REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un român urmărit internaţional a intrat în categoria Most Wanted

Un român urmărit internaţional a intrat în categoria Most Wanted

Replica API 17 decembrie 2013 | 00:00 183

În galeria celor mai răi

În galeria celor mai răi

INTERPOL a declanşat Operaţiunea Infra Americas în dimineaţa de luni, 16 septembrie, aici participând poliţişti din 46 de ţări. Acţiunea urmăreşte prinderea a 266 de urmăriţi internaţional, printre care se află şi un român. Mai jos aveţi numele celor din categoria "most wanted" care sunt fie criminali cu sânge rece, fie traficanţi de droguri de mare risc.

În fiecare an, Secretariatul General al O.I.P.C. - INTERPOL lansează o operaţiune globală Infra, în vederea localizării şi arestării persoanelor urmărite, din categoria Most Wanted. Anul acesta, operaţiunea vizează prinderea urmăriţilor internaţional care s-ar putea afla în Caraibe, America Centrală, Columbia, Ecuador, Peru şi Venezuela. Infra Americas se bazează pe succesul operaţiunilor similare anterioare, respectiv Infra-SA (America de Sud), Infra-SEA (Asia de Sud-Est) şi Infra-Red. Acestea au condus, până în prezent, la mai mult de 500 de arestări şi localizări pozitive în întreaga lume. Specific pentru operaţiunea lansată astăzi este că persoanele căutate au fost selectate pe baza unor criterii, respectiv comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. La operaţiune participă 46 de ţări şi urmăreşte prinderea a 266 de urmăriţi internaţional. România este, ca de fiecare dată, printre ţările participante, fiind selectat cazul unui bărbat de 46 de ani, Dan Sîrbu Emil, urmărit internaţional de către INTERPOL România, din anul 2006, întrucât se sustrage executării unei pedepse privative de 13 ani de închisoare, pentru trafic internaţional de droguri.

Care sunt persoanele urmărite din categoria most wanted

Pe lângă românul Dan Sîrbu Emil, urmărit internaţional de către INTERPOL România, din anul 2006, întrucât se sustrage executării unei pedepse privative de 13 ani de închisoare, pentru trafic internaţional de droguri, mai sunt şi: Clemente de Jesus Castellanos Rivas, căutat pentru crimă, Cristian Antonio Dicent Polanco, pentru triplu asasinat, Elvio Dionysus Diogenes Hato, pentru trafic de droguri, Federico Carlos Torralva Perdomo, spălare de bani şi trafic de droguri, Jaime Osmin Valle Pleitez, pentru crimă, Jessie Gordon Michel, pentru spălare de bani şi trafic de droguri, Luis Fernelly Amezguita Acosta, complicitate la crimă şi trafic internaţional de droguri, Marvin Brian Peroti, membru al unei grupări infracţionale care se ocupa cu trafic de droguri, spălare de bani şi deţinere ilegală de arme, Michel Emond Canadian, trafic şi obţinere de methamphetamine şi cocaină, Miguel Matus, pentu crimă, Patrik Snajdr, membru al unei organizaţii criminale, şantaj, sechestrare şi violenţă, Rafael Caro-Quintero, pentru crime violente: a răpit şi ucis un agent federal din America, Steven Douglas Skinner, pentru crimă, Victor Rodolfo Languasco Franco, pentru trafic de droguri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108