la pământ. Ulterior, cei doi i-au sustras suma de 700 de euro, în numerar, şi două telefoane mobile. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Indivizii i-au legat mâinile victimei, la spate, cu o eşarfă, i-au aplicat bandă adezivă pe gură, i-au acoperit faţa cu un batic, după care au părăsit imobilul respectiv cu bunurile sustrase.

Victima a fost găsită ulterior de către vecini. Totodată, menţionăm că Uţupanu nu este la prima abatere. Potrivit procurorilor, în data de 16 februarie 2009, împreună cu Iordachi Adi Felician Iordachi Marinică, Oşlobanu Gheorghe Marius şi Uţupanu Mircea, pe D.N. 38, în faţa chioşcului zis „La ruşi”, aparţinând cetăţeanului basarabean Căldare Nicolae), din apropierea Grupului şcolar Topraisar, au coborât intempestiv din două autoturisme şi l-au agresat în mod violent pe numitul Teişanu Ionel, zis Iuiu, în vârstă de 17 ani, pe care l-au lovit cu pumnii, picioarele, bâtele şi o teslă preponderent în zonele capului şi membrelor inferioare, provocându-i persoanei vătămate leziuni grave cranio-cerebrale care i-au pus viaţa în primejdie, apoi au abandonat-o într-o baltă de sânge, în comă.

Ulterior, anchetatorii au stabilit că cei cinci inculpaţi fac parte dintr-un grup advers unui alt grup din care face parte şi persoana vătămată, ambele grupuri fiind din comuna Topraisar, iar că în ultimii doi ani între indivizi au existat deseori conflicte ce au degenerat în altercaţii, fiind înregistrate circa 18 dosare penale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468