REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Un șef mecanic a fost prins beat, în timpul serviciului, la bordul unei nave aflate pe canalul Dunăre-Marea Neagră

Un șef mecanic a fost prins beat, în timpul serviciului, la bordul unei nave aflate pe canalul Dunăre-Marea Neagră

Victor ROTARU 3 aprilie 2024 | 00:00 1581

Radu C., șeful mecanic al unei nave aflate pe canalul Dunăre-Marea Neagră, a fost prins de către polițiști băut în timpul programului. Oamenii legii veniseră la fața locului pentru o altă speță, comandantul navei sunând la 112 după ce a observat că lipsesc 230 de metri de cablu de la bordul navei.

Un sef mecanic a fost prins beat, in timpul serviciului, la bordul unei nave aflate pe canalul Dunare-Marea NeagraFoto cu rol ilustrativ

Lucrătorii Postului de Poliție Transporturi Navale Constanța au efectuat o cercetare la fața locului într-o cauză privind sustragerea unui cablu de virare a ancorei de la bordul unei nave, acostată pe Canalul Dunăre Marea Neagră, acolo unde au constatat faptul că șeful mecanic, Radu C., se afla sub influența alcoolului în timpul serviciului, motiv pentru care au procedat la testarea alcoolscopică. Printr-o adresă, în data de 13 decembrie 2021, firma la care lucra Radu C. a comunicat faptul că, la bărbatul se afla în timpul serviciului în funcția de șef mecanic la bordul navei și făcea parte din echipajul minim de siguranță al navei. În replică, Autoritatea Navală Română, prin Căpitănia zonală Constanța, a comunicat faptul că la data de 21 octombrie 2021, Radu C., ambarcat la bordul navei, în funcția de șef mecanic, asigura direct siguranța navigației în timp ce se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu.

Fiind audiat în calitate de suspect, Radu C. a recunoscut săvârșirea faptei, arătând că în luna octombrie 2021 a desfășurat serviciul în funcția de șef mecanic pe o navă. Acesta a mai precizat faptul că în noaptea de 20 spre 21 octombrie 2021 a fost sustras un cablu de 230 de metri de la bordul navei, fapt pentru care comandantul navei a sunat la 112 să anunțe despre acest eveniment. La bordul navei s-au prezentat lucrători de poliție din cadrul Postului Transporturi Maritime, un lucrător de poliție din cadrul Biroului Rutier și un lucrător din cadrul Căpităniei.

Un sef mecanic a fost prins beat, in timpul serviciului, la bordul unei nave aflate pe canalul Dunare-Marea NeagraFoto cu rol ilustrativ

Cu această ocazie i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest. În urma testării a rezultat o alcoolemie de 0,50 g/l alcool în aerul expirat. În continuare, s-au deplasat la Spitalul Orașului Cernavodă, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Acesta a mai adăugat faptul că a desfășurat serviciul în funcția de șef mecanic navă și avea ca atribuții comanda la sala mașini a navei, respectiv să asigure funcționarea motoarelor navei. În aceea noapte, nava era în staționare legată la mal pe canalul Dunăre-Marea Neagră din zona localității Cernavodă. Pe navă erau șapte membri ai echipajului, iar în finalul declarației a precizat că în noaptea respectivă a consumat două beri.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să renunțe la aplicarea pedepsei față de Radu C., pentru săvârșirea infracțiunii de exercitare a atribuțiilor de serviciu sub influența băuturilor alcoolice de către personalul navigant care asigură direct siguranța navigației, întrucât nava nu era în mișcare, pericolul public cauzat de către bărbat prin consumul de alcool fiind redus. Totodată nici alcoolemia acestuia nu era mare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politistii venisera cu alta treaba,dar cand au vazut ca nu pot elucida misterul furtului,ca sa nu plece cu mana goala si sa raporteze ceva sefului....hai sa-i dam amenda si sa-i facem dosar parlitului ala ! De toata jena,nici militienii din alte timpuri nu faceau kkturi din astea...aveau si ei demnitatea lor !
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436