REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un şef de autobază din Zalău, pus administrator la Canalele Navigabile

Un şef de autobază din Zalău, pus administrator la Canalele Navigabile

Replica API 21 septembrie 2018 | 00:00 698

Competenţă şi profesionalism

Competenţă şi profesionalism

Călin Cristian Forț

Șefii Ministerului Transporturilor dau încă o dată dovada profesionalismului lor desăvârșit, neîntinat de interese și cumetrii politice, menit să ducă țara pe cele mai înalte culmi de dezvoltare și progres. Am glumit, desigur, la fel cum au glumit și ei atunci când au stabilit noua componență a Consiliului de Administrație de la Canalale Navigabile Constanța. Astfel, dacă avocata din Alexandria, soră a unui deputat ALDE, nu era de ajuns, acum compania de stat constănțeană s-a pricopsit și cu un lider PSD din Sălaj, șef de autobază în Zalău.

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța (CN ACN) a stabilit în ședința de pe 14 septembrie o nouă componență a Consiliului de Administrație (CA), cu mandate provizorii de 4 luni, care pot fi prelungite cu încă 2 luni. Astfel, noul CA de la ACN este alcătuit din Alina Luminița Cațan, Ion Laurențiu Voicu, Sorin Lucian Ionescu (singurul constănțean din conducerea companiei constănțene), Călin Cristian Forț și Voicu Cheța. Este, practic, aceeași formulă ca și cea dinainte, cu excepția noului venit Călin Cristian Forț.

Mai RAR așa ceva...

Călin Cristian Forț este din martie 2018 secretar de stat în Ministerul Transporturilor, calitate în care a acces ca președinte executiv al PSD Zalău. Absolvent de Mecanică, Forț a fost șeful RAR Sălaj, funcție în care a ajuns din postura de inginer la Compania de Apă Someș, anterior fiind director tehnic al Transurbis, transportatorul public din Zalău. Acum, fostul șef de autobază din Zalău a ajuns administrator al unei importante companii de transport fluvial din Constanța, pregătirea sa pentru acest domeniu fiind, nu-i așa, de ordinul evidenței.

Cum, n-o știți pe Cațan? E sora lu` Ică

Forț va face echipă cu Cațan, alt personaj ultracalificat pentru Canalele Navigabile. Avocată din Alexandria, Alina Luminiţa Cațan a fost vicepreședinte al Agenției Domeniilor Statului, iar din august 2017 inspector de stat şef şi preşedinte al Consiliului de Conducere al Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier.

Cațan a terminat dreptul la 31 de ani, este unul din liderii ALDE Teleorman și sora deputatului teleormănean ALDE Florică Ică Calotă. Soțul administratorei de la Canale Navigabile este comisarul șef George Cațan, șeful Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman.

Cât câştigă administratorii ACN

Forț și Cațan vor avea în grijă una din cele mai importante companii de stat din Constanța, de importanță strategică pentru transporturile fluviale din România. Administrația Canalelor Navigabile a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 45.567.045 lei și un profit net de 2.493.481 lei, cu 419 angajați, precum și datorii totale de 5.498.910 lei. În aceeași ședință de pe 14 septembrie, AGA a stabilit valoarea brută a remunerației fixe lunare pentru membrii Consiliului de Administrație la 8.967 lei.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A lui Siva sau cum il cheama?
0
0
sa il puna pe vali zeicu , k e specialst la turnat...sifonat
1
1
Uite ce oameni avem in conducerea PSD Constanta,viteazul Felix cel care isi blocheaza comentariile de la Replica de frica sa nu-i spuna constantenii parerile despre el BRAVO adevarat lup de mare
4
0
gelule, lasa presedintele si vezi de parlamentul plin de olteni hoti in frunte cu infractorul dragnea si inteligenta innascuta veorica. Muie dragnea, muie pesede !!!
8
2
Incepand de la presedintele tarii pana la ultimii politruci din primarii avem o sumedenie de neica nimeni . Norocul este ca mai sunt si oameni care muncesc cinstit si bine in tara asta, indiferent de cine e la conducere.
9
1
e gandita treaba, vor merge cu masinile pe canal!
10
2
Nu mai sunt oameni in Constanta, de asta pun de la Zalau. Ha ha ha, fraierilor Zalaul e cel mai tare, Constanta are doar prosti, doar eu sunt destept
17
1
politichii de dambovita ...
10
0
Pai cum dracu sa ne facem bine daca avem numai competenti?
22
0
nu ne mai facem bine niciodata
26
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108