REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un șofer FĂRĂ permis a produs un ACCIDENT și a FUGIT de la fața locului

Un șofer FĂRĂ permis a produs un ACCIDENT și a FUGIT de la fața locului

Replica API 17 octombrie 2020 | 23:20 1977

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DJ 222C, fiind implicat un autoturism, al cărui conducător a părăsit locul producerii accidentului.

Din primele verificări a rezultat faptul că un tânăr de 18 ani, din Tulcea, în timp ce conducea un auto pe DJ 222C, a părăsit partea carosabilă, intrând într-un mal de pământ. Acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma accidentului a rezultat rănirea unei adolescente de 15 ani, pasager în auto.

Ca urmare a cercetărilor desfășurate cu operativitate, la data de 15 octombrie a.c., polițiștii au identificat și reținut pentru 24 de ore, tânărul, care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, urmând ca în cursul acestei zile, să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani!

Conform Codulului penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:

a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;

b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;

c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;

d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ce,astea-s timpuri sa stai sa dai explicatii?..mai ales daca ai treaba urgenta in alta parte.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272