REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Un ȘOFER A ACROȘAT un autoturism PARCAT și și-a văzut de drum. VIDEO!

Un ȘOFER A ACROȘAT un autoturism PARCAT și și-a văzut de drum. VIDEO!

Replica API 21 august 2021 | 15:01 2141

Nu mai este de mult o noutate faptul că deținătorii de permise de conducere nu mai țin și nu mai respectă regulile de circulație. Nu este deloc încântător să descoperi că mașina ta a fost avariată, mai ales în condițiile în care știi că este parcată regulamentar. Totuși, astfel de situații au loc din ce în ce mai des pe străzile din Constanța. O asemenea întâmplare s-a petrecut și pe bulevardul Soveja, când o mașină parcată regulamentar a fost acroșată de o camionetă. Mai mult decât atât, șoferul din vina căruia s-a petrecut incidentul nu a schițat niciun gest, continuându-și drumul liniștit. În toată această tevatură, omul a acroșat și un autobus CT BUS care circula regulamentar.

Ce poate fi mai neplăcut decât să îți găsești mașina lovită în parcare. Ei bine, un astfel de caz s-a petrecut în cursul dimineții zilei de vineri, 20 august a.c., în jurul orei 05:30, la intersecția bulevardului Soveja cu strada Baba Novac. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care camioneta a trecut în viteză și a acroșat un autoturism parcat regulamentar, dar și un autobus CT Bus. Cei mai mulți dintre cei care au reușit să vizualizeze imaginile au blamat gestul conducătorului auto, acuzându-l că ceea ce a făcut se încadrează ca fugă de la locul accidentului. Persoana păgubită a postat filmarea în încercarea de a identifica persoana care a lovit mașina.

,,Am nevoie de ajutorul vostru. Un șofer de camioneta a acroșat un autoturism în parcarea din bulevardul Soveja intersecție cu Baba Novac, în jurul orei 05.30 și a fugit de la locul accidentului. A acroșat și un autobuz CT Bus în care erau călători. Haideți să identificăm cine este cel care lovește și fuge”, a postat persoana păgubită.

Cu toate astea, nu există fugă de la locul accidentului în situația prezentată

Polițiștii rutieri au explicat că situația stă cu totul altfel și că nu este vorba despre nici o fugă de la fața locului! "Fiecare șofer implicat într-un accident rutier este obligat ca, într-un termen de 24 de ore să se prezinte la Poliție, indiferent ce urmări are accidentul dacă este vorba doar de pagube materiale. Adică pot fi și 40 de mașini avariate, dar fără a fi persoane rănite! Este un drept al autorului, nu reprezintă nici o contravenție și nici infracțiune. Nu e fugă până nu trec cele 24 de ore! La fel și pentru păgubit. La fel și victima. Se prezintă la Poliție, iar dacă autorul accidentului nu vine, încep căutările", au spus oamenii legii.

Mai exact, potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, art. 100, alin. 3, lit. g): "Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte: neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale.

VIDEO:

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai soferul autobuzului nu a vazut nr de inmatriculare?
6
0
Sa mearga si la ct bus ca au camere pe autobuz si il identifica mai usor.
6
0
politia din Constanta angajeaza pirati? este un angajat pirat acolo
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436