REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un renumit medic dezvăluie cât de mult rău ne pot face micii și cât de des îi putem consuma

Un renumit medic dezvăluie cât de mult rău ne pot face micii și cât de des îi putem consuma

A.F. 20 martie 2024 | 00:00 180

O nutriție adecvată este crucială pentru buna funcționare a corpului nostru, așadar este important să fim conștienți de alimentele pe care le consumăm și de cantitățile ingerate. Neglijarea acestui aspect poate duce la diverse probleme de sănătate.

Un renumit medic dezvaluie cat de mult rau ne pot face micii si cat de des ii putem consuma

Dr. Vlad Ciurea subliniază importanța dietei în menținerea unei stări de bine, menționând că anumite mâncăruri pot fi benefice pentru creier, în timp ce altele pot avea efecte mai puțin favorabile. El evidențiază că alegerile noastre alimentare influențează direct calitatea funcționării cerebrale și a sănătății în general.

Consumul unor produse, precum micii, deși poate fi plăcut la gust, ar putea avea consecințe negative asupra sănătății dacă nu este moderat. Prin urmare, este esențial să acordăm atenție nu doar la ce mâncăm, dar și la frecvența consumului.

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a spus medicul Vlad Ciurea într-o emisiune la Antena 3.

Și totuși cât de des e bine să mănânci mici? Micii sunt unul dintre preparatele adorate de români. Sunt perfecți la grătar și de asemenea, sunt o alegere delicioasă pentru multe persoane.

Cât de mult rău ne pot face micii și cât de des îi putem consuma?

Cu toate astea, medicul Vlad Ciurea spune că micii nu sunt o alegere de sănătoasă. Este bine să fim atenți cum alegem să consumăm mici, dar și în ce cantitate, astfel încât să nu ne confruntăm cu alte probleme.

Cât de mult rău ne pot face și cât de des îi putem consuma fără griji? Medicul Vlad Ciurea dezvăluie că un consum excesiv de mici poate afecta sănătatea creierului nostru pe termen lung. Drept urmare, pentru a ne proteja creierul din timp, e nevoie de mai multă atenție când vine vorba de astfel de alimente. Cât de des e bine să mănânci mici, deci?

Medicul Vlad spune că recomandat ar fi să îi consumăm de maxim două trei ori pe an. Deși poate fi dificil, în special pentru iubitorii acestui preparat, doar în acest mod ne putem proteja creierul și organismul, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108