REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un ȘOFER a condus 2 ani cu PERMISUL SUSPENDAT. EXPLICAŢIA este HALUCINANTĂ

Un ȘOFER a condus 2 ani cu PERMISUL SUSPENDAT. EXPLICAŢIA este HALUCINANTĂ

Replica API 26 decembrie 2020 | 09:51 4360

Cristi M. din Medgidia a condus autoturisme timp de 2 ani de zile, cu toate că știa că avea permisul de conducere suspendat. Motivul? A crezut că, dacă nu i-a fost reținut permisul de conducere, poate fi șofer în continuare. Din păcate, realitate l-a contrazis, în final fiind condamnat la închisoare cu suspendare pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Cristi M., din Medgidia, a condus autoturismul pe DN22C, în localitatea Ștefan cel Mare, moment în care a fost oprit de lucrători din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Cernavodă, care se aflau în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. După ce și-au declinat calitatea și au expus motivul opririi, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto, care se afla singur în autoturism, să prezinte documentele sale și cele ale autoturismului pe care îl conducea. Cu această ocazie s-a stabilit că șoferul nu are asupra sa niciun document al său sau ale autoturismului pe care îl conducea. Ulterior, s-a procedat la verificarea în baza de date a Poliției Române, privind deținătorii de permise de conducere, constatându-se că C.M. are permisul de conducere suspendat.

Inculpatul a crezut că are dreptul de a conduce

Cristi M. a declarat faptul că a fost cercetat într-un dosar penal la Poliția orașului Cernavodă, privind o infracțiune la regimul rutier, respectiv faptul că ar fi condus un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice.

Menționează că în acea perioadă, lucrătorul care a instrumentat dosarul i-a adus la cunoștință faptul că trebuie să se prezinte la Serviciul Rutier Cernavodă pentru a preda permisul de conducere, însă cei de la Serviciul Rutier Cernavodă nu i-au reținut permisul și l-au îndrumat să-l predea la Poliția orașului Cernavodă, însă nici de această dată lucrătorul nu i-a reținut permisul de conducere. Văzând că nu i-a reținut nimeni permisul de conducere, inculpatul C.M. a considerat că are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, deplasându-se în acest sens și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, motivând că procurorul de caz i-ar fi spus că are dreptul de a conduce pe drumurile publice, având în vedere că organele de poliție nu i-au reținut permisul.

Ce a spus instanța

Instanța a avut în vedere limitele de pedeapsă prevăzute de lege, reduse cu o treime, conform art. 396 alin. 10 C.proc.pen., modul și împrejurările de săvârșire a faptei, valorile sociale lezate și ocrotite de normele penale, respectiv relațiile vizând siguranța circulației pe drumurile publice, urmările produse, impactul social negativ la comiterea unor astfel de fapte și necesitatea unei reacții ferme de reprimare și sancționare din partea autorităților judiciare pentru descurajarea unor comportamente similare pe viitor, dar și datele personale ale inculpatului, care are 28 de ani, cetățean român, necăsătorit, a negat pe parcursul urmăririi penale că ar fi cunoscut că are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, sugerând săvârșirea de infracțiuni de fals de către lucrătorii de poliție, starea de recidivă postexecutorie. Instanța a decis condamnarea lui Cristi M. la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un articol de cacat,un "un jurnalist"de cacat.
0
1
in atentia anchetatorilori dar mai ales a baietasilor din cta ...eugen egn sau pe numele real eugen cocota sia scos nevasta la pl in germania si m ai nou pleak cu copilu de 2 ani dupa el si il tine in acelasi apartament cu unde se fute nevastasa rusinea orasului baaaa
3
0
Desfiintati localii!O adunatura de puturosi, analfabeti si obezi!La Cernavoda fac taxi cu Dusterul!
8
1
Arati de parca mananci infractorii
2
2
Daca a primit PV si se mentioneaza permis retinut, poa sa si bage in cur pemrisul plastic, nu are valoare. Deci,la puscarie cu el.
5
6
Tara de cretini, omul este nevinovat
2
9
Pacat ca nu ai fost oprit de Ionut Popa,asta cerea o spaga si te las sa pleci.
8
1
foarte maleabili in a aplica legea.Toti maimutoii care au trecut prin examene precum "gasca pri apa" sau dand spagi pentru a lua permisul produc accidente rutiere,nerespectand semnele de circulatie,neacordand prioritate sau nerespectand semnalul stop.Puneti fratele "biciul" pe cei cu cazane tip vw golf majoritate generatia anilor 2018-2020 ca nu respecta nimic in trafic si conducere cu viteza.In concluzie aretineti permisele sa mai mearga pe la scoala de soferi.
7
2
Nu este explicat foarte clar pe ce perioada a avut permisul suspendat. Au trecut doi ani totusi. Se suspenda carnetul pe mai multi ani, sau era un proces in desfasurare si pana la solutionare si motivare il avea suspendat. Eu stiu ca permisul se suspenda pe 3 luni maxim si in caz se accident cu victime pana la solutionarea cazului.
5
4
Asa a vazut el in Las Fierbinti
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102