REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un supermarket a dublat prețul pentru reciclarea sticlelor. Vor primi un leu în loc de 50 de bani

Un supermarket a dublat prețul pentru reciclarea sticlelor. Vor primi un leu în loc de 50 de bani

Mariana MURAT 9 mai 2024 | 00:00 964

În parcarea mai multor supermarketuri din România au fost amplasate aparate de colectare, unde oamenii pot merge cu sticle la reciclat. Începând cu data de 6 mai și până pe 12 mai, în parcarea unui anumit supermarket, un recipient va fi recompensat cu 1 leu, în loc de 50 de bani.

Un supermarket a dublat pretul pentru reciclarea sticlelor. Vor primi un leu in loc de 50 de bani

În parcarea magazinului Kaufland Barbu Văcărescu din București, acolo unde se află cel mai mare echipament de colectare separată a deșeurilor din România, cu șase guri de colectare și o capacitate de stocare temporară de 60.000 de ambalaje, oamenii vor primi 1 leu în loc de 50 de bani pentru o sticlă reciclată.

Noua inițiativă face parte din angajamentul continuu de a susține practicile sustenabile și a pune la dispoziția clienților toate mijloacele pentru adoptarea unui stil de viață responsabil. Cu o rețea de automate de colectare, disponibilă la nivel național în toate magazinele sale încă din anul 2021, compania a ajuns în prezent la un număr de 488 de guri colectoare.", se arată în comunicatul remis presei.

Promoția este valabilă până duminică, 12 mai


Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții supermarketului, clienții care aduc recipientele cu sigla "Ambalaj cu garanție" și scanează tichetul valoric și cardul de client la casa de marcat, primesc încă o dată valoarea tichetului, ca reducere în aplicația Kaufland Card.

Până duminică, 12 mai, clienții care aleg să returneze ambalajele eligibile SGR la orice magazin Kaufland pot beneficia de avantaje suplimentare. După introducerea recipientelor, automatul eliberează un tichet valoric, pe care clientul îl poate folosi la cumpărăturile efectuate în aceeași perioadă, 6-12 mai, cu condiția să scaneze și Kaufland Card la casa de marcat. Astfel, clienții primesc automat în contul de utilizator din aplicația Kaufland Card un voucher de reducere, cu valoare egală cu cea a tichetului folosit. Voucherul din aplicație este valabil începând cu 23 mai 2024, în toate magazinele Kaufland România. Valoarea acestuia diferă în funcție de numărul ambalajelor returnate, fiind echivalentă cu suma garanției recuperate prin tichetul valoric, cu o limită maximă de 50 de lei pentru fiecare utilizator", mai arată sursa citată, conform spynews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oamenii au dreptate.De prisos sa mai amintesc si eu ca era mult mai simplu sa copieze sistemul de bun-simt folosit in tarile vestice ( ca sa nu spun tarile civilizate ).Diferenta este ca lobby-ul marilor lanturi de supermarketuri ( care stim cu totii ca tot din tarile " civilizate " vin ) este atat de puternic, iar apetitul pentru bani al celor care ar trebui sa ne reprezinte interesele este atat de mare, incat legile capata forma impusa de supermarketuri.Asa ca ar fi bine sa ne gandim de doua ori cand mergem de patru ori la vot anul asta.Problema este daca avem de unde alege ?
1
0
In Romania totul se face cat mai birocratic,cat mai greu, mai complicat pentru cetatean.La noi nimic nu se face normal si firesc ca in alte tari din UE.Am cumparat produsul x in ambalaj de sticla pet,etc cu bani nu cu tichert valoric.Atunci de ce mama dracului nu dai bani rest bani si dai bon valoric? O minciuna si cu Kaufland ca sa nu de suma dublata cei care au fost la automate le spuneau vanzatoarele ca nu merg automatele ca sa nu le dubleze banii? Uite-asa aflam adevarul de ce nu le merg automatele !! Totul este o minciuna.Fiecare magazin afara are automat de sticle primesti rest bani.Nu stai la cheremul vanzatoarelor sictirite si nu ai acces in magazin sa returnezi sticlele.Alergi un oras intreg de iti vine sa le arunci la prima ghena.Daca nu vor sa ia sticlele vanzatoareleca au primit directive sa nu primeasca ambalaje .Sa faca centre in cartiere cu automate cu bani,nu sa alergi tot orasul la cateva automate ,sa nu primeasca ambalaje ca vezi doamne au defecte automatele .
4
1
Mai stam la o coada la reciclare.de ce nu aduceti echipament in care poti pune sticle cu sacul cum e afara?
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468