REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Un service este acuzat că fură componente de la mașinile duse la reparat. Video!

Un service este acuzat că fură componente de la mașinile duse la reparat. Video!

Valentina CAMARA 7 noiembrie 2022 | 00:00 17236

În România, unul din trei service-uri lucrează ilegal, iar pentru reparaţiile făcute nu oferă nicio garanţie. Au fost însă și situații când se cer mult mai mulți bani pe manoperă sau pe piese ori, mai rău, când sunt schimbate piesele de pe mașini și înlocuite cu altele uzate. Un fenomen scăpat de sub control care ar trebui să reprezinte o prioritate pentru instituțiile abilitate în acest sens. Un service din localitatea Moșneni, comuna 23 August,  aplică astfel de practici, spun clienții.

S.M.G. Garage, din Moșneni, este acuzat de un client că i-a furat piese de pe mașina pe care a dus-o la reparat  în urmă cu trei luni. I-a dat avans 1000 de lei pentru a cumpăra piese.

Mașina nu au reparat-o până astăzi, în schimb  au dispărut și componente funcționale de pe mașină, acuză clientul.

 ”Am dus mașina în august la el să o repare, i-am dat și 1000 lei pentru cumpărarea pieselor lipsă și nici  prezentarea pieselor nu a fost facută. Bineînțeles că nici în momentul de față mașina nu este reparată. Ba mai mult de atât, marți 1 noiembrie, am descoperit că au dispărut de pe mașină anumite componente: compresor, perne de aer, senzor închidere centralizată plus alte componente pe care nu le-am putut identifica, încă.”, a declarat, pentru replica, Remus C.

Acesta a mai declarat că ”nu pot ști 100%, dar din auzite puse cap la cap, probabil a luat piese de pe mașina mea și le-a montat la altcineva. Respectivul,  cel care probabil deține piesa mea, nu vrea să vorbească cu mine, pentru că îi este frică că îl târâi prin Tribunale. Dețin confirmarea că alt proprietar al altei mașini, care a fost în același service, deține piesa luată de pe mașina mea. Am chemat un expert tehnic auto autorizat de Ministerul Justiției, nu de reprezentanță, pentru a stabili și a începe demersurile necesare pentru a iniția un proces. Eu am aflat la începutul lunii noiembrie că piesele de pe mașină lipsesc, am aflat de la alt mecanic.

 ” La service-ul în cauză am avut mașina din august a.c., unde mi s-a spus că trebuie să schimb motorul, apoi când am fost la alt mecanic mi s-a spus că a avut alt client care nu are aceleași piese, dar are de unde să facă rost și că este posibil ca acele piese să fie luate de pe mașina mea. Când m-am dus să văd mașina fix acele piese lipseau. Mai sunt și alții care au întâmpinat astfel de probleme. ”, a mai declarat acesta. Din spusele lui Remus C., proprietarul service-ului S.M.G. Garage  nu este la prima abatere.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă le dam foc la casa sau la service cum ar fi?
0
0
uite un exemplu pozitiv din Mamgalia,serviceul ex daewoo,intrare,saturn.faceai inspectia,iti spunea ce trebuie schimbat.bagai masina in service,cind o luai ti se dadea o sacosa cu piesele schimbate( filtre,etc).Pe deviz de plata aveai piesele schimbate,cu serie,pret.Data aviatoare cind faceai revizia in aceleasi service,aveai discount la pret manopera,puteai verifica seriile pieselor schimbate prima data.asa ar trebui toti. fugiti de cardinal motors,foltzvagine,(vw) sint la furat,numai pile,fraieri de fraieri.
4
0
AM PATIT SI EU LA UN SERVICE DIN CONSTANTA,PE LANGA BRICK, AM FACUT RECLAMATIE LA PROTECTIA CONSUMATORULUI,ACUM VREO 10 ANI SI CE CREDETI ...AU PIERDUT RECLAMTIA PE CARE AM SCRIS-O,AM FACUT ALTA SI NU MAI AVEAU PROBELE DUPA 2 LUNI DE ASTEPTARE...SI ACUM MA GANDESC AL CUI ESTE SERVICE-UL ACELA ..
6
0
Eu nu am probleme de genul asta pentru ca am lucrat in domeniu si cunosc mecanici adica nu merg la necunoscuti,dar dupa cum vad ce a patit omul asta nu este un caz izolat ori lucrul asta este posibil pentru ca patroni astia de garaje sau aotu-service sunt aparati de cei care ar trebui sa ii controleze contra unei taxe de protectie banuiesc"ca la interlopi";lafel cum platesc taxe toti patroni de magazine alimentare,restaurante,buticari sau pietari care vand orice,legume--fructe,confectii,incaltaminte,tigari la n***u sau alte lucruri.Asta este tara unde politia cu Vasile Zelca al lor se plang ca au salarii mici,dar daca ar mai fi legea aia cu controlul averilor toti astia cu atributii de control ar intra la puscarie si pe langa ei si judecatori care nu de p****i ce sunt au facut scapati o groaza de hoti daia mari,nu ma refer la gainari daia care a fost prinsi cand furau de 500 de lei caci unul ca ala nu ar fi putut sa ii dea spaga judecatorului decat 200 de lei ori pentru bani astia mai lua inca o condamnare si pentru tentativa de mitiuire.
5
1
Ocunostinta a fost cu masina intr-o reprezentanta si a patit la fel . Iau fost luate componente de pe masina . Nu stiu ce a mai facut si cum a rezolvat problema dar se intampla .
6
0
Boss, te au pus astia sa scrii, mare problema. Decat sa te bata cineva, mai bine-ti da sa scrii ceva. Complicat, te ia somnul, casti, esti obosit. Ce sa mai, chin mare. Dar tu comentezi Mariusica, mare scriitor!
4
2
Du-te fraiere la scola si invata dracului sa scrii corect! Dupa aceea poti veni sa dai sfaturi!
4
2
Luațivă Opeluri și nu m-ai aveti treabă la servisuri
3
11
Nu a platit taxa de protectie si baietii au bagat un ciuri buri la inaintare sa il faca pe fraier
6
3
sa-i faca plangere la parchet la procuror, sa solicite daune materiale si morale si respectivul se va duce la puscarie
8
3
ar trebui mai multa atentie la autorizarea acestor service-uri si, au 2-3 gigei care se ocupa de masina si chipurile patronul supervizeaza, preturi mai mari ca la reprezentanta dar daca-i intrebi un cuplu de strangere la o piesa de la masina dau din umeri! multimarca nu ar trebui sa existe orice service ar trebui autorizat maxim pe marcile unui concern care au parti comune!
6
5
un prieten si-a dus volvo la bucuresti la reprezentanta. Dupa cateva luni a luat masina complet distrusa si a dus-o la volvo suedia. S-a strans toata fabrica sa vada minunea facuta de hotii din rromania. Erau chipurile schimbate incarcatoarele turbo. Pai cum, ca nu le-au commandant la noi. Numai noi avem asa ceva. Computerul de bord era de hyundai. Asa ca nu conteaza la cine te duci. E plin de hoti. Au invatat de la parlamentari. Mwie la toti !!!
23
2
un servis care se ...respecta si e respectat e de beneficiari ...recomandat , dar sunt si exceptii care se vor elimina treptat in timp dar pana atunci tepuesc neinitiatii care cauta ...chilipiruri sau timp scurt in reparatii!
4
1
Cind imi duc masina la reparat la lucruri minore leam spus dinainte ori ma lasati sa privesc cum lucrati ori caut alt service ,daca e ceva major am garaj acasă unde se poate repara ,nu am incredere sa las masina pe mina nimanui ,desi locuiesc in west ,acest fenomen cu furt de piese si smecherii a inceput sa ea amploare si aici inca din anii 90s
9
1
imi fac singur fiindca ma pricep!
6
3
Sărac sa fiu si nu duc niciodată mașina la service de garaj si nici pe o strada laturalnica. un service slab il vezi cu ochiul liber, îi vezi inclusiv pe angajații incompetenți.
8
4
atentie in mangalia la promar service,linga penny,numai borfasi.aia te fura si te maimsi bat dupa aia.fugiti!
11
4
La fel și cu gxc Garage din Mangalia . De fapt cred ca nici firma nu are. Am dus un Touareg de 8 luni la reparat/schimbat motor. Am plătit pana acum 10.000 lei iar subansamblele și motorul este distrus pentru ca nu a știut ce sa facă . Intr un final a dus Masina in alt service iar când l am amenințat cu Politia a zis ca n am dovezi ca am dus Masina întreaga la el . Pe scurt teapa de 10000 lei și cu dauna peste valoarea de 3000 euro . Cazan Cosmin Matei este numele lui
11
0
Ai bani sa aduci expert de la Minister dar n ai avut bani sa te duci la un service ca lumea in constanta ghertoiule
21
9
E a lu unu care are o nevasta Georgiana pe care o freca Raiciu la Costinesti am dat si eu in ea de cateva ori fraieru de barbasu era la munca la garaj Stanoi
16
4
Bună ziua acel servis auto este cumva un t**c care lucrează Turgai, ca mai sunt 2 în mosneni în garaje lucrează spuneți numele la cei care lucrează
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212