REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un tânăr a devenit TRAFICANT de DROGURI... de pe INTERNET!

Un tânăr a devenit TRAFICANT de DROGURI... de pe INTERNET!

Replica API 21 august 2020 | 00:40 17503

Un tânăr din județul Constanța, cunoscut drept Chițu, și-a dezvoltat o cultură de canabis indoor după ce a urmărit tutoriale pe internet. Cel puțin asta reiese din ancheta oamenilor legii, care, în urma perchezițiilor, i-au ridicat și laptopul. Acum a fost condamnat de prima instanță, la închisoare în regim de detenție, urmând ca, pe 3.12.2020, să se judece apelul.

În actul de sesizare al instanței s-a reținut că, la data de 19.02.2020, în baza mandatului, a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința inculpatului Cristian U., unde a fost descoperită o cultură indoor cu canabis, compusă din 7 plante de canabis, cu dimensiuni cuprinse între 30 – 80 cm, aflate în ghivece din plastic, iar plantația indoor de canabis era prevăzută cu sistem de iluminare special și ventilare, aflate pe un stativ metalic, precum și mai multe recipiente din plastic, ce conțineau substanțe folosite la fertilizarea plantelor.

A declarat că drogurile erau pentru consum propriu, dar analizele au spus altceva

Prin ordonanța din data de 20.02.2020, s-a dispus examinarea fizică, prin recoltarea probelor biologice de urină de la inculpatul, astfel i s-au recoltat probe de urină conform fișei UPU, proba biologică de urină a fost analizată, fiind efectuat un test antidrog, rezultatul fiind negativ, context în care apărările formulate de inculpat, în conformitate cu care este consumator de droguri, iar canabisul a fost cultivat în scop de consum sunt infirmate de concluziile fișei UPU, din care rezultă că acesta nu este consumator de droguri, iar dacă inculpatul ar fi consumat droguri, acestea ar fi trebuit să fie prezente în corp o perioadă mai îndelungată, ceea ce nu este cazul în prezenta speță. În plus, la locuința inculpatului s-au descoperit instrumente de cântărire (un cântar electronic de precizie, de culoare argintie, cu urme de substanță vegetală) și mărunțire (un grinder metalic), precum și două borcane de sticlă, de capacitate mare, în care s-au găsit muguri de cannabis, în condițiile în care păstrarea mugurilor de cannabis în condiții optime, se face doar în borcane de sticlă.

Percheziție informatică: tutoriale pe internet

În urma analizării rezultatului percheziției informatice efectuată asupra terminalelor telefonice și cartelelor ridicate de la inculpat cu ocazia percheziției domiciliare din data de 19.02.2020, s-a constatat că inculpatul a căutat în mediul online tutoriale de îndrumare a înființării și îngrijirii unei culturi de canabis, context în care, urmare percheziției informatice efectuate pe laptopul tânărului au fost identificate căutări în mediul online, efectuate de către acesta în datele de 07.09.2019, 03.02.2020 și 16.02.2020, respectiv acesta a căutat materiale video cu privire la cultivarea și creșterea culturilor de canabis.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cuvintele cheie pe care le cautati pe google - internet cum ar fi bomba weed iarba canabis va face sa apareti cu ip-ul in baza de date a politiei . de aici pana la puscarie e doar cercetare .
0
1
daca s-ar legaliza iarba nu ar mai avea ei de unde sa dea peste lumea sa ia banii
1
0
Tanar tanar da cine este canci
2
1
Si lui Arsene Bogdan ii cam plac drogurile umbla toata ziua drogat mort
0
1
ala e cimbru pus la uscat?
9
0
alo,politia, dar pe aia mari cand ii prindeti?
15
0
Puscarie daca se poate cat mai multa . Toti care produc si vand droguri sa moara in puscarie . Numai cata durere produc rudelor celor care se drogheaza , ar trebui spanzurati .
10
49

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218