REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un şofer băut, de 21 de ani, a fost împuşcat de poliţişti după ce nu a oprit la semnalele acestora

Un şofer băut, de 21 de ani, a fost împuşcat de poliţişti după ce nu a oprit la semnalele acestora

Ana Maria Lipan 8 ianuarie 2023 | 15:29 930

Un tânăr de 21 de ani din comuna suceveană Vatra MoldoviÈ›ei a ajuns la spital după ce a fost împuÈ™cat de poliÈ›iÈ™ti. Åžoferul nu a oprit la semnalele autorităţilor ÅŸi a fost urmărit. Când maÅŸina se afla pe un drum forestier, s-au tras focuri de armă, iar urmărirea a fost întreruptă din cauza drumului accidentat, greu de parcurs. Ulterior, un trecător a sunat la 112 ÅŸi a confirmat că un tânăr din autoturismul urmărit ar fi împuÈ™cat in zona spatelui. Au mai fost identificaÅ£i 2 pasageri din maÅŸină, iar sursele arată că toÅ£i ar fi consumat alcool, potrivit observatornews.ro.

În cursul nopÈ›ii precedente pe raza localității MoldoviÈ›a, jud. Suceava, când, în jurul orei 22:40, echipajul de poliÈ›ie din cadrul Sectiei de poliÈ›ie rurală Vama, fiind in exercitarea atribuÈ›iunilor de serviciu È™i în acÈ›iune pe linie rutieră pe raza localităţii MoldoviÈ›a, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism de teren înmatriculat in străinătate, prevăzut cu post de conducere pe partea dreaptă. 

Datorită faptului ca È™oferul nu a respectat semnalul È™i È™i-a continuat deplasarea, mărind viteza, poliÈ›iÈ™tii au plecat in urmărirea autovehiculului. Urmărirea s-a efectuat cu semnalele acustice È™i luminoase în funcÈ›iune, pe drumul judeÈ›ean din localitate, È™oferul fiind somat prin sistemul acustic, fără a fi posibilă utilizarea mijloacelor din dotare având în vedere rularea într-o zonă rurală locuită.  

La un moment dat, autovehiculul de teren a virat È™i a pătruns pe un drum forestier greu accesibil È™i accidentat, poliÈ›iÈ™tii continuând urmărirea cu dificultate, dar somând conducătorul auto, prin amplificatorul autospecialei pentru a opri, în caz contrar urmând a fi folosit armamentul din dotare. È˜oferul urmărit nu s-a supus somaÈ›iilor legale, situaÈ›ie în care unul dintre poliÈ›iÈ™tii din echipaj a executat două focuri de avertisment în plan vertical È™i apoi foc spre autovehicul, ulterior urmărirea fiind întreruptă deoarece drumul forestier era unul accidentat si nu putea fi parcurs cu autospeciala de poliÈ›ie, iar autoturismul de teren avea un avantaj tehnic superior în aceste condiÈ›ii. 

MaÅŸina, plină cu sticle de alcool

La câteva minute de la acest eveniment, s-a primit un apel 112 de la o persoană anonimă prin care se sesiza că un tânăr este rănit, prezentând o plagă împuÈ™cată in zona spatelui. PoliÈ›iÈ™tii au ajuns cu dificultate într-o zonă forestieră izolată, fiind solicitată È™i prezenÈ›a unei ambulanÈ›e. 

Primul echipaj ajuns la faÈ›a locului a stabilit faptul că persoana împuÈ™cată este un tânăr de 21 de ani din comuna Vatra MoldoviÈ›ei, ce se afla in autovehiculul urmărit anterior de poliÈ›iÈ™ti.  Acesta prezenta o plagă prin împuÈ™care, fiind conÈ™tient È™i cooperant din punct de vedere medical, însă reticent în ceea ce priveÈ™te oferirea unor date cu privire la È™oferul vehiculului. De asemenea, bărbatul prezenta halenă alcoolică.

În zonă au fost identificat È™i vehiculul urmărit, împotmolit într-un È™anÈ›. De asemenea, au fost identificaÈ›i alÈ›i doi tineri, ambii de 21 ani, niciunul din aceÈ™tia necolaborând cu poliÈ›iÈ™tii în vederea clarificării situaÈ›iei (toÈ›i se aflau sub influenÈ›a alcoolului, nu au dorit să comunice cine se afla la volan È™i nici motivul neopririi). De asemenea, în vehicul au fost identificate mai multe sticle de alcool.

Victima a fost transportata pedestru de către poliÈ›iÈ™ti È™i personal medical până la ambulanță, fiind conÈ™tientă, fiind transportată la unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Cauza a fost prezentată unității de parchet competente ce a delegat sarcini de cercetare poliÈ›iÈ™tilor din cadrul Serviciului de InvestigaÈ›ii Criminale, fiind înregistrat dosar penal pentru clarificarea tuturor aspectelor, urmând a se dispune procedural.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272