REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Un tâlhar de meserie cere să fie DESPĂGIBIT cu 10.000 euro pentru CONDIŢIILE din Penitenciarul Poarta Albă

Un tâlhar de meserie cere să fie DESPĂGIBIT cu 10.000 euro pentru CONDIŢIILE din Penitenciarul Poarta Albă

Replica API 1 iulie 2019 | 00:51 495

Eliberat în 2017 pe baza recursului compensatoriu!

Eliberat în 2017 pe baza recursului compensatoriu!

Cum vrea să facă bani un deţinut din Penitenciarul Poarta Albă! Dă în judecată penitenciarul, solicitând despăgubiri ca urmare a măsurilor necorespunzătoare privitoare la exercitarea drepturilor prevăzute de prezenta lege. George Sorin Ababei, căci despre el este vorba, este tâlhar de meserie. În 2012, a fost condamnat definitiv la închisoare pentru că a tâlhărit o bătrână. Individul a fost eliberat condiţionat în 2017, însă a ajuns din nou după gratii, în arest preventiv, după ce a atacat o altă vârstnică, în scara de bloc. Individul cere să fie despăgubit cu 10.000 euro pentru condiţiile din penitenciar.

Pe 21 iulie 2017, a intrat în vigoare noile prevederi legale prin care se reduce durata pedepsei în cazul deţinuţilor cazaţi în condiţii necorespunzătoare în penitenciare. Mai exact pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate suplimentar 6 zile din pedeapsa aplicată. Legea nr. 169/2017 stabileşte că se consideră condiţii necorespunzătoare cazarea unei persoane în oricare centru de detenţie din România care a avut lipsuri la condiţiile impuse de standardele europene. În baza acestei legi, un tâlhar de meserie, George Sorin Ababei, cere să fie despăgubit cu 10.000 de euro. Aşa că, a deschis la Judecătoria Medgidia o acţiune cu obiectul plângere conform art. 56 din Legea 254/2013, arătând că a formulat cererea de chemare în judecată pentru a obține o despăgubire pentru zilele executate în condiții necorespunzătoare în perioada 2012 – 2017, arătând că solicită ca judecătorul de supraveghere să analizeze partea din cererea sa care vizează încălcarea drepturilor, iar instanța competentă să soluționeze cererea de despăgubire, arătând că suma pe care o solicită este de 10.000 de euro.

Numai că, apărătorii penitenciarului au explicat judecătorilor că deţinutul nu a beneficiat de prevederile Legii nr. 169/2017 deoarece acesta a fost eliberat condiționat anterior intrării în vigoare a legii, respectiv la data de 12.09.2017. Au mai relatat este, în prezent, în arest preventiv și că ar putea beneficia de prevederile legii în cazul în care ar fi condamnat și numai dacă instanța va dispune deducerea perioadei 20.08.2010 – 12.09.2017. Judecătoria a constatat, pe 12 aprilie a.c., faptul că, potrivit art. 56 alin. 2 din Legea nr. 254/2013 "Împotriva măsurilor privitoare la exercitarea drepturilor prevăzute de prezenta lege, luate de către administrația penitenciarului, persoanele condamnate pot face plângere la judecătorul de supraveghere a privării de libertate, în termen de 10 zile de la data când au luat cunoștință de măsura luată." Ceea ce nu s-a întâmplat în cazul deţinutului. Cu privire la solicitarea de acordare a unei sumei de 10.000 de euro cu titlu de despăgubire pentru executarea unei pedepse cu închisoarea în condiții necorespunzătoare, anterior datei de intrare în vigoare a Legii nr. 169/2017, instanța penală a constatat că în procedura reglementată de către Legea 169/2017 nu are posibilitatea de a analiza pe fond pretenția petentului condamnat. Această posibilitate o are însă, conform dreptului comun, instanța civilă. Aşa că, individul a deschis o altă acţiune, cu obiectul „pretenţii”, iar pe 8 mai a.c., magistraţii aua nulat cererea, din motive ce ţin d eprocedură civilă. Pe 28 iunie a.c., deţinutul a formulat recurs, la Tribunalul Constanţa.

A tâlhărit o bătrână, fiind prins de doi vecini şi predat poliţiei. Eroii au fost premiaţi d eoamenii legii!

George Sorin Ababei se află, în prezent, îna rest prevenitiv, după ce, în ianuarie 2018, a tâlhărit o bătrână, în scara blocului. Sorin George Ababei, din Constanța, ar fi smuls poșeta unei femei, de 55 de ani, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța, în zona Tomis Nord. Femeia a început să țipe, iar mai multe persoane au intervenit, în sensul că s-au luat după hoț, l-au prins și au sunat și la 112. La fața locului au ajuns cu promptitudine și polițiștii Secției 2. Cei doi curajoși au relatat cum au intervenit, menționând și faptul că individul stă în același cartier, cu chirie, chiar lângă blocul victimei. ”L-am văzut pe el alergând cu poșeta, am dat să-l prind, a sărit printr-un gard viu și a luat-o la fugă spre Școala 7. Și împreună cu alți prieteni de-ai mei am reușit să-l prindem. În timp ce noi fugeam după el, l-a oprit un băiat cu o mașină, iar atunci noi am sărit și l-am pus la pământ. El a băgat poșeta sub el. El a zis că a furat pentru medicamente..., vă dați seama? A zis ca să-și ia medicamente pentru diabet. L-am ținut pământ, cu mâinile la spate, și am sunat la Poliție. Spunea că-i pare rău. Și nouă, dar, asta e, ai furat. Nu e normal să furi într-o țară civilizată. Este pentru prima oară când am intervenit așa”, a spus la acea vreme, Marian, în vârstă de 30 de ani.

Ulterior, oamenii legii au reuşit să-i probeze nu mai puţin de 13 fapte de tâlhărie asupra unor femei, cărora le-a smuls bijuterii sau poşete.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate LEGILE pe justitie ale lui tudorel toader, sluga psd, facute in ultimii doi ani, TOATE in favoarea HOTILOR si CONDAMNATILOR PENALI, URGENT ABROGATE! La fel si PENSIILE SPECIALE!
0
0
Talharii si criminalii care nu pot sa suporte conditiile din puscarii sa fie impuscati ca sa nu mai sufere. Pacat de ei sa stea in asa conditii mizere.
4
0
Psd le da curaj sa faca lucrurile astea. Nici daca va ucide pe cineva nu sunt garantii ca ramane inchis pentru totdeauna. I-as da drept despagubire 20 de ani de munca grea.
5
0
cu astia mai faceam un canal, dar s-au apucat de scris carti si de cusut
7
1
o ciora nesimtita cu un tupeu fantastic de borfas cere sa i se dea de zece ori la muie si de 20 de ori la ochiul maro poate asa se face si el baiat de baiat ca altfel nu se mai pote ce dracu ori suntem golani ori nu mai suntem
8
1
@Cunoscator : Sunt de acord sa-i dea 1 miliard de euro daca in acelasi timp se acorda x10 celor internati in spitale, care si-au platit CAS-ul unii dintre ei timp de 30-40 ani. Cei din puscarii sunt acolo majoritatea din cauza alegerilor proprii. Daca iti vin in vizita un var, doi, trei, 10, 1000 si stau o luna un an, 5, 10 degeaba, muncesti tu sa-i tii ? Sau le zici sa te ajute cu una alta prin gospodarie? Mai lasati-ne cu drepturile omului intelese preferential... Nu suntem toti retardati cum ne crede guvernul!!!
8
3
cand avem un stat ''slab''...la canal cu toti imputitii astia
10
2
asta e ,pusariasii se plictisesc in puscarii ,scriu carti se distreaza la televizor .puneti mina si mina faceti un canal cu ei ca prea se ingrase pe banii nostri
10
2
Societatea romaneasca a involuat in treizeci de ani asa de mult ca infractionalitatea a devenit ceva banal,ca praful de pe strazi. In acelasi timp,legile parca sunt tot mai incurajatoare si stimulante petru infractori,mult mai putin protectoare pentru cetatenii normali. Asadar,nu e de mirare ca infractorii au tupeu si de ce sa nu aiba,cand li se ofera conditii pentru asta?
7
1
Poate voia sa fure sa fie cazat si la hotel de 5 stele.
7
1
isi merita soarta, scursurile societatii, uite-i cum stau imputiti in poza. batuti pana fac pe ei zilnic de mascati ca niste javre ce sunt. animalele astea nu o sa faca nimik in viata decat sa cerseasca, sa fure, sa omoare
7
1
Foarte bine sa plateasca daca nu pot sa asigure conditii umane!
4
11
Trei mese pe zi din care nu lipseste carnea plus doua gustari intre , lenjerie spalata la timp , biblioteca , televizor , sapun si periuta cu pasta de dinti gratuit , etc... Costul zilnic pentru un infractor e de doua ori mai mare decat a unui bolnav internat la spital...
15
3
Faceti ma guvernantilor un contract cu Putin si trimeteti puscariasi in nordul Siberiei sa traiasca liberi acolo pt.ca de acolo nimeni nu are unde sa fuga si nici de caralii nu e nevoie.
13
1
da ce mortii tai cauti la puscarie, ai comiso duo la capat cacat in ochi
15
2
cunoscatorule ,nici la mata nu ai trait ca-n puscarie !
16
2
Tupeist fara imita . Pe victime le-a despagubit ? Si-au recuperat cel putin prejudiciul ?
13
2
Sa li se faca hoteluri de 5 stele si sa stea cite cite unul in camera cu toate conditiile ...
16
0
Mi se pare normal atata timp cit un dobitoc a condus justitia si a scapat talharii , violatorii , criminalii si pedofili pe banda . Pedeapsa pt scursurile pe care le.am enumerat ar trebui sa inceapa de la minim 25 de ani , fara posibilitati de eliberare conditionata si alte manarii tip tudorel toader .
18
5
Conditiile din A.N.P din Romania sunt cotate la 1900...nu este nicio diferenta intre puscaria Aiud din anii de teroare si Poarta Alba de astazi.Este putin 10.000 de euro eu a -si cere la CEDO 1 MILIARD de eur despagubire pentru cotetele numite puscarii din Romania.
12
28
Nu este un lucru de dorit pedeapsacu moarte, dar cand o boratura infecta ca asta comite infractiune, dupa infractiune, dupa infractiune, dupa puscarie si nu se dreseaza o data, la ce mormantul motilor ma-sii mai este eliberat?!? Ar trebui ca dupa un numar de recidive sa se dea inchisoare pe viata sau moarte
30
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218