REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un șofer a intrat cu mașina în copac și a dat vina pe mama sa!

Un șofer a intrat cu mașina în copac și a dat vina pe mama sa!

Replica API 22 martie 2022 | 16:04 1598

Daniel Victor Ene a fost condamnat la 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prin sentința din 2 iulie 2021 a Judecătoriei Constanța, rămasă definitivă prin decizia Curții de Apel Constanța din 2 martie 2022. Bărbatul a condus autoturismul, sub influența băuturilor alcoolice, și a provocat un accident rutier soldat cu vătămarea sa corporală. Acesta a precizat că trebuia să ajungă la mama sa, întrucât nu se simțea bine.

Cum s-a petrecut accidentul

Potrivit declarațiilor inculpatului, în intervalul orar 00:00-04:30, a consumat băuturi alcoolice la locul de muncă, respectiv 300-400 ml vin alb, fără a consuma alimente sau a lua vreun medicament în tot acest interval de timp. În jurul orelor 05:00, a fost sunat de către mama sa, care i-a spus că nu se simte bine, fapt pentru care s-a urcat la volanul autoturismului marca Mercedes Benz, cu intenția de a ajunge în Mamaia Nord, unde familia sa deține un apartament. A condus pe până în zona sensului giratoriu Meridian din Stațiunea Mamaia, pe o distanță de 3-4 km, când a pierdut controlului autoturismului, s-a deplasat pe sens opus și a intrat în coliziune cu un copac. Lângă el a oprit un autoturism în care erau două persoane, care l-au condus pe acesta la spital.

Alcoolemie de 1,93 g/l alcool pur în sânge

Potrivit Buletinului de analiză toxicologică, emis de Secția Județeană de Medicină Legală Constanța, conducătorul auto avut o alcoolemie de 1,93g/l (probă recoltată la ora 06:50) alcool pur în sânge. În urma examenului clinic efectuat de către cadrele medicale, cu ocazia recoltării mostre lor de sânge, s-a concluzionat că sunt elemente clinice sugestive consumului recent de băuturi alcoolice.

Magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța au apreciat că pedeapsa aplicată de instanța de fond este corect individualizată prin prisma circumstanțelor reale și personale ale inculpatului apelant, cu aplicarea tuturor cauzelor de reducere și de agravare ale pedepsei. S-a ținut cont de de conduita procesuală sinceră a acestuia, de vârstă, de nivelul de școlarizare, de faptul că are loc de muncă și ca să află la primul conflict cu legea penală. Având în vedere consumul de alcool, așa cum a rezultat din analiza probelor de sânge, instanța consideră că inculpatul nu numai că a dat dovadă de o lipsă totală de considerație față de relațiile sociale protejate prin norma de incriminare, dar a pus într-un pericol grav siguranța participanților la trafic, creând premisele producerii de pagube materiale, de vătămări corporale sau pierderi de vieți omenești.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272