REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un şofer beat MORT l-a amenințat cu BĂTAIA pe polițistul care l-a oprit

Un şofer beat MORT l-a amenințat cu BĂTAIA pe polițistul care l-a oprit

Replica API 7 noiembrie 2020 | 00:00 2283

Alexandru Conache l-a amenințat pe polițistul de la Rutieră cu bătaia, după ce acesta l-a oprit pentru un control de rutină în trafic. Conflictul a degenerat agresorul proferând amenințări și la adresa familiei polițistului, între cei doi existând un conflict mai vechi.

Cum s-au petrecut faptele

Din declarația persoanei vătămate rezultă faptul că în data de 26.05.2019, în jurul orei 19:00 în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, la un moment dat, a observat că se apropie un autoturism marca VW Golf. Cei doi lucrători au procedat la oprirea acestuia pentru efectuarea unui control, iar în urma legitimării au constatat că la volanul autoturismului se afla inculpatul care nu a putut prezenta documentele de identitate sau ale vehiculului condus. În timpul verificării acestuia în baza de date, conducătorul auto a început să-i adreseze injurii și amenințări de natură să-i provoace temeri atât pentru siguranța sa, cât și a familiei sale. Amenințările pe care acesta i le-a adresat sunt: „ te prind pe stradă și te bat măr” , „te fac varză”, „ nu ai ce să îmi faci”, și altele pe care persoana vătămată nu și le-a amintit din cauza timpului scurs de la data faptei.

Ce a spus inculpatul

A.C. a recunoscut faptul că i-a adresat mai multe amenințări și injurii lucrătorului de poliție deoarece, în urma unui conflict mai vechi, acesta făcuse afirmații nefondate la adresa lui A.C.

Ce a spus instanţa

Instanța a constatat că expresiile și contextul în care au fost proferate relevă intenția de prejudiciere a persoanei vătămate și sunt de natură să creeze o stare de temere, în scopul împiedicării lucrătorului de poliție de a-și exercita atribuțiile ce decurg din lege. Inculpatul are antecedente penale, a manifestat o atitudine nesinceră pe parcursul procesului penal, și se are în vedere că infracțiunea a fost comisă sub influența băuturilor alcoolice.

Instanţa a decis condamnarea lui A.C. la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367