REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un șofer a contestat AMENDA, pe motiv că alte PERSOANE i-au MUTAT MAȘINA

Un șofer a contestat AMENDA, pe motiv că alte PERSOANE i-au MUTAT MAȘINA

Replica API 4 mai 2021 | 00:01 1999

Gheorghe C. s-a confruntat cu o situație... paranormală. Astfel, amendat fiind de Poliția Locală din Medgidia pentru că a parcat pe mijlocul drumului, a contestat amenda motivând că el a parcat regulamentar, lângă bordură, însă alte persoane (necunoscute) i-ar fi mutat mașina, acolo unde a fost găsită de polițiști.

foto cu caracter ilustrativ

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit procesului verbal de contravenție, Gheorghe C. a fost sancționat cu 4 puncte-amendă și aplicarea a 3 puncte de penalizare, pentru faptul că autoturismul său a staționat voluntar pe banda autovehiculelor. Se mai arată în procesul verbal contestat că au fost efectuate fotografii. Din fotografiile depuse la dosar, rezultă că autoturismul petentului era staționat pe mijlocul drumului, blocând astfel circulația autovehiculelor pe ambele sensuri.

Ce spune persoana amendată

În contestația amenzii, reclamantul arată că a găsit autoturismul în altă poziție decât în cea în care a fost parcat de acesta (regulamentar lângă bordură) iar conform discuției purtate de acesta cu o altă persoană (a rezultat că autoturismul a fost mutat pe mijlocul străzii de alte persoane (neindicate în plângere).

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că prin plângerea formulată petentul nu a contestat decât formal situația de fapt reținută în procesul-verbal contestat, și că nu a dovedit netemeinicia observațiilor personale ale agentului constatator sau inexactitatea acestora, și nici nu a făcut dovada existenței unei cauze exoneratoare de răspundere. Instanța a apreciat că amenda a fost aplicată proporțional cu gradul de pericol social al faptei săvârșite, avându-se în vedere împrejurările în care a fost săvârșită fapta, modul și mijloacele de săvârșire a acesteia; precum și scopul urmărit și urmarea produsă, respectiv crearea unei stări de pericol pentru participanții la trafic, prin blocarea circulației pe ambele sensuri de drum, cu consecința îngreunării/împiedicării intervenției unor autorități în cazul apariției unor situații speciale (pompieri, salvare, poliție etc). Instanța a decis respingerea plângerii contravenționale formulată de Gheorghe C. ca nefondată. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu i-am mutat masina , recunosc . M-am trezit de dimineata si am zis hai sa mut masina unui necunoscut sa ia amenda .
5
0
Poate s-a teleportat
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108